28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

NTR | Caribische warmte in Nederland (3): Winter Wonder Brunch aan huis

HomeLandenCuraçaoNTR | Caribische warmte in Nederland (3): Winter Wonder Brunch aan huis

LELYSTAD – Honderd maaltijden, cadeautjes en live-muziek zijn in Lelystad aan huis gebracht bij mensen die het niet breed of een moeilijk jaar achter de rug hebben. Ook deze activiteit Winter Wonder Brunch organiseert de Curaçaose Mila Romijn met haar stichting.

Winter Wonder Brunch is elk jaar op haar verjaardag, 28 december. “Dat doet ze express”, verklapt dochter Sabrina Kruma. “Dan hoeft ze haar verjaardag niet te vieren. Want als ze na het organiseren hiervan en feesten thuiskomt, is ze kapot en wil ze van geen verjaardagsfeestje meer weten.”

Normaal nodigt ze honderd ouderen, vaak alleenstaand, uit voor een avondvullend programma. “Een heel groot feest met een driegangenmenu, een modeshow voor oud en jong, muziek en dans en artiesten die optreden.”

Maar vanwege corona kon dat niet meer doorgaan en bedacht Romijn iets anders. “Dus ik dacht, dan ga ik naar de mensen toe.” Van te voren heeft ze twee bevriende restaurants gevraagd om maaltijden te maken. Grillschotels, Griekse salades, lamskoteletten en ook nog Flevolands sap is het resultaat.

‘Dat hakt erin, maar je moet toch verder’

De eerste stop is bij Betty van Wilgenburg, die vrijwilliger is bij de stichting. Ze is laaiend enthousiast, dat had ze niet verwacht. Van Wilgenburg heeft een moeilijke tijd achter de rug; haar beste vriendin is vorige week overleden.

“Dat hakt er best wel in, maar je moet toch verder. Het is niet anders. Je probeert het toch voor jezelf een beetje gezellig te maken en andere mensen die komen.”

Daarna gaat Romijn naar Wim Botter, een hele goede vriend die haar ook al jaren steunt met Winter Wonder Brunch. “Geweldig is dit,” zegt Botter nadat hij een dansje heeft gemaakt met Romijn. “Ik heb een zwaar jaar gehad. Corona gehad, maar er wel overheen gekomen.”

“We gaan nu naar iemand die ontzettend ziek is,” zegt Romijn. De vrouw heeft een rugoperatie gehad en ligt in bed. “Dit zijn edelstenen ingestraald met mijn liefde voor jou. Het is een knuffelsteen.” De vrouw neemt het cadeautje dankbaar aan. “Met liefde gedaan schat”, zegt Romijn. “Spoedig herstel en een liefdevol nieuw jaar.”

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties