30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marine wacht op antwoord Defensie

HomeMediaMarine wacht op antwoord Defensie

Vragen over luchtkwaliteit

smocWILLEMSTAD — De Marine wacht nog op de beantwoording van de vraag door Defensie, over de luchtkwaliteit in Julianadorp en de omgeving daarvan. Hierover zal in januari meer duidelijkheid komen, zo laat marinewoordvoerster Maartje van der Maas desgevraagd weten.

Advertentie

Aangezien wij de vraag eind november met hoge prioriteit hebben gesteld of het gezond is om in Julianadorp te wonen (in verband met de uitstoot van de Isla-raffinaderij, red.), wordt deze door Defensie uiterst serieus behandeld en is deze reeds naar de Milieu- en Arbo-afdeling doorgestuurd”, aldus Van der Maas.

De woordvoerster meldt dat er al een terugkoppeling is ontvangen vanuit Nederland, waarin staat dat in verband met de eindejaarsdrukte, de vraag in januari waarschijnlijk ook nog niet beantwoord wordt.
Op de vraag of er toezegging is ontvangen over een mogelijk aanhangig onderzoek door Defensie, stelt Van der Maas het volgende:

We weten niet op wat voor soort expertise de bovengenoemde afdelingen een beroep zullen doen. We verwachten daar in januari meer over te horen. Overigens is het marinepersoneel op Curaçao van deze ontwikkelingen op de hoogte gebracht middels een interne mail. Nogmaals, men gaat dus zeer zeker serieus met dit vraagstuk om.”

Zoals de Amigoe eerder heeft bericht, heerst er ongerustheid onder een aantal marinepersoneelsleden die in Julianadorp wonen, over de luchtkwaliteit in het gebied en de omgeving daarvan.
De Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (Smoc), liet onlangs nog weten naar aanleiding hiervan, de Tweede Kamer geïnformeerd te hebben, waaruit tevens vragen voortvloeiden aan de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD).
Ook hebben de leden van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties deze zorg van het marinepersoneel op Curaçao besproken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties