27 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Peiling: meerderheid Amerikanen vindt Biden en Trump te oud voor presidentschap

HomeLandenInternationaalTelegraaf | Peiling: meerderheid Amerikanen vindt Biden en Trump te oud voor...

NEW YORK – Een flinke meerderheid van de Amerikanen vindt president Joe Biden te oud voor nog een termijn als president, zo blijkt uit een peiling van ABC News en onderzoeksbureau Ipsos.

Volgens de peiling zegt 86 procent van de Amerikanen dat de 81-jarige Biden te oud is. Een kleinere meerderheid (62 procent) vindt dat ook voormalig president Donald Trump, die 77 is, te oud is. En 59 procent van de ondervraagden acht beide kandidaten te oud voor het presidentschap.

Er is een groot verschil in de manier waarop kiezers met een sterke voorkeur voor een van de twee grote partijen hun vermoedelijke presidentskandidaten zien. Zo vindt 73 procent van de Democraten Biden te oud, terwijl slechts 35 procent van de Republikeinen Trump te oud noemt. Van de kiezers zonder partijvoorkeur acht 91 procent Biden te oud; 71 procent zegt hetzelfde over Trump.

De resultaten van de nieuwe peiling zijn wellicht beïnvloed door een vorige week verschenen rapport van de Republikeinse speciale aanklager Robert Hur. Daarin concludeerde deze dat Biden niet hoeft te worden vervolgd om het slordig omgaan met geheime documenten tussen 2017 en 2020, toen hij geen vicepresident meer was en nog geen president was. Maar Hurs rapport deed wel twijfel rijzen over Bidens mentale geschiktheid. De Democratische vicepresident Kamala Harris noemde het rapport „politiek gemotiveerd.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Sowieso. Wapens etc worden nu eenmaal gemaakt voor oorlogen. Dan kan je net zo goed de hele oorlogsindustrie stoppen. Dat zal Poetin wel goed nieuws vinden zodat hij zomaar Europa kan binnen dringen. Trumps Amerika zal wel niets doen en zullen we weer een een soort Rusland overheersing hebben. Oost Europese landen waren daar heel blij mee.

 2. Trump is een gevaarlijke man voor de democratie.
  Net als Rusland en geen democratie betekent dat er nog weinig ongestraft in de knipselkrant kan worden geschreven want dan heeft de burger niks meer in te brengen, ook hier niet.

 3. De onderdelen voor de F16 worden geleverd aan Amerika, niet rechtstreeks aan Israël. Het is een magazijnfunctie. Zoals andere Europese landen andere onderdelen leveren.

 4. @tm Trump gaat dus niet winnen daar zorgt Taylor Swift wel voor. Vindt je niet dat het adderengebroed al genoeg om de oren heeft geslagen duizenden bij duizenden tegelijk vaders moeders kinderen zonder ledematen.
  Martelpraktijken direct in de strafgevangenis als je met ‘n ongeschreven stuk papier zwaait .Triest heel triest dat je er zo over denkt. We noemen beiden geen namen weten wel waar het over gaat.

 5. Wat ook opvalt bij politici is de hypocretie, Nederland levert onderdelen voor gevechtsvliegtuigen aan Israel om de Gaza te bombarderen en Rutte gaat zogenaamd naar Gaza om zijn steun aan de Palestijnen te bieden.

  Israel heeft gevechtsvliegtuigen om zichzelf te beschermen tegen de terrorisme en aggressie van Moslims.

  De minister van defensie maakt het nog bonter, die zegt dat zij zich zorgen maakt over het lot van de Palestijnen maar levert doodleuk oorlogsmaterieel aan Israel om onschuldige vrouwen en kinderen in Gaza te blijven bombarderen.

  Hamas zou niet bestaan zonder steun van de Palestijnen. Het oorlogsmaterieel is voor vliegtuigen om Israel te beschermen.

 6. Politici, wie heeft dat ooit bedacht, het is de meest overbetaalde en in sommige gevallen zelfs overbodige functie.

  Laten we Brussel nemen, die Europarlementariers daar verdienen geld als water, laten we voor het gemak Frans Timmermans nemen, die verdiende in Brussel, €270.000 per jaar en dat voor iemand die zegt links te zijn.

  Wat doen ze daar in Brussel behalve met statiegeld op blikjes en plastic komen maar echte problemen zoals de grote groep bootvluchtelingen die in Italie aanmeren of de oorlog in Oekraine daar weten ze geen raad mee.

  Wat ook opvalt bij politici is de hypocretie, Nederland levert onderdelen voor gevechtsvliegtuigen aan Israel om de Gaza te bombarderen en Rutte gaat zogenaamd naar Gaza om zijn steun aan de Palestijnen te bieden.

  De minister van defensie maakt het nog bonter, die zegt dat zij zich zorgen maakt over het lot van de Palestijnen maar levert doodleuk oorlogsmaterieel aan Israel om onschuldige vrouwen en kinderen in Gaza te blijven bombarderen.

  Nee, ik heb niets met politici, het zijn allemaal gefarmumeerde overbetaalde drollen.

 7. Te oud of niet. Donald Trump is nog helemaal bij en snugger. Biden is niks anders dan een seniele oude gek die nog struikelt over zijn eigen schaduw.

  Hopelijk wint Donald Trump de verkiezingen zodat hij de oorlogshitsers van de EU en de mislukte artiest uit corrupt Oekistan om de oren kan meppen. Hopelijk komt hij ook naar Curacao toe om daar orde op zaken te stellen in Forti.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties