Marvelyne Wiels stuurt documenten op

Marvelyne Wiels stuurt alle documenten met betrekking tot het Curaçaohuis en de vertrekpremie Voorlichter op. Foto |  Notisia360

Marvelyne Wiels stuurt alle documenten met betrekking tot het Curaçaohuis en de vertrekpremie Voorlichter op. Foto | Notisia360


WILLEMSTAD — Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) heeft toegezegd alle documenten over de controverse rond het Curaçaohuis naar de coalitiepartners op Curaçao te sturen. Dat is vanochtend besloten tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de politiek leiders van de coalitie.

De bijeenkomst vond plaats van acht tot tien uur en werd bijgewoond door de leiders Glenn Sulvaran, Humphrey Davelaar (PNP), Alex Rosaria (Pais), terwijl van PS Melvin ‘Mac’ Cijntje, premier Ivar Asjes en Marvelyne Wiels aanwezig waren.

Experts: Wel achterstallig onderhoud, maar bouwkundige staat Curaçaohuis in orde. Foto Curaçaohuis van 2014

Experts: Wel achterstallig onderhoud, maar bouwkundige staat Curaçaohuis in orde. Foto Curaçaohuis van 2014

Een van de agendapunten had betrekking op recente publicaties over de verbouwing van het Curaçaohuis en de vertrekpremie voor een voormalige medewerker van de Curaçaose vertegenwoordiging in Den Haag.

In de loop van de ochtend deden er allerlei geruchten de ronde dat de spanningen tijdens het overleg behoorlijk waren opgelopen. Er werd gesproken van stevige woordenwisselingen en ruzies.

Maar volgens Pais-leider Rosaria klopt hier helemaal niets van.

 

Dat is gewoonweg niet waar. er was geen ruzie, er was geen gevecht, volgens mij was er zelfs geen stemverheffing. Wij hebben onze bezorgdheid geuit en Wiels heeft vragen beantwoord.

Ze heeft niet alle vragen kunnen beantwoorden en heeft toegezegd de relevante documenten op te sturen.

Pais verwacht in de loop van vandaag deze documenten te krijgen en de partij zal volgens Rosaria aan de hand hiervan een standpunt in deze zaak bepalen.

In het overleg was ook de presentatie van de plannen voor een Nieuwe Belastingdienst Organisatie voor Curaçao. Al jaren wordt er gesproken over de invoering van een orgaan dat over belastingen zal gaan. De hoop is dat dit over niet al te lange tijd het licht zal zien.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *