28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Marine wacht op antwoord Defensie

HomeMediaMarine wacht op antwoord Defensie

Vragen over luchtkwaliteit

smocWILLEMSTAD — De Marine wacht nog op de beantwoording van de vraag door Defensie, over de luchtkwaliteit in Julianadorp en de omgeving daarvan. Hierover zal in januari meer duidelijkheid komen, zo laat marinewoordvoerster Maartje van der Maas desgevraagd weten.

Advertentie

Aangezien wij de vraag eind november met hoge prioriteit hebben gesteld of het gezond is om in Julianadorp te wonen (in verband met de uitstoot van de Isla-raffinaderij, red.), wordt deze door Defensie uiterst serieus behandeld en is deze reeds naar de Milieu- en Arbo-afdeling doorgestuurd”, aldus Van der Maas.

De woordvoerster meldt dat er al een terugkoppeling is ontvangen vanuit Nederland, waarin staat dat in verband met de eindejaarsdrukte, de vraag in januari waarschijnlijk ook nog niet beantwoord wordt.
Op de vraag of er toezegging is ontvangen over een mogelijk aanhangig onderzoek door Defensie, stelt Van der Maas het volgende:

We weten niet op wat voor soort expertise de bovengenoemde afdelingen een beroep zullen doen. We verwachten daar in januari meer over te horen. Overigens is het marinepersoneel op Curaçao van deze ontwikkelingen op de hoogte gebracht middels een interne mail. Nogmaals, men gaat dus zeer zeker serieus met dit vraagstuk om.”

Zoals de Amigoe eerder heeft bericht, heerst er ongerustheid onder een aantal marinepersoneelsleden die in Julianadorp wonen, over de luchtkwaliteit in het gebied en de omgeving daarvan.
De Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (Smoc), liet onlangs nog weten naar aanleiding hiervan, de Tweede Kamer geïnformeerd te hebben, waaruit tevens vragen voortvloeiden aan de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD).
Ook hebben de leden van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties deze zorg van het marinepersoneel op Curaçao besproken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties