28 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties

Leonora geen voorstander van studeren in Nederland

Sherwin Leonora
Sherwin Leonora

WILLEMSTAD — Nieuw PS-Statenlid Sherwin Leonora is voorstander van studeren in de regio en voelt weinig voor studeren in het Nederland.
Over jongeren die gaan studeren in Nederland stelt hij:

“Mensen die gaan en die worden ‘gebrainwashed’, komen terug met hoge hypotheek(schulden), die ze niet terug kunnen betalen. Zij gaan terug of blijven in Nederland, want tsjaa, ze moeten het in euro’s terugbetalen. En dat kan ik hun niet kwalijk nemen.”

Aanleiding voor de opmerking van Leonora is het bericht dat middels Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) veel meer jongeren in de regio zijn gaan studeren.
Het PS-Statenlid juicht dit toe en geeft aan dat de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Magno Wiels ooit een plan hiervoor had gelanceerd.
Leonora is zeer te spreken over het beleid van SSC.

“Over drie tot vijf jaar zullen wij hier de vruchten plukken van het soort jongeren die wij op Curaçao terug zullen krijgen.
Zij zijn niet alleen opgeleid, maar weten wat ze zijn gaan studeren.
Ze behouden hun latino-Caribisch karakter.
Wij zullen eindelijk leiders voor dit land gaan maken.
Ik juich dit toe.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Iemand met een andere visie en die deze durft uit te spreken! Geweldig!
  Ben wel benieuwd wat hij met de term “brainwash” bedoelt.
  Ik ben erg nieuwsgierig naar nog meer informatie over deze denkrichting.
  Misschien is het goed om een “cultuur” verandering te ondergaan. Als de investeringen die gedaan worden voor studeren in Europa na al die jaren, niet echt “rendabel” zijn, is het niet zo gek, in mijn visie, om wat anders te proberen.

 2. Mensen die gaan en die worden ‘gebrainwashed’, komen terug met hoge hypotheek(schulden), die ze niet terug kunnen betalen. Zij gaan terug of blijven in Nederland, want tsjaa, ze moeten het in euro’s terugbetalen

  Tja Leonora, vertel mij eens of leg mij uit hoe studententen afkomstig van curacao, broekjes nog, terug komen met hoge hypotheek lasten? Denk je nu echt dat een student in nederland een hypotheek kan krijgen voor een huis. Kijk in nederland moet je net als hier inkomsten tonen, heb je die niet dan kan je a) een lening en b) een hypotheek vergeten.

  Dan je stelling ” Gebrainwashed ” Worden ze hier dan niet gebrainwashed door o.a. de PS met alles tegen de Ex-kolonisator??

  Ik weet niet waar jij je studie hebt gedaan, maar zeer zeker niet in Nederland, anders wist je wel beter.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...