28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:25

Laatste reacties

- Advertentie -

HOF | Veroordeling voor voormalig griffier van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en Constitutioneel Hof

Zaak Triggerfish

Sint Maarten – Een voormalig griffier en vestigingsmanager van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, vestigingsplaats Sint Maarten, tevens werkzaam als griffier van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten, is vandaag door het Gerecht veroordeeld voor het plegen van ambtelijke verduistering van geldbedragen van bijna USD 900.000 en NAf 50.000,-.

Die geldbedragen had zij als ambtenaar onder zich. Het Gerecht acht eveneens bewezen dat zij een gewoonte heeft gemaakt van het witwassen van geldbedragen, dat zij valsheid in geschrift heeft gepleegd door twee overboekingsformulieren van de Windward Islands Bank te vervalsen en dat zij als ambtenaar een bedrag van NAf 50.000,- van het ministerie van Justitie heeft gevorderd, terwijl dat bedrag niet verschuldigd was (zogenaamde knevelarij).

Ten aanzien van de bewezen verklaarde feiten gewoontewitwassen en knevelarij heeft het Gerecht de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat die feiten om juridische redenen niet kunnen worden gekwalificeerd als strafbare feiten.

- Advertentie -

Het Gerecht heeft de verdachte voor de verduistering van voornoemde geldbedragen en de valsheid in geschrift veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 27 maanden, met aftrek van voorarrest. Ook moet zij een bedrag van NAf 50.000,- aan schadevergoeding aan het Constitutioneel Hof betalen.

Het Gerecht heeft de echtgenoot van de verdachte veroordeeld voor gewoontewitwassen. Hem is een taakstraf voor de duur van 240 uren opgelegd.

Bron: Persbericht Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. @Tuna, 100% to the point
  Drechi pa bo lijkt een typische curaçaose politicus, gelijk “razzzism” schreeuwen, en als dan blijkt dat je de zoveelste flater begaat, gaan schelden, dreigen etc, het liefst zou hij je aanklagen bij het OM, net als onze onsportieve politici die bv door KKC door de mangel gehaald worden met harde feiten, maar wat uiteindelijk nooit gebeurt, maar ze moeten natuurlijk wel even de tanden laten zien.

  Slechte verliezers, in de politiek, maar ook daarbuiten vaak! Erkennen van fouten is geen deugd op deze rock.

 2. @ knoek-koe @ Tuna
  Jullie hebben gelijk, maar moeten begrijpen dat het belangrijker is om te voorkomen dat er emoticons of ASCI tekens die er enigszins op lijken, worden gepost.

 3. Beste KKC, pagina is in een nieuw mooi jasje gestoken, maar het is er niet gebruiksvriendelijker op geworden. Geposte Comments verdwijnen. Nieuwsberichten die afgesloten zijn voor comments maar dat merk je pas als je post. Comments die wel zichtbaar zijn in het venster, maar als je er op klikt niet bestaan onder het nieuwsbericht. Hoofdpagina die helemaal leeg is ..geen nieuws zichtbaar, soms weer wel, dan weer niet.

 4. Niet proberen om je eigen domheid met een smoesje af te doen Drechi, wees eens een man in plaats van cobarde te zijn. Eerst beginnen met een racistische aanname, dan gaan schelden als iemand je op je (alweer) fout wijst, en dan met smoesjes komen. Een patroon wat we hier maar al te goed kennen. Nooit onze schuld, ik ben verkeerd begrepen…

 5. Ai ai ai…
  De tranen springen me in de ogen als ik me realiseer dat ik in mijn eentje meer hersencellen heb dan de hele groep die het weer niet snapt…..
  Het ging me niet om de NAAM van de persoon in casu dames, maar over het gegeven dat de naam van stelende Nederlanders (Bram vooral) never nooit in de pers staat!
  Moeilijk he? Is het nu duidelijk?

 6. Drechi pa “bo bo”……LOL
  Grootste boeven op de eilanden zijn gewoon “criolitas” van het eiland!
  En het zal ze een barst schelen of hun medemens daar onder lijdt.
  Als hun zakken maar vol zitten
  Daarom gaat alles hier alleen

 7. Inderdaad @ Toeske, Drekkie is zelfs de verrotte cool in de soep niet waard, het enigste wat de LOSER kan is samen met LOSER Pik naast de zeik pot pissen. Kom er maar in Drekkie.

 8. Waar is die $ 1000 000 gebleven?

  Drechi weet nog steeds niets dat verreweg de grootste groep nepotisten, fraudeurs en graaiers bestaat uit personen die zich (ei)lands kind noemen. Zij bestelen – zonder enige gewetenswroeging – hun eigen mensen waarvan 50% rond of onder de armoede grens leeft.

  @John
  Ik heb jouw link gevold en de betreffende dame gezien. De domheid straalt er vanaf. Hoe kan iemand denken zo maar eventjes één miljoen dollar te kunnen verduisteren.

  Zoals ik al eerder stelde staat St. Maarten bovenaan de ladder van corrupte eilanden binnen het Koninkrijk, gevolgd door Curacao.

 9. Als ik Drechi was zou ik eerst maar even wat gegoogled hebben voordat ik deze domme opmerking geplaatst zou hebben.
  Ooit van mevr. maritsa james christina gehoord ?

 10. Het zal wel een Nederlandse zijn…. Als het een van ons was, dan zou ze met naam en toenaam in de Staatskrant staan….

 11. LOL, de vraag is hoe het mogelijk is dat deze mevrouw dit voor elkaar kon krijgen.
  Geen segregation of duties?

  Net als dievegge Larmonie die blijkbaar over miljoenen kon beschikken, beheren en uitbetalen.

  En de ingeslapen parlementariers deden niets!
  Ja, hun salarisslip uit het postbakje halen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -