28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | Dominicaanse milieuminister vermoord in eigen kantoor

Consternatie bij de ingang van het ministerie AFP

De minister van Milieu van de Dominicaanse Republiek, Orlando Jorge Mera, is in zijn kantoor doodgeschoten. Een woordvoerder van de president zegt dat de dader een jeugdvriend van Jorge Mera is. Deze Miguel Cruz is gearresteerd.

De dader onderbrak de wekelijkse vergadering van Jorge Mera en opende het vuur. Er is nog niets naar buiten gebracht over het motief voor de aanslag.

Medewerkers van het ministerie van Milieu zeiden tegen lokale journalisten dat ze zeven schoten hoorden.

De 55-jarige Jorge Mera is de zoon van de voormalige president Salvador Jorge Blanco. Daarnaast was hij ook een van de oprichters van de Moderne Revolutionaire Partij en een advocaat. In augustus 2020 werd hij benoemd tot minister van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen.

Familie vergeeft dader

De familie van de vermoorde minister zegt de dader te vergeven. “De grootste nalatenschap van Orlando was om geen wrok te koesteren”, staat in een verklaring.

De minister laat een vrouw en twee kinderen achter.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @Tico, Nee de MFK PS bende wil nog wel rellen in Willemstad maar dan is het wel afgelopen. Politici willen elkaar nog wel meppen of een enkele keer laten vermoorden (Wiels) maar het volk doet het in principe niet.

  2. @Brian S. Als dit het gevolg is van zaken waar de overheid niks tegen doet, dan mag de beveiliging van het kabinet Paljas flink opgeschroefd worden. Behalve de federatie van lintenknippers en beursbezoekers, is er verder niemand die echt tevreden is over de prestaties. Gelukkig zijn wij op Curacao minder drastisch in het uiten van die ontevredenheid, dat dan weer wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...