31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Leider NLS zonder paspoort Jamaica uitgezet

HomeNieuwsLeider NLS zonder paspoort Jamaica uitgezet

Door: Pieter Hofmann

Shurandy_QCURAÇAO – Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) lijkt door een informele samenwerking met de autoriteiten op Jamaica en Curaçao een Curaçaose verdachte in Nederland in hechtenis te hebben verkregen.
Dat meldt crimesite.nl.

Het gaat om Shurendy Q. (30) uit Koraal Specht.
Volgens het OM op Curaçao geeft hij onder de schuilnaam ‘Tyson’ leiding aan een criminele organisatie die in nauw verband staat met No Limit Soldiers (NLS).
Q. is in april door Jamaica naar Curaçao uitgezet, hoewel een Jamaicaanse rechter dat had verboden. Op het vliegveld van Curaçao werd hij vervolgens aangehouden en direct naar Nederland overgebracht.

Verdenkingen
Het OM in Haarlem verdenkt Q. van het leiding geven aan een criminele organisatie die op allerlei manieren cocaïne naar Nederland liet smokkelen en ook van het voorbereiden van een liquidatie. Ook op Curaçao zou er een strafrechtelijk onderzoek tegen Q. gaande zijn.

Montego Bay
Q. reisde in oktober 2012 naar Jamaica waar hij legaal inreisde en verbleef.
Dit voorjaar werd hij in Jamaica aangehouden door de narcoticabrigade van de Jamaicaanse politie. Hij werd vanuit Jamaica gedeporteerd zonder paspoort.
In Jamaica loopt nu een onderzoek naar de vraag op wiens last de uitzetting plaatsvond.
Het OM stelt dat Q. toevallig op Curaçao is aangetroffen op het vliegveld, en daar kon worden aangehouden omdat hij in Nederland wordt gezocht.

Opzetje
Advocaat Inez Weski vermoedt een opzetje om hem vanuit Jamaica op een onrechtmatige manier in een Nederlandse cel te krijgen.

“Er is geen uitleveringsverdrag met Jamaica.
Ze wilden hem per se in Nederland in de cel hebben en dat lijkt nu buiten beeld op deze manier geregeld”.

Geen NLS
Volgens Weski heeft haar cliënt, anders dan in het strafdossier wordt gesuggereerd, geen tatoeages van de NLS of van TRU (The Real Underworld), een bijnaam van NLS, op zijn lichaam.
Het Openbaar Ministerie stelt dat de NLS een criminele organisatie is die zowel in het Caribisch gebied als in Nederland strafbare feiten pleegt.
Het OM verdenkt leden van de NLS ervan huurmoorden te hebben uitgevoerd in Curaçao en Nederland.
In 2011 werden op Curaçao zeker vijftien liquidaties gepleegd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties