32 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

PBC | Documentaire over Curaçaose honkballers in de Amerikaanse MLB

HomeLandenCuraçaoPBC | Documentaire over Curaçaose honkballers in de Amerikaanse MLB

Persbureau Curacao

Hensley Meulens | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De documentaireserie ‘Homerun Curaçao’ belicht het succes van Curaçaose jonge mannen in de Noord-Amerikaanse honkbaltop. Het kleine eiland blijkt hofleverancier van honkbaltalent.

Komende woensdag start een driedelige serie van Omroep Zwart en IDTV op de Nederlandse televisie.

Een op tienduizend inwoners van het eiland Curaçao wordt professioneel honkbalspeler in Noord-Amerika. Vijf spelers uit de Noord-Amerikaanse Major League Baseball, de eredivisie van het honkbal, zijn afkomstig van Curaçao.

Hoe deze sporters vanaf een klein eiland terechtkwamen in de miljoenencompetitie van Amerika, is te zien in deze nieuwe documentaireserie van bedenker en IDTV-producent Wensly Francisco.

Francisco is onder meer bekend van zijn werk als Creative Director bij Het Huis van Asporaat waar hij films, series en documentaires ontwikkelt voor onder andere Netflix, Amazon, Videoland en de NPO. In 2020 maakte Francisco de documentaireserie Rauw Curaçao, over de impact van Covid-19 op het eiland.

Grote namen

In de documentaire komen professionals Jurickson Profar, Andrelton Simmons en Didi Gregorius aan het woord en uiteraard de grote man in het Curaçaose honkbal Hensley Meulens.

“Na tien jaar vechten heb je ook wat”, zegt Francisco, die het idee voor de documentaire al in 2013 pitchte bij BNN/VARA, maar uiteindelijk pas succes heeft als hij bij IDTV aan de slag gaat als documentaire producent en omroep Zwart wordt opgericht.

Streamer

Wie op de eilanden geen Nederlandse TV kan kijken, maar wel toegang heeft tot NPOStart of NLZiet, kan de serie online bekijken.

“Maar ik ben in gesprek met een grote streamingdienst in Amerika om een gedramatiseerde film te maken over het Curaçaose honkbal als hofleverancier van de MLB”, zegt Francisco, die nog niet mag verklappen welke streamer dat is.

De driedelige serie van Omroep Zwart en IDTV is te zien vanaf drie mei, elke woensdag om 21.45 uur op NPO 3 en NPO Start.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Omroep Zwart, moet zeggen, ik heb daarvan gehoord, maar geen enkele uitzending gezien, weet niet eens op welk kanaal en wanneer ze uitzenden.

    Ze schijnen 1200 kijkers te hebben.. Maar is een clubje van Akwasi. Die kan er weer geld mee verdienen zodat hij in zijn dure Weesp huis kan wonen.

  2. Omroep Zwart, moet zeggen, ik heb daarvan gehoord, maar geen enkele uitzending gezien, weet niet eens op welk kanaal en wanneer ze uitzenden.

    Het is wel anders dan die andere nieuwe zender, “Ongehoord Nederland” daar krijgen de kijkers elke week die racistische en fascistische bagger over hen heen.

    Moet zeggen dat velen zich in deze maand mei rond bevrijdingsdag zich afvraagt hoe het kan dat sommige Nederlanders tachtig jaar geleden zich bij de NSB meldden en voor de Duitsers kozen om hun eigen volk te verraden.

    Voor het antwoord moeten we denken toch naar Ongehoord Nederland kijken, want daar zien we wekelijks ook zwarte en allochtone verslaggevers bij een racistische omroep werken waar omvolkingstheorieën niet geschuwd wordt..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties