Curinde tekent MoU met WFZO
Willemstad – De World Free Zones Organization (WFZO) zal Curinde adviseren over de mogelijkheden van automatisering en robotisering van logistieke en industriële processen. Die afspraak is afgelopen week in Dubai vastgelegd in een overeenkomst.
Dat laat de regering weten in een persbericht over het bezoek van de Curaçaose delegatie aan Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Curaçao was drie dagen in beeld op de wereldtentoonstelling die daar plaats heeft gevonden. Maar premier Gilmar Pisas (MFK), minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling en de overige delegatieleden hadden de afsluitende dag van het bezoek nog enkele interessante ontmoetingen.
Dat begon met het bezoek aan de World Free Zones Organization, gevestigd in Dubai. Curinde-directeur Jacqueline Jansen en WFZO-directeur Samir Hamrouni tekenden een Memorandum of Understanding (MoU). Volgens het persbericht hebben meer dan 3.000 vrije zones over de hele wereld zich aangesloten bij het overkoepelde orgaan. WFZO zorgt voor een gezonde concurrentie, transparante reguleringen en helpt de leden hun activiteiten te verbeteren en met het toepassen van technologie en innovatie. Curaçao Industrial Trade Development Company (Curinde) beheert op Curaçao twee vrije zones en een industrieel park.
In de overeenkomst is vastgelegd dat Curinde het nationale contactpunt is en dat WFZO zal adviseren over mogelijkheden van automatisering en robotisering van logistieke en industriële processen op het eiland. Ook zal de organisatie activiteiten promoten in het Caribisch gebied en onder klanten van Curinde en andere bedrijven op Curaçao.
In de haven van Dubai, Dubai Port, zag het Curaçaose gezelschap hoe de haven is uitgegroeid tot een wereldwijde multinational. Dubai Port is al actief in het Caribisch gebied en bouwt een haven in Suriname en ‘toonde interesse om de mogelijkheden op Curaçao te bestuderen’. Hier ziet de Curaçaose regering ‘veel kansen om ons te positioneren als een niche in het Caribisch gebied’.
Minister Cijntje heeft het Dubai International Financial Center (DIFC) bezocht, de financiële vrije zone in Dubai. Cijntje werd ontvangen door Alya Al Zamouni (executive vicepresident operations) en Narayanan Sambasivan (head risk & compliance Amicorp). De MEO-minister kreeg informatie over hoe een vrije zone meer divers kan worden ontwikkeld en ‘ecosystemen kunnen worden gecreëerd om investeerders aan te trekken’.
Namens toeristenbureau Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, gaf ceo Issam Abdulrahim Abdulla Kazim ‘een inspirerende presentatie’. Kazim legde uit hoe Dubai haar toeristische strategie ontwikkelt en waarom de stad zo’n populaire bestemming is.
Bron: Antilliaans Dagblad
Curaçao is een MOU rijker! LOL
Wat een prestatie, en dat voor 300.000 gulden!
Zie ze daar breedlachend zitten, van , deze vakantie kan niemand ons meer afnemen. Netjes hoor jegens de heersende armoede .
Een MOU kan je ook krijgen als je 4 pakken corn flakes koopt. Krijg je er een MOU er gratis bij.
Gewoon een blaadje met wat bla bla en niets wat juridisch afdwingbaar is. Dubai wil geen bindende overeenkomsten met ons aangaan.
alweer een MOU: daar hebben wij op curacao met de rafinaderij al de nodige positieve ervaringen mee!
We hebben het maar over slavernij maar in Dubai zijn gewoon veel slaven aan het werk. Beetje hypocriet dus.
De Aribier voorzitter heeft nog niet eens zijn laptop open gemaakt en de gene die bij hem open stond heeft hij snel omgedraaid zodat hij er zelf niet op te zien was incl een houten potlood voor de kans dat hij gestolen kon worden met het rappalje om hem heen , en ieder een voor zich zelf mee genomen vulpen, bekijk de vlagen staanders eens goed drie gouden en een plastiek witte voor de vlagen van NL en curacrimmistan.
De ezels van Ezelstan verstaan geen enkele taal anders dan hun eigen taal, en die dan nog amper de basis er.van . Maar denken dat ze wel Arabisch kunnen praten want het lijkt heel veel op hun eigen taal. Breed lachend worden er contacten ondertekend, wat er in die contracten staat mag Joost weten, maar Joost is niet meegegaan, dus er wordt getekend. Weer een overwinning! Viva la bida, i la caravana sigue.