29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçaos trustkantoor verbreekt banden met Russische bookmaker na vragen FTM

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçaos trustkantoor verbreekt banden met Russische bookmaker na vragen FTM

Persbureau Curacao

George van Zinnicq Bergmann is via EMS Management Services bestuurder van Betcity Network N.V. Dat is de brievenbusfirma op Curaçao achter Betcity.net. In Rusland is Betcity een van de grootste bookmakers.

WILLEMSTAD – De Russische bookmaker BetCity.net moet op zoek naar een nieuw trustkantoor op Curaçao nadat EMS Management Services de relatie beëindigde. Dat deed het trustkantoor na vragen van onderzoeksplatform Follow the Money die zag dat het bedrijf stond op de sanctielijst van Oekraïne.

Oekraïne heeft een aantal online gokbedrijven op de sanctielijst geplaatst vanwege banden met Rusland. Daarbij zijn meerdere op Curaçao gevestigde bedrijven, zoals 1xBet en Betcity.net.

George van Zinnicq Bergmann is via EMS Management Services bestuurder van Betcity Network N.V. Dat is de brievenbusfirma op Curaçao achter Betcity.net. In Rusland is Betcity een van de grootste bookmakers.

‘Uw verzoek om informatie heeft ertoe geleid dat wij kennis hebben genomen van de genoemde sancties. Na bestudering van de sancties en het uitvoeren van een enhanced due diligence op de klant en haar activiteiten, hebben wij besloten de relatie met Betcity niet voort te zetten’, aldus Van Zinnicq Bergmann.

Parimatch, sponsor van de Britse voetbalclub Chelsea, was de enige die publiekelijk reageerde op het feit dat ze op de sanctielijst stonden. Zij spraken verbazing uit omdat ze naar eigen zeggen belasting betaalden in Oekraïne en zo de strijdmachten daar juist zouden steunen.

Naast Parimatch waren er herkenbare bedrijfsnamen als Pokermatch.UA, Pointloto, Your Betting Company, Play Fun Investment, en Leo Financial Company op de sanctielijst te herkennen.

Onderzoeksplatform Follow the Money, dat al eerder de Curaçaose goksector onderzocht, vergeleek de sanctielijst met die in het handelsregister van Curaçao om de namen en rugnummers van diverse andere gokbedrijven te achterhalen. Daaruit bleek dat naast Parimatch ook 1xBet en BetCity.net op de sanctielijst van Oekraïne staan.

De sanctielijst van Oekraïne heeft vooralsnog geen brede verdere opvolging gekregen in de rest van de wereld. Nederland heeft echter wel contact met Oekraïne en andere internationale partners over de sanctielijst, geeft een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan tegenover Follow the Money.

Curaçao

Gokbedrijven met een vergunning op Curaçao zijn verplicht een vertegenwoordiging op het eiland te hebben. Daardoor is er een levendige trustsector op Curaçao, met verschillende bedrijven die online casino’s daar vertegenwoordigen.

Het stelsel van een handjevol masterlicentiehouders op Curaçao die sublicenties verlenen, gaat binnenkort op de schop, zo lijkt het. Minister Silvania werkt aan een nieuw stelsel waar de Curaçaose overheid vergunningen verstrekt en zelf de vruchten van online gokken plukt in plaats van de masterlicentiehouders.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties