31 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçao pioniert met elektrische bussen op zonne-energie

HomeLandenCuraçaoPBC | Curaçao pioniert met elektrische bussen op zonne-energie

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Zes bussen van ABC-busbedrijf gaan op zonne-energie rijden. Daarvoor wordt een zonnepark gebouwd, dat moet zorgen voor de stroom.

In een deze week aangekondigd partnerschap hebben ABC, RdK en de Nederlandse VDL Groep een overeenkomst getekend om zonne-energie te genereren via een PV Solar park.

Dit park, dat door de eigenaar van de raffinaderij, RdK gebouwd wordt, maakt gebruik van terreinen die voor herontwikkeling beschikbaar zijn. De opgewekte energie wordt onder meer de oplaadbron voor zes elektrische bussen van ABC.

VDL Groep, een internationale industriële onderneming die duurzame energieopslagsystemen en elektrische bussen ontwikkelt, produceert en verkoopt, zal de zonnepanelen, elektrische bussen, laadinfrastructuur, batterijopslagsysteem en het bijbehorende Energie Management Systeem leveren. Deze bussen zullen door ABC worden ingezet in het openbaar vervoer van Curaçao.

Dit E-Mobility project is een van de eerste innovaties die voortvloeien uit de studie Op weg naar een Living Lab Curaçao. Deze studie is uitgevoerd door TNO in opdracht van RdK, in samenwerking met verschillende overheids NV’s, ministeries, de University of Curaçao en Nederlandse bedrijven, waaronder VDL.

Het unieke van dit project is dat de ‘Zero Emission’-bussen volledig off-grid kunnen worden ingezet voor het openbaar vervoer op Curaçao. Hiermee zet Curaçao zichzelf volgens de initiatiefnemers op de kaart als koploper op het gebied van innovatieve off-grid elektrische duurzame mobiliteit.

De resultaten van dit baanbrekende project kunnen als voorbeeld dienen voor andere landen binnen het koninkrijk en in de regio om soortgelijke initiatieven te realiseren. Met de elektrificatie van het openbaar vervoer maakt Curaçao een cruciale stap naar een duurzamere toekomst.

Bron: Persbureau Curacao

2 reacties

  1. En het moeten natuurlijk GROTE bussen worden die normaliter amper voor de helft met passagiers gevuld zijn.

  2. Met wat panelen op het dak van de bussen loopt de batterij minder snel leeg wat ook het geval is als een brandstofcel aan de batterij wordt gekoppeld (zie de Hesla, een met een brandstofcel omgebouwde Tesla die zo’n 2x verder rijdt dan de gewone Tesla op een volle batterij)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties