29 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Forse minder toeristen in februari op Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | Forse minder toeristen in februari op Curaçao

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Het aantal verblijfstoeristen op Curaçao is in februari fors gedaald ten opzichte van januari. Kwamen er toen ruim 48.000 toeristen op bezoek, in februari van dit jaar kwamen er net iets meer dan 42.000, een daling van netto bijna 5.500 verblijfstoeristen.

Dat valt op te maken uit de cijfers van de Curaçao Tourist Board, CTB.

Grootste boosdoener was het aantal toeristen uit Nederland en de Europa, bijna een kwart minder ten opzichte van vorige maand.

De Europese regio is nog steeds de belangrijkste bronregio voor Curaçao met bijna 19.000 aankomsten, gevolgd door Noord-Amerika met 15.000 aankomsten, Zuid-Amerika bracht bijna 5.500 vakantiegangers. Vanuit het Caribisch gebied kwamen bijna 2.300 vakantieganger, voornamelijk van de zes andere eilanden in het koninkrijk.

Noord-Amerika

Curaçao kende in februari wel een forse stijging van het aantal toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De groei in aankomsten van verblijfsovernachtingen uit deze regio’s kwam uit op respectievelijk 146 procent, 82 procent en 89 procent.

Ruim 10.000 toeristen uit de Verenigde Staten kwamen naar Curaçao en brachten gemiddeld bijna zeven nachten door op het eiland. Een meerderheid, 75 procent, verbleef in een resort of hotel. Canada bracht in februari ruim 4.300 verblijfstoeristen naar Curaçao, van wie 69 procent in een resort of hotel verbleef. De meeste Canadese toeristen die in februari naar Curaçao zijn afgereisd, wonen in Ontario (55 procent) en Quebec (26 procent).

Uit de Zuid-Amerikaanse regio werden bijna 5.500 bezoekers verwelkomd. Van de aankomsten in Zuid-Amerika kwam 55 procent uit Colombia en Brazilië. De meeste Zuid-Amerikaanse bezoekers, 55 procent, die in februari naar Curaçao reisden, kozen een resort of hotel als accommodatie.

Daling

In totaal brachten alle bezoekers samen gemiddeld negen nachten door op Curaçao. Veel van de toeristen die in februari afreisden, zijn tussen de 45 en 64 jaar (36 procent) en tussen de 25 en 44 jaar (34 procent). Zestig procent van alle bezoekers verbleef in een resort of hotel.

Uit Nederland kwamen in totaal ruim 16.000 (38 procent) bezoekers. De meeste Nederlandse bezoekers wonen in Zuid-Holland (23 procent), Noord-Holland (21 procent) en Noord-Brabant (11procent).

Vanuit Duitsland en België registreerde het CTB respectievelijk 815 en 534 bezoekers. Van de Europese bezoekers verbleef 54 procent in een resort of hotel.

Er kwamen in februari 42 cruiseschepen naar Curaçao, zij brachten ruim 103.000 cruisebezoekers naar het eiland. in de maand februari.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. @Kabrieten , in veel gevallen zijn ze hier van lotje getikt , maar hierover hmm, ze weten heel goed wanneer de ambtenaren (dikwijls onterecht) vinden dat ze ‘n vrije dag moeten krijgen.

  2. @Watching the wildlife
    Je hebt het over transparantie en dat willen overheids nv’s nu juist.
    Schimmigheid is het motto, al jaren eigenlijk.
    Het wegzetten van mensen kan nog wel eens als een boemerang gaan werken.

  3. Hier wordt een beetje met cijfers gespeeld want alleen van de Amerikaanse toeristen wordt vermeld dat ze gemiddeld 7 dagen zijn gebleven, van de anderen niet.

    Nederlanders klagen steen en been over de prijzen in de winkels, hun pindakaas en hagelslag is behoorlijk in prijs gestegen dus het is logisch dat toerisme uit Nederland zal dalen.

    Het is wel interessant om te weten wie wat aan het toerisme hier verdient. De meeste resorts zijn schreeuwend duur dus het zijn vaak de resorts eigenaren die het meest aan verdienen, vaak buitenlanders dus het geld vloeit terug naar buitenlandse aandeelhouders.

  4. Ja maar hela hola. Hadden de wijsgeren van CTB etc. niet veel propaganda gemaakt? Er is toch voor miljoenen aan Ajax sponsoring uitgegeven dus de toeristen zouden het eiland moeten overspoelen. Zijn de eerste toeristen uit Dubai al gesignaleerd trouwens? Pik Paljas was daar toch heengegaan om allerlei contracten te tekenen en wat reclamefoldertjes uit te delen? Ik denk dus dat het nepnieuws is. Er is veel geinvesteerd in zakenreizen om toeristen aan te trekken, dus dat betaald zich echt wel terug.

  5. Misschien weten ze op Curaçao nog niet dat januari 3 [drie] dagen meer telt dan februari. Zou dat niet mede de oorzaak kunnen zijn?

  6. ” Grootste boosdoener was het aantal toeristen uit Nederland”…. wat een manier om de Nederlandse toerist zo te “framen” in dit artikel. @Persbureau: Zou het niet kunnen, zoals @FredSchiedam zegt, dat de vakantieperioden in Nederland een sterke invloed hebben op de vliegbewegingen van de toerist? @Persbureau: weeg je woorden goed voordat je vanuit zelfperceptie en -oordeel een ronduit verkeerde stelling poneert dat juist afbreuk doet aan de boodschap die je als journalist wilt geven. Beperk je derhalve tot “facts and figures” en bega niet de doodzonde door zonder onderbouwing woorden te gebruiken als “boosdoener”. Het woord kent een andere lading dan het woord “beïnvloeders” of “degene die bijdraagt aan”. Kortom: als je de toerist (in zijn algemeenheid) neerzet als potentiële boosdoener, snap je werkelijk niet dat het een gunst is als de toerist naar Curacao komt. Als je wil dat de toerist niet komt, moet je zo doorgaan.

  7. En wat zijn de opbrengsten voor Curacao, waarom wordt dat niet vermeld, of is dat de moeite niet waard, met een uitpuilende werkeloosheid en tierende armoede onder de lokale bevolking?

  8. Om een juiste vergelijking zou je februari 2023 moeten vergelijken met de februari-maanden uit de voorgaande (niet-corona) jaren. In januari-maanden heb je het “kerstvakantie”-effect, februari is in Europa géén vakantie-maand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties