30 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

HomeLandenArubaParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana
Persbureau Curacao

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven.

Engeland en de Verenigde Staten hebben al aangegeven partij te kiezen. Dit kan in een gigantisch conflict uitmonden. De politieke partij MAN maakt zich zorgen omdat Curaçao erg dicht bij het vasteland van Venezuela ligt.

De oppositiepartij wil dat het kabinet-Pisas een standpunt inneemt, omdat Curaçao binnen de kortste keren bij het conflict betrokken kan raken. Ook wil de partij hierover vergaderen in de Staten.

Bron: Paradise FM

4 reacties

 1. “Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana”. MAN maakt zich zorgen? Wat is met dit land, het lijkt alsof je in dit land achterlijk moet zijn om Parlementariër, minister of bestuurder te worden.

  Maduro is niet één van de intelligentste leiders die er is maar de man weet drommels goed hoe het met Sadam Hoessein is afgelopen. Blijkbaar weten de achterlijke leden van MAN dat niet.

  Denk dat wij ons meer zorgen om de oorlog tussen Oekraïne en Rusland moeten maken, een derde wereldoorlog komt met de dagen steeds dichter bij.

  Ondanks de miljarden steun aan Oekraïne blijven de Russen met de dag terrein winnen. Vanaf een begin moest het voor iedereen duidelijk zijn dat Oekraïne tegen de Russen geen kans heeft.

  Als je een oorlog alleen op eigen grondgebied mag voeren en de vijand niet op zijn grondgebied mag aanvallen, is het gedoemd om te mislukken.

  Zag op CNN vandaag dat Zelinsky weer in Amerika is om meer steun te vragen maar op een gegeven moment houdt het op.

  Er zijn twee dingen die Oekraïne kan helpen, de technologie, als er een stoorzender is die de signalen van dromes kan storen waardoor de Russen de locatie van de Oekraïnse tanks niet kan detecteren of Oekraïne versneld lid maken van de NAVO.

  Als Oekraïne lid is van de NAVO dan treedt Arikel 5 (een aanval op één NAVO-lid is een aanval op allen) op en hopen dat het de Russen afschrikt.

  Oekraïne als lid van de NAVO brengt ons natuurlijk dicht bij een derde wereldoorlog.

 2. Jammer voor Maduro gaat het om Olie en de USA wil zelfs beginnen aan wereldoorlogen als er olie in het spel is.

  In Darfur worden momenteel duizenden zwarte afrikaanse mensen vermoord maar geen reactie van onze BLM vrienden, USA en ook niet de vele arabische en linkse demonstranten die tegen Israel protesteren. Ze zijn allemaal zo stil want Black lives dont Matter if you are from Africa and poor and in a country without oil.

 3. Maduro kijkt naar Poetin en ziet een kans om dezelfde strategie toe te passen.
  – gebruikt volksreferendum
  – doet net of het de wil van het volk is om een grensland aan te vallen
  – expansie-politiek vanwege olie en goud
  – de CAS en BES zijn de volgende stap (raffinage en toerisme)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties