29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Patiënten waarschijnlijk duurder uit voor hun medicijnen, SVB en Apothekers praten

HomeNieuwsGezondheidPBC | Patiënten waarschijnlijk duurder uit voor hun medicijnen, SVB en Apothekers...

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De kans dat de consument weer meer moet gaan betalen voor zijn medicijnen wordt steeds groter nu de Apothekersvereniging VAE nieuwe afspraken gaat maken met verzekeraar SVB.

Minister Silvania die tijdelijk Volksgezondheid onder zijn hoede heeft, heeft opdracht gegeven aan de partijen om hem 31 augustus verslag uit te brengen van noodzakelijke hervormingen en bezuinigingen in dat gedeelte van de zorg.

De SVB wil het pakket aan basismedicijnen versmallen en minder kostbaar maken. De patiënt zal daardoor eerder bij moeten betalen. De apothekers willen daarnaast de receptregelvergoeding verhogen. Dat is het bedrag per recept die de patiënt voor elk basismedicijn moet betalen. Momenteel is die één gulden per recept.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Er is geen vestingsbeleid helemaal juist dat @ opmerker dit aanstipt.
  Op zo’n kleine bevolking kun je je ook afvragen hoe het mogelijk is dat er zoveel advocaten zijn waarvan er maar weinigen zijn die geen klusjes voor de overheid doen. De overheid doet niets anders dan voor de rechter gedaagd te worden, veel zaken verliezen door hun wanorde/wanbeleid en uiteindelijk in hb weer een zaak verliezen. Verouderde wetten, niet aangepast sinds 10.10.10 is ook zo iets. Hoort door de Staten te worden gedaan, maar door de grote onkunde bij de fracties, onvoldoende wets-landskennis gebeurt er dus niets.
  Mss interessant daar onderzoek naar te plegen. Ook hier geldt het F&F beleid.

  Volstrekt belachelijk dit.

 2. De situatie is veel erger dan dit verhaal. Het horecabeleid van MEO deugt van geen enkele ksnt en het handhavingsbeleid van MEO en GMN nog minder. Het zelfde verhaal voor standplaatsvergunningen voor broodtrucks die conform de wet op 50 meter afstand moeten liggen. Kijk maar naar de wanorde voor de verleende standplaatsen op de Roosevelt en de Churchillweg.

 3. Er moet een beleid komen dat in de gezondheidszorg de zorg voorop komt en dat er een eind komt aan de zorg als geld koe voor sommige te zien. En dat kan markt conform.
  Maar dan echt Mark conform voor een directeur van het ziekenhuis niet 5. Niet 5 directies maar 1
  Het stoppen met “extern locale” consulenten zou ook schelen.
  Met andere woorden neem het kosten patroon onder de loep voordat je de kosten weer bij de burgers neerlegt.
  Dat is de weg die ingeslagen moet worden en niet alleen voor de Gezondheidszorg.

 4. Er moet In de recept regel vergoeding gedifferensieerd worden. Onderstand en pensionado’s die alleen een AOW krijgen blijft receptregelvergoeding fl. 1,= anderen nader te bepalen ( aan de hand van hu svb kaart) die geswaipt moet worden.

 5. Als ik mij goed herinner waren er in de 70er jaren bij een bevolking van 150.000 inwoners zo’n 14 botica’s. Nu met hetzelfde bevolkingsaantal zijn er meer dan 30!
  Men kan zich afvragen of al deze botica’s daardoor rendabel zijn ondanks de bijproducten die zij zijn gaan verkopen.
  De omzet in geld zal wel verhoogd zijn mede door de prijsstijgingen van de medicijnen maar ik neem aan dat er op de werkelijke medicijnomzet ook een winstmarge ligt.
  Verhoging van receptregel werkt minder bezoek aan de artsen in de hand, zeker voor de laagst betaalden, waardoor men uitstel voor hulp in de hand werkt. Of zelfs dat men afgegeven recepten niet gaat halen.
  Misschien een taak van de overheid om het vestigingsbeleid eens aan te gaan passen.
  Overal ziet men wildgroei, toko’s snacks, etc. Bedrijven stoppen ineens en laten schulden achter.
  Of is er geen vestigingsbeleid?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties