30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Biden tegen Netanyahu: twee-statenoplossing enige antwoord, bezetting Gaza vergissing

HomeLandenInternationaalTelegraaf | Biden tegen Netanyahu: twee-statenoplossing enige antwoord, bezetting Gaza vergissing

De Amerikaanse president Joe Biden heeft duidelijk gemaakt aan de Israëlische premier Netanyahu dat een twee-statenoplossing het enige antwoord is op het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Dat zei hij op een persconferentie in Californië na afloop van een ontmoeting met de Chinese leider Xi Jinping. Een bezetting van de Gazastrook zou een vergissing zijn, aldus Biden.

Biden zei verder dat hij alles doet wat hij kan om de gijzelaars vrij te krijgen die de Palestijnse militante beweging Hamas nog in haar macht heeft sinds de grootscheepse aanval op Israël op 7 oktober. Naar verluidt zijn er nog een kleine 240 gijzelaars. De VS zijn niet van plan om daarvoor militairen te sturen, aldus de president.

Er is sprake van een deal over de vrijlating van vijftig gijzelaars in ruil voor een bestand van drie dagen in Gaza, humanitaire hulp en vrijlating van Palestijnse vrouwen en kinderen uit Israëlische gevangenissen. Bij de onderhandelingen daarover zouden ook Qatar en de Verenigde Staten betrokken zijn. Hamas zou ingestemd hebben en Israël zou het akkoord nog bestuderen.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. @ Marguérite. Hoe je ook over twee staten denkt, de realiteit is dat de Palestijnen dat niet willen. Ze hebben dat herhaaldelijk laten blijken: Israël moet gewoon kapot. Zo’n 85% van de Gaza-bevolking staat achter Hamas.

 2. “Een volk zonder land, een land schenken van een volk.
  Resultaat: Een ander volk zonder land.
  Dat is de essentie. Dat is de kern, daar begon de ellende mee.”

  @knoek-koe: wat was dan de leider van dit volk? Wat was hun valuta? Waar waren de grenzen van hun land? Palistijnen zijn gewoon lokale arabieren die voor israel gewoon onderdeel maakten van de andere arabieren en die pissed off waren dat er opeens een joodse staat in hun midden werd opgericht. De situatie werd alleen maar erger toen die joodse staat die ook nog democratischer, rijker, succesvoller, militair sterker werd dan alle moslim staten eromheen. Waarom hebben moslims geen enkel probleem als moslims elkaar in jemen of afganistan aanvallen, maar is het een probleem als joden of christenen zich verdedigen?

  Zoals Thomas Sowell al verklaarde, het is makkellijker om iemand anders de schuld van je eigen falen te geven (Curacao is daar een goed voorbeeld van) dan kritisch naar jezelf te kijken. De arabische landen met al hun natuurlijke rijkdommen zijn vrijwel allemaal failed states, waar homo’s worden opgehangen, vrouwen worden besneden en iedereen met een ander geloof moet opassen voor pogroms en ander arbitrair geweld, terwijl israel met zijn barren state door kennis en kunde rijk is geworden. De oorzaak van dit conflict is jalouzie, de enige manier dat Israel vrede kan krijgen is om minder succesvol te zijn, maar dat betekent meteen dat Israel geelimineerd gaat worden.

 3. Israël kan je als een natie en een volk zien. Hebben ook een paspoort. En zijn erkend.
  Palestijnen…. Tja… Is een versnipperd stammen geheel gesplitst in godsdienst versies.

  Een groot deel is gewoon opgenomen in Israël na 1948 e de rest in Jordanië. Wat over bleef waren de radicalen.
  Libanon en Beiroet was een mooi land en stad kijk wat ze daarmee gedaan hebben. Syrië Jordanië allemaal dezelfde dictatuur en puinhoop.
  Geef ze een eigen gebied en het eindigt in een dictatuur van de sterkste met de meeste wapens en soldaten.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Palestijnse_volk

  Dat de britten een puinhoop van hebben gemaakt dat de joods survivors niet meer met zich laten sollen is zielig te noemen voor de “Palestijnen” maar ze hadden zich ook net als de rest kunnen aansluiten. En ja dan hadden die Palestijnen het zelf ook maar beter moeten regelen. Hadden ze duizend jaar de tijd voor. Maar nee h heulen met de nazi’s. Wilden graag meehelpen joden te vernietigen. Hitler vriendjes. Was niet zo slim… he…..

  Vrijheid bevechten: je wint niet door vrouwen en kinderen uit te moorden.

  Het sjiitische Hezbolla en het soennitische Hamas zijn gewoon fracties van moslimterroristen. Moet je indenken Hamas begon als een “liefdadigheid” organisatie… Je hebt terroristen en Moslimterroristen. Zegt alles niet waar.
  Dat zijn die guys met baarden en veel humor.
  Nee we verheelijken geen beelden maar we lopen wel rondjes rond een meteorite.

  De leiders van de “moslimbroederschap” werden in 1928 eerst door Egypte aangeklaagd en ter dood veroordeeld.nu zijn het de leiders van Egypte en financieren terroristen, anti joods en USA, maar geef groepen als Hamas en Hezbollah de ruimte en ze de ruimte en je hebt ISIS-2 dat weten ze prima.

  Maar he als ze in Egypte USA-toeristen aanvallen dan gaat er wel een hek om de Pyramides. We zijn anti alles maar vechten dat doe je maar ergens anders.
  Na Irak weten ze daar allemaal dat je kan een miljoen soldaten en tanks hebben maar dat stelt niks voor tegen de USA.
  Ze werden in dagen van de kaart geveegd. In een platte woestijnvlakte kan je niet meer winnen en zeker niet als je een uniform draagt.

  Afghanen dragen geen uniformen en vechten tussen de bevolking. ISIS was ook niet zomaar zo moeilijk te vegen lijken allemaal op elkaar.
  Het verschil tussen een burger en een soldaat is of ze een Kalasjnikov of RPG dragen.
  Plotseling ook vrouwen en kinderen.

  Maar let wel er is maar 1 democratie daar in die regio.
  Dat die Steenrijke VAR op het pluche is niks waar als een terroristen groep aanvalt. Koeweit werd bevrijd door de USA niet door de VAR.
  Die Var groep zijn super kwetsbaar en dat weten ze maar al te goed.
  Die snappen maar al te goed dat die radicalen alleen maar macht willen. En alles zullen opofferen. Inclusief hun eigen mensen. Als je met 10.000 man koninklijke familie op t pluche wilt blijven zitten tja.

  Laten ze in de leegte van Saoedi-Arabië een terrein vrijmaken dan.
  Egypte/ Jordanië Nee mooi niet want dan gaat de godsdienst er weer tussen komen. Iran en Irak vochten ook. Waarom ook alweer.
  De islam kent versies. Net als protestanten en katholieken.
  Dus hebben ze een eigen staat dan wordt het weer een vecht party.

  Het is gewoon een puinhoop daar en zonder democratie heb je er niks aan.
  Kibboetsen aanvallen daar waar met hard werken gezamenlijk door vele culturen iets wordt opgebouwd
  Dat was wel het domste wat die terroristen hadden kunnen doen.
  Directe aanval op het hart van de bevolking.

  Biden pruttelt wel maar gaat het echt niet redden. Ja ja de VAR, Bin laden lovers. En olie… Waarom zijn die Arabieren daar plots zo druk met toerisme. Ze weten dat olie weg gaat vallen, ze zijn niet gek.
  Als die rijkdom daar opdroogt dan houdt alles ook daar weer op.
  Hoeveel paarden en of kamelen je hebt is leuk maar je hebt er niks aan.
  De verschillen blijven over.

 4. Een volk zonder land, een land schenken van een volk.
  Resultaat: Een ander volk zonder land.
  Dat is de essentie. Dat is de kern, daar begon de ellende mee.

  Je bedoelt het oorspronkelijke land van de joden die hier werden uit verdreven. De Joden die zich alleen als Dhimi werden geduld. Dezelfde Joden die rond 1947 massaal werden vermoord, verkracht, verdreven, gemarteld, uitgewezen en onteigend werden door de arabieren en moslims. Binnen 15 jaar zijn vrijwel alle joden uit Arabische landen verdreven en nu zijn ze ze boze mensen en de schuld dat ze in hun eigen land wonen. Waar ze elke dag te maken hebben met moslim terreur acties? De zogenaamde Hagana acties waren ook als verdediging and vergelding wegens de aanvallen van arabieren. Dit was overigens al eeder.. Bloedbad van Hebron in 1929.

 5. Een volk zonder land, een land schenken van een volk.
  Resultaat: Een ander volk zonder land.
  Dat is de essentie. Dat is de kern, daar begon de ellende mee.

  In 1948 zijn de Palestijnen op Nazi-achtige wijze als vee verdreven, verkracht, vele mannen werden geexecuteerd, en hele volksstammen naar vluchtelingenoorden zijn gedreven, door de Haganah, Palmach (elite-eenheid binnen de Haganah) en de radicale variant Irgun.

  Paramilitaire Joodse bewegingen die niet schroomden om geweld te gebruiken, ook zwaar geweld inzetten zoals explosieven en bommen. De geweldsterreur begon daar!

 6. @Marguérite Nahar, Waarom vertel je ons maar een zeer subjectief waarbij je hele belangrijke onderlenen achterlaat. Het Balfour verdrag was akkoord met de Joden (Die er overigens al leven sinds Kanaan) maar de Arabieren waren hiertegen en begonnen al in 1948 met een oorlog tegen de joden! Toen al hadden de arabieren het plan om alle joden van dat gebied weg te jagen… tot aan de zee! Een genocide dus! En ook na 1948 hebben de arabieren geprobeerd om de Joden te vernietigen! Als zelfbescherming heeft Israel o.a. Golan Hoogte en Gaza strook bezet (maar zijn hier uitgegaan) en de Hamas en Hezbollah blijft maar aanvallen te plegen op Israel. Daar waar de Arabische wereld eindelijk vrede wilden met de Joden bleven zij maar doorgaan! Dit stukje mag niet ontbreken in je pro-palestijnse betoog!

 7. Maar ik vind dat de twee-staten oplossing de beste en ook de meest billijke en meest verdedigbare oplossing is, want op de Balfour Conferentie was in 1948 (75 jaar geleden) al beslist dat er een twee-staten oplossing WAS gekozen. En hoe??? Palestina, ja het land van de Palestijnen, zou verdeeld worden en IS ook verdeeld.
  In een Palestijns gedeelte en een Israëlisch gedeelte. En de Jordaan zou de natuurlijke scheidslijn vormen. En wat gebeurde er vervolgens?
  Het huidige Israël gesteund door de massale financiële steun vanuit Amerika, stichtte een eigen staat met eigen bestuur en eigen leger en eigen universiteiten en dat was hun goed recht. Maar de Palestijnen die een lagere levensstandaard hadden en ook die massale financiële steun van buitenaf niet hadden, zijn in dat opzicht te kortgeschoten om ook voorzichzelf zo’n goed staatsrechtelijk ingerichte staat te stichten.
  En Israël heeft daar gretig gebruik van gemaakt, door op de Westelijke Jordaanoever die aan de Palestijnen was toegewezen als HUN leefgebied, kibboetsen te stichten, steeds meer en meer kibboetsen te stichten en geleidelijk aan (maar stelselmatig) ook de Palestijnen steeds meer naar het westen terug te dringen en hun uiteindelijk in de huidige overbevolkte, kleine Gazastrook langs de kust achter een fysieke terreinscheiding terug te hebben gedrongen. DAT is de huidige situatie en DAT is de oorzaak van al deze ellende. Evenals de Israëliers recht hebben op hun eigen staat, hebben óók de Palestijen het recht op HUN eigen staat.
  En daarom is de twee-staten oplossing de enige billijke en rechtvaardige oplossing, niet alleen voor de Palestinen, maar voor de hele wereld, want als er geen definitief einde gemaakt wordt aan deze onhoudbare situatie, zal het uitmonden in de derde wereldoorlog, want dan gaat de hele wereld zich ermee bemoeien.
  Het is maar gelukkig en bewonderingswaardig dat de steenrijke V.A.R. zich tot nu toe zo terughoudend hebben opgesteld, maar dat zal niet zo blijven als dit conflict verder escaleert.

 8. Bibi kan Biden heel lang blijven negeren, Isräels military assistance package blijft toch overeind, gesteund door de Republicans in beide huizen , maar vooral door de radicale Christian nationalists. “Proportional response” is in Bibi’s wereld het compleet wegvegen van een volksdeel en als hij bij deze nobele taak een genocide begaat……so be it.
  Hij weet dat er een presidentiële verkiezing op stapel staat in de VS. Hij weet dat hij zijn support kan mobiliseren met een paar simpele speeches en dat doet hij ook frequent: één voor de Republican Caucus, een in Syracuse of andere goedliggende stad in NY en vooral de jaarlijkse speech voor AIDAC. Presto!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties