29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

PBC | 4 mei begint IPKO op Sint Maarten

Persbureau Curacao

PHILIPSBURG – Vier mei begint het Interparlementair Koninkrijksoverleg IPKO op Sint Maarten. Gedurende drie dagen vergaderen delegaties van de Eerste en Tweede Kamer en de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten over thema’s die de landen van het Koninkrijk aangaan.

Het IPKO is de overlegstructuur van de parlementen van de landen van het Koninkrijk der Nederlanden en vindt twee keer per jaar plaats. Dit IPKO stond eerder gepland in januari 2022, maar is vanwege Covid-19 uitgesteld tot mei 2022.
autohuur Curaçao

Programma IPKO

Op de agenda van het IPKO staan besprekingen over het in februari aan alle parlementen toegezonden voorstel van rijkswet Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling, de stand van zaken rondom de uitvoering van de landspakketten, betere en duurzame relaties binnen het Koninkrijk, waaronder samenwerking, hulp en bijstand, mensenrechten en deugdelijk bestuur, en de uitvoering van de moties Rosenmöller en Van Raak en consensusrijkswetten.

Tijdens het werkbezoek dat in het kader van het IPKO door de Staten van Sint Maarten wordt georganiseerd, wordt een aantal projecten bezocht in het kader van de wederopbouw na de verwoestingen in 2017 door de orkanen Irma en Maria.

Ook wordt aandacht besteed aan het gevangenissysteem van Sint Maarten. Het Ministerie van Justitie verzorgt een presentatie over de plannen voor verbouwing en verbetering van de gevangenis en de delegaties brengen een bezoek aan de Point Blanche gevangenis.

Werkbezoeken

Voorafgaand aan het IPKO legt de Staten-Generaaldelegatie op maandag 2 en dinsdag 3 mei werkbezoeken af op Saba en Sint Eustatius. Onderwerpen als kansen voor jongeren en young professionals, economische ontwikkeling, infrastructuur en duurzame ontwikkeling staan hier centraal.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

 1. Off-topic?!? Not sure…..
  Op de eilanden heeft men het bij het “dissen” van NL maatregelen (w.o. COHO) over “e makambanan”. Bij de IPKO moet men eens goed de “Hollandse” collega’s “lezen”.
  De aanwezige delegate vertegenwoordigd 150 leiden die uiteindelijk gaan beslissen. Dat is een plukje van de huidige multiculti mix aan “Hollandse” medemens. …de “makambas”, remember?
  Een behoorlijk deel van de beslissende (2e) Kamer, heeft hun in-depth loyaliteit van elders: de Shouf- en Rifgebergtes van Marokko, (het platteland van) Turkije, een Koerdische enclave in de hoogvlaktes van Irak, een drukke buitenwijk van Accra, Ghana, of ook bv de middenklasse van Iran.
  Ooit eens gehoord van zonnige Caribische eilanden die somehow ook bij NL hoorden. BZK niet hun porté, Den Haag had er een vertegenwoordiger.
  En dan als kers op de taart, heb je nog een regelrecht veroordeelde racist die je het liefst vorige week per postkaart het koninkrijk had uitgegooid.
  Bij mij geen ambities om in die politieke ratrace mee te doen, ik heb de natie 40+ jaren gediend door te waken en boeven te vangen tijdens mijn gastverblijf.
  Al mijn grootvader’s grootvaders zijn trouwens wel geboren onder de bescherming van de NL vlag.
  Just a thought now, hear ?!

 2. Zal mij benieuwen of de IPKO delegatie op 4 mei 14 uur St Maarten tijd even stilte houd voor de gevallen mensen in de oorlog 1940/1945 en op 5 mei mag de vlag weer uit gaan en feest gevierd worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -