Levenslang geëist voor moord Wiels

De rechtbank wordt tijdens het proces extreem zwaar bewaakt.  Foto |  TLG

De rechtbank wordt tijdens het proces extreem zwaar bewaakt.
Foto | TLG

Willemstad – De huurmoordenaar die volgens justitie politicus Helmin Wiels doodschoot, moet de rest van zijn leven achter de tralies blijven. Dat eiste officier van justitie vanochtend plaatselijke tijd 10.15 uur in de rechtbank van Curaçao tegen Elvis K., alias Monster.
De strafeis geldt niet alleen voor de aanslag op Wiels, maar ook nog voor twee andere moorden en een overval. K. hoorde de strafeis vanochtend onbewogen aan. In een relatief beknopt requisitoir deed aanklager Gert Rip uit de doeken welke bewijzen het zogenoemde magnus-politieteam sinds 5 mei 2013 tegen K. vergaarde.

Hoofverdachte Elvis K. alias 'Monster'

Hoofverdachte Elvis K. alias ‘Monster’

Vooral uitlatingen tegen vriendinnetjes en zijn vrouw na de moorden deden K. de das om. Hij bekende de drie aanslagen gedetailleerd en nam vriendinnetjes na afloop zelfs mee naar de plaatsen van twee van drie moordaanslagen. In een geval nam hij als bewijs zelf  foto’s van een slachtoffer om zijn beloning van de opdrachtgever te kunnen opstrijken. De recherche vond het moordwapen terug op aanwijzingen van de vrouw van K. en getuigen herkenden de gebruikte vluchtauto en zijn kleding.

Volgens een door justitie ingehuurde psychiater vertoont ‘Monster’ wellicht psychopathische trekjes maar is meer onderzoek nodig. K. zelf vindt dat hij normaal is en had vanochtend geen zin zijn persoonlijke omstandigheden  – een jeugd in een internaat en een strafblad van zeventien kantjes – nader aan de rechter toe te lichten.

Het OM neemt het K. vooral kwalijk dat hij geen berouw toont en eerder afgelegde bekentenissen gisteren plotseling introk. “Eerder verklaarde K. dat hij in de rechtszaal spijt wilde betuigen aan de nabestaanden,” betoogde mr Rip. Nu daarvan geen sprake is, past slechts de hoogst straf, aldus de officier, die over de strafeis overleg had met de hoofdofficier van justitie en de procureur-generaal op Curaçao.  Later deze week volgen de strafeisen tegen de overige drie verdachten.

door John van den Heuvel

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *