25.1 C
Willemstad
• woensdag 22 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao

Kadootje kabinet Pisas II

WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe gisteren getekend.

De onroerendzaakbelasting OZB is uitgezonderd in het decreet.

De rechtszekerheid vereist dat een belastingschuldige niet na zeer lange tijd nog tot betaling kan worden gedwongen zonder dat de Ontvanger van het Curaçao tijdig actie onderneemt.

Daarom heeft de wetgever bepaald dat een belastingschuld in beginsel verjaart vijf jaren na de dagtekening van de aanslag. Verjaring betekent dat de Ontvanger van het land Curaçao geen rechtsvordering meer mag instellen om de belastingschuldige tot betaling te dwingen.

De belastingschuld blijft normaal gesproken wel bestaan. Dat is met dit decreet teniet gedaan.

Geïnd

In november legde het ministerie van Financiën 235.000 belastingaanslagen vanwege verjaring opzij. De bijna 475 miljoen gulden van deze aanslagen worden niet meer geïnd.

Een belastingplichtige moet formeel zelf een beroep op verjaring indienen, maar er is besloten om de verjaarde aanslagen pro-actief buiten invordering te stellen. Dat geeft de Belastingdienst meer lucht en capaciteit om de huidige aanslagen te verwerken.

“Hiermee wordt de gelijke behandeling van belastingplichtigen bevorderd”, zegt Sylania. “Niet iedereen is bekend met het begrip ‘verjaring’ en niet iedereen kan zich een belastingadviseur veroorloven om een beroep op verjaring in te dienen.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

12 reacties

 1. Als je dat zooitje op de foto ziet , denken wij zijn de dans ontglipt.
  Laat de boeren maar dorsen, wij hebben, en krijgen ons deel van alle kanten, iig niet uit mijn portemonnee.

 2. En daarom zal het lonen om geen belasting te betalen. Gewoon afwachten want men zal het kwijtschelden. En dan lach je die losers uit die wel netjes de belasting betalen.

 3. Worden volgend jaar de niet opgelegde aanslagen van 2018 geschrapt?
  Het jaar erop die van 2019? ( dus steeds na 5 jaar). Wie denk je hebben goede contacten bij de Belastingdienst….? ff regelen geen aanslag te krijgen!
  ps Silvania ging toch de belastingachterstand te lijf? Niet met de oudste begonnen maar gewacht op die 5 jaars overschrijding? Wat een spelletje.

 4. Curaçao is niet in staat om de lenigen terug te betalen niet in een keer niet in termijnen dus wat moet Nederland?
  Het eenige dat ze kunnen doen is geen geld meer geven, niet in de vorm leningen niet in de vorm van hulp.
  Maar wie gaat daar de dupe van zijn?
  Niet de politici die zijn zo verweven in de “bedrijven” die er nog zijn en bovendien hebben ze hun trusts nog.
  Het zijn de armste die de grootste klappen krijgen en die klappen komen dus uit Nederland en is dus een bevestiging dat Nederland slecht is (die geven geen geld meer en eisen geld terug) en onze politici goed (die gaven geld en kadootjes).

 5. Te gek voor woorden dit.
  NL zou er goed aan doen erop te staan dat in oktober alle leningen terugbetaald worden. Geen uitstel meer.

 6. Betaal al drie jaar geen wegengaten belasting nu betaal ik helemaal nada noppes meer, ze hebben het bedrag al verlaagd maar moet toch echt 000000000000 worden.

 7. Weer zo’n verkiezing grap van stem op de MFK/NPN bij de aankomende verkiezingen verplichting ( foto van het stem biljet ? ) opdracht van de werkgevers zo niet op staande voet ontslag!.

 8. Een beloning voor alle oplichters en fraudeurs onder friends & family ! En degene welke al die jaren naar eer en geweten aangifte heeft gedaan en direct zijn belasingenbetaald heeft wordt door deze wannabe regering met een dikke middelvinger keihard uitgelachen. Dat gaat dus nooit never niet meer gebeuren, ik denk dat deze mensen bij de rechter een heel goede kans maken om hun belasing over al die jaren terug te krijgen. Wie zei dat het hier geen bananenrepubliek was ?

 9. Het startschot voor de kadootjes campagne, het officieel beëindigen van coho plannen, is gevallen. En is nog niet voorbij feesten tot we erbij neervallen de rekening maken we ons niet druk over.

 10. Laatst werd een begrafenis op TV Direct uitgezonden, moet zeggen dat ik maar een klein fragment heb gezien en niet weet wie de overledene was.

  Wat wel opviel was de bezoekers, daar zou een fraude onderzoeker van water tanden.

  Zo zagen we figuren als, Cooper, Betrian, Asjes, Camelia Römer en ga maar door, allemaal foute figuren.

  Met zulke bezoekers zou iemand toch moeten besluiten om hun dierbare in besloten kring te begraven, het leek net alsof het om een begrafenis van een Maffia lid ging.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -