32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Vruchtbare week Dubai reis

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Vruchtbare week Dubai reis

De Curaçaose delegatie in Dubai heeft een vruchtbare dienstreis erop zitten. De afgelopen dagen zijn er verschillende overeenkomsten op de Expo Dubai 2020 gesloten. Het departement van Economie en Toerisme van de Verenigde Arabische Emiraten gaat Curaçao helpen bij de training van werknemers in de toeristische sector.

Daarnaast sloot Curinde een MoU met de World Freezone Organization. Dit is de internationale organisatie voor vrije zones. Er is afgesproken dat Curinde het aanspreekpunt voor deze organisatie op Curaçao zal zijn. Op hun beurt adviseren zij Curinde op het gebied van automatisering en robotisering.

Meerdere bedrijven willen zich op het eiland vestigen. Het maritieme bedrijf Van Oord is bijvoorbeeld geïnteresseerd om deel te nemen in de Living Lab op het terrein van de raffinaderij. Ook is er een MoU getekend met de Dubai Multi Commodities Center voor het verkennen van handelsmogelijkheden.

Bron: ParadiseFM

8 reacties

 1. In Dubai hebben ze kamelen, die zijn een greintje slimmer dan ezels want zijn kunnen spugen en bijten, en dat doen ezels niet. O ja het zijn ook nog eens despoten die vrouwen verafschuwen, maar flinke harems bezitten. Meer om ermee te pronken dan om te gebruiken.

 2. Gezien de wereldwijde overcapaciteit van raffinaderijen is geen enkele reden hierin te investeren. Als je al, voor de korte termijn iets in olie willen doen, zul je nieuwe bronnen moeten aanboren.
  In Dubai hebben ze de eindigheid van olie al lang geleden ingezien en daar hun beleggingsstrategie op aangepast.

 3. @Loes, Shell verkocht het voor 1 gulden omdat er een aanstaande rechtzaak tegen hun op de rol stond. Men wilde Shell dwingen om te saneren. Shell dacht kaka, wegwezen hier en gelukkig kregen ze een kleuterjuf en domme trol tegenover zich aan de tafel. Voor de vorm werd er 1 gulden gevraagd zodat zij zich konden vrijwaren. Kleuterjuf wist niet hoe snel ze naar haar auto moest rennen om 1gulden uit de asbak te vissen. Struikelend kwam ze binnen om de ene gulden op tafel te leggen. De Hooghe Heeren van Shell hebben na afloop smakelijk gelachen om het rariteitscircus die op kwam dagen aan de onderhandel tafel. Maar nu kan men met visie verder komen. Dubai wil graag investeren. Laat hun die schroothoop die er nu staat afbreken en met een helikopter naar Nederland vliegen om het aldaar op het Shell terrein bij Pernis neer te smijten. Daarna de grond saneren en de vervuilde grond ook linea recta naar Nederland en dumpen op het gebouw van Shell Pernis. En daarna de boel opbouwen. Moet je zien wat voor prachtige raffinaderij er staat. Hierna dit voor een leuke prijs verkopen aan die domkoppen van de EU die, ondanks dat ze zwaar afhankelijk zijn van Rusland, nu stoer lopen te doen door te reppen dat Rusland wel op de knieeen gaat. Als straks de gaskraan dichtgaat dan gaan we lachen. Dus Curacao zou in dat gat kunnen springen. Maar ja de burger blijft op domkoppen stemmen dus het zit er niet in.

 4. De isla voor een paar miljard opknappen om olie transporteren naar Curaçao om het te verkopen aan Europa.. En dat als Shell het voor een gulden verkocht 50 jaar terug en niet wisten hoe snel ze weg moesten gaan. Helpen bij training toeristische werkers… Eh.. kiko.. Gaat Campo weer open ? World freezone en eh waar ligt t ook al weer curacau freezone….. Hebben ze brandblussers gekocht in dubai.. Het grootste probleem van puk is wat ze als succes konden verzinnen.
  Hoe is t met Covid in Europa Tico…..

 5. Indien er visie was dan had men het verzoek gedaan aan Dubai om onze raffinaderij op en top in orde te brengen en te exploiteren.

  Om dit te doen zal je o.a. de politici van Curacao wat envelopjes moeten geven en daarnaast is de Isla oud schroot. Daarom hebben de grote partijen geen interesse.

 6. Indien er visie was dan had men het verzoek gedaan aan Dubai om onze raffinaderij op en top in orde te brengen en te exploiteren. Maak gebruik van de ondeskundigheid van dat zooitje in Brussel van de EU. Die denken Rusland op de knieën te krijgen terwijl zij voor alles afhankelijk zijn van dat land, onder andere olie. Curacao is onderdeel van Koninkrijk der Nederlanden, dus indirect ook de EU. Raffineer de olie aldaar en verkoop het voor een leuk bedragje aan Europa. Betaal Nederland de lening terug en kijk je bent niet meer afhankelijk van hun. Dankzij Dubai wordt je een wereldspeler. Maar ja helaas is men niet al te snugger op het eiland (de regering dan he), dus dit zal wel niet bij hun opgekomen zijn. Mensen als jullie mij het mandaat zouden geven, dan maak ik Curacao tot een der eilanden die bloeit en waar voorspoed de motto is. Maar ja jullie stemmen telkens weer op PARasiet of die andere rare partijen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties