27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Lodge Kurá Hulanda Management failliet

Lodge Kurá HulandaWILLEMSTAD — De rechtbank heeft vanochtend om half elf het faillissement van Lodge Kurá Hulanda Management NV uitgesproken.
Een doorstart werd vanochtend als een reële optie omschreven door Jeanette Bonet. De interim-manager is bij een dergelijk scenario gevraagd de nieuwe exploitant en de werknemers bij te staan. De onderhandelingen voor een doorstart waren voor het te perse gaan van deze krant nog volop gaande. Volgens Bonet moest er om twee uur hierover uitsluitsel zijn.

Advertentie

- Advertentie -

Het faillissement van Lodge Kurá Hulanda Management NV werd vanochtend door de rechtbank uitgesproken.
Zoals eerder door de Amigoe gemeld, heeft het gerecht op 18 oktober voorlopige surseance van betaling verleend aan zowel Hotel Kurá Hulanda – dat op 25 oktober failliet werd verklaard – als aan de Lodge op Westpunt.
De surseance van betaling was gezamenlijk aangevraagd door de directie annex eigenaar van de resorts en het operationele management, dat sinds twee jaar in handen was van Sandton.

Persmedewerker Bas Jussen van het gerecht over de beschikking:

“De naamloze vennootschap Lodge Kurá Hulanda Management NV, die het Kurá Hulanda hotel op Westpunt exploiteerde, is vandaag failliet verklaard op verzoek van de bewindvoerder Remco van Arkel, die nu tot curator is aangesteld.
Mogelijk wordt de exploitatie van het hotel voortgezet door een nieuwe vennootschap.”

Bonet stelde in ochtenduren dat het de opzet is om Kurá Hulanda Lodge te laten doorstarten onder de naam ‘Lodge Kurá Hulanda’.
Tevens meldde ze dat Sandton geen deel meer zal uitmaken van het operationele management dat door een nieuwe exploitant wordt overgenomen.
Voor de 55 werknemers die in vast dienstverband zijn, stond vanochtend om elf uur een bijeenkomst ingepland om hen van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te brengen.
Bonet licht toe dat bij een eventuele doorstart de nieuwe exploitant op ‘backup’ van de eigenaren van het vastgoed (The Jade Foundation waar Jacob Gelt Dekker de voorzitter van is, red.) van zowel het failliet verklaarde Hotel Kurá Hulanda als de Lodge, kunnen rekenen.
Gerekend werd hierbij op de medewerking van de banken.
De mede-eigenaar van het vastgoed en directeur van Kurá Hulanda, Peter Heinen, was volgens Bonet in de middaguren nog druk aan het onderhandelen.
Heinen heeft eerder tegenover de Amigoe verklaard dat de Girobank al betrokken was bij de financiering van het vastgoed op Westpunt.
Verder zou de financiële impuls ook van de Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) komen. Over het benodigde totaalbedrag, dat met de doorstart gemoeid is, wil Bonet geen uitspraken doen.
Met een doorstart zouden de banen van de 55 werknemers – exclusief de oproepkrachten – die in vast dienstverband zijn, veilig worden gesteld.

“Omdat er dan sprake zou zijn van een nieuw management, dat de werknemers nog niet kent, zouden de werknemers een contract van een halfjaar kunnen verwachten met een proefperiode van twee maanden”

, aldus Bonet die stelt ‘al haar kennis en ervaring beschikbaar te zullen stellen’ om de Lodge bij een eventuele doorstart succesvol te laten draaien.
Bonet is 25 jaar werkzaam geweest bij het Sunscape Curaçao Resort & Casino – dat verschillende namen heeft gekend – waarvan ze de laatste acht jaar de functie van general manager vervulde. Tevens heeft zij deel uitgemaakt van het bestuur van de belangenvereniging Chata en zit zij nog steeds in het bestuur van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) die het toeristenbureau aanstuurt.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -