27.4 C
Willemstad
• vrijdag 26 november 2021 20:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Mambo ‘gewoon open’ in afwachting van herfinanciering bank

Binnen maand huurachterstand van ruim 3 ton voldoen

WILLEMSTAD — De rechter heeft in het voordeel van Cordelco NV, de projectontwikkelaar van de boulevard te Bapor Kibrá, geoordeeld dat Mambo Beach de achterstallige huur van 327.200 gulden binnen een maand moet betalen. Mocht dit bedrag niet binnen deze termijn zijn voldaan, dan krijgt de strandbar een week de tijd om de locatie te ontruimen. Mambo-eigenaar Henny van der Hek geeft een korte reactie:

“We zijn nog steeds in onderhandeling met de bank voor een herfinanciering. We zijn dus ook gewoon open.”

De populaire strandbar had begin april de deuren gesloten voor de grootste projectontwikkeling van de Curaçao Beach Boulevard (nu gepromoot als BLVD), om begin augustus de deuren weer te openen. Mambo heeft hierdoor een behoorlijke inkomstenderving ondervonden. Het terrein tussen Lions Dive en de strandbar Wet&Wild bestrijkt een totaaloppervlak van 40.000 vierkante meter en valt onder Cordelco NV, dat deel uitmaakt van Curaçao Beach Resort NV. De boulevard, die zich nu in een ‘afbouwfase’ bevindt, verhuurt ook 50 units bedrijfsruimte. Volgens BLVDwoordvoerder Brigitte Hoogerwerf is 70 procent inmiddels verhuurd.

“Het is jammer dat het tot een rechtzaak moest komen. Men ziet de aanwezigheid van een populaire strandbar, die een waar begrip is in de uitgaanswereld, natuurlijk ook als aantrekkingskracht voor de boulevard. We hopen dan ook dat de achterstallige huur alsnog wordt voldaan, opdat we samen verder kunnen. Mocht Mambo uiteindelijk wel weggaan, dan garanderen wij aan onze huurders van de overige units, dat de BLVD in ieder geval een strandbar zal blijven huisvesten.”

De regen weerhield deze badgasten er niet vanochtend om naar het strand te gaan.
Foto | Ken Wong ©

Mambo had begin augustus aangegeven niet aan de verplichtingen te kunnen voldoen, waarop een betalingsregeling werd getroffen.
Op 1 september vroeg Mambo om de betalingscyclus een maand later te starten, waarmee Cordelco niet akkoord ging en op 2 oktober de betalingsovereenkomst ontbond. Mambo werd in gebreke gesteld en kreeg een aanmaning.
De rechter citeert vervolgens een mail van Van der Hek, gericht aan een van de directeuren van Cordelco:

“De overlast, in het bijzonder de problemen met het ventilatiesysteem, het ontbreken van eigen entree, open riool in de steeg, de luifel en de toiletten, is veel groter dan de bouwwerkzaamheden. Het is voor ons volstrekt onduidelijk hoe lang we met de overlast blijven zitten. Het wordt ons op deze wijze volstrekt onmogelijk gemaakt om een beachclub te exploiteren, terwijl er aan de andere kant verwacht wordt dat de volledige huur wordt betaald”

- Advertentie -

, aldus Van der Hek, die zijn mail afsluit met:

“Zolang hier niets aan gedaan wordt zie ik me genoodzaakt de huur op te schorten.”

Investering 3 miljoen
Deze zaak wordt volgens de rechter in belangrijke mate gekleurd doordat de partijen (deels) samen een omvangrijk ontwikkelingsproject zijn aangegaan.

“In het kader van de realisatie van de nieuwe beachclub heeft Mambo omvangrijke investeringen moeten doen van 3 miljoen gulden. Mambo heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat het in de decembermaand substantiële inkomsten kan verwachten van de reeds geplande evenementen.”

Volgens Cordelco zal de bouw rond februari 2013 gereed zijn.
Het gerecht acht dat met de afronding van de bouw een groot deel van de door Mambo gestelde problemen, die voor haar mogelijk omzetbelemmerend werken, zal zijn opgelost.
Wanneer de door Cordelco gevorderde ontruiming onverkort zou worden toegewezen, wordt Mambo de kans ontnomen om haar investeringen (van 3 miljoen, red.) terug te verdienen.

“Dit terwijl als er meer tijd wordt gegund men wellicht in staat zal zijn om aan de verplichtingen aan Cordelco te kunnen voldoen”

, aldus de rechter.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thusday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Extra | Journaal 24 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...

Democracy now! | Wednesday, November 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -