Leeflang: Onrust onder Feffikpersoneel niet weggenomen

Omayra LeeflangWILLEMSTAD — Ondanks de motie, die op 15 maart unaniem door het parlement is aangenomen om orde op zaken te stellen binnen Feffik, is de onrust onder het personeel niet weggenomen.
Dat stelt PAR-parlementariër Omayra Leeflang in een brief aan minister van Onderwijs Rubia Bitorina (PS).

De motie sprak over de vervanging van het Feffik-bestuur, het instellen van een onderzoek naar de gevolgde procedures bij de aanbesteding van de dakreparatie begin dit jaar en de garantie van de continuïteit van een ambachtsschool.
Volgens Leeflang is er in de afgelopen drie maanden niets veranderd.
Leeflang vraagt de minister dan ook om een rapport naar het parlement te versturen, waarin de ondernomen acties om Feffik te verbeteren zijn opgenomen.
Volgens de PAR-parlementariër heerst er onder het personeel onrust over de voortgang van de opleidingen aan het instituut, is men bezorgd over het mogelijke voornemen van de Onderwijsminister om opleidingen op SBO-niveau te schrappen, worden docenten niet tijdig uitbetaald, heeft de school geen directeur en neemt het managementteam alle beslissingen. Volgens de parlementariër is deze onzekerheid funest voor de vakschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *