25.6 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

PBC | CTB doneert sportmaterialen aan drie jeugdvoetbalclubs

Persbureau Curacao

CTB doneert sportmaterialen aan drie jeugdvoetbalclubs
WILLEMSTAD – De Curaçaose Tourist Board CTB heeft Ajax-sportmaterialen aan drie jeugdvoetbalclubs gedoneerd. Union Deportivo Bandabou in Soto, Sport Vereniging Hubentut Fortuna en Centro Hubenil Mahuma kregen materiaal dat werd gebruikt tijdens de voetbalclinics die Ajax op het eiland gaf.

De Amsterdamse club was vorige maand op Curaçao in het kader van sponsorverplichtingen. CTB sponsort Ajax via shirtreclame. Naast gebruikte ballen en ander trainingsmateriaal ontving CTB ook nieuwe Ajax-shirts en bidons.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

46 reacties

 1. @ericlapas schreef;
  “Hoezo niet? Ik moet me zelf verdedigen. Grappig dat je het hebt over dat ik steun bij anderen zoek, ” you are so wrong brother”. ”

  Zoo, opeens ben ik een ‘brother’? (lol)
  Ik kan me niet herinneren in real life ooit door iemand ‘brother’ genoemd ben. Vraag jezelf maar eens af hoe dat komt. Ik heb geen brothers anders dan mijn eigen echte broer. Ik heb wel een aantal kennissen waaronder 2 goede vrienden. Maar we spreken elkaar niet aan met het woord ‘brother’. Het is nooit bij mij of bij hen opgekomen om mekaar met ‘brother’ aan te spreken.

  Jij hebt niet zelf om steun gevraagd ericlapas, maar je hebt wel degelijk verheugd gereageerd toen jouw echte ‘brother’ ongevraagd zijn dikke neus dacht te moeten te steken in andermans zaken. Je reactie daarop sprak boekdelen, je schreef o.m.; “@Tico Martina, Bon bisa Brother”(lol)

  M.a.w., je was dolblij dat hij als het ware voor jou opkwam. (lol)
  Zelf vond ik het niet nodig om te reageren op het ongevraagde commentaar van jouw brother. Niet omdat ik het niet kon, of omdat ik iets tegen jouw brother heb, maar gewoon omdat ik al wist waar het toe zou leiden. Namelijk een herhaling van zetten, wetend dat ik hem dan in en door alle hoeken van dit forum zou hebben gesleurd.(lol)

  En ik ben overigens helemaal niet zo wrong ericlapas, heb de afgelopen jaren, uitgezonderd 2019 en 2020, gelezen hoe jij afgeeft op bijvoorbeeld rijke mensen of hun kinderen, alsof die kinderen er wat aan kunnen doen dat hun ouders rijk zijn. En verder op sporters en op van alles en nog wat. En dat kan ik als ik het echt wil bewijzen!

  @ ericlapas schreef;
  “Ik denk zelf dat ik een individualist ben, ik heb altijd mijn eigen gang gegaan.”

  Dus je ‘denkt’ dat je een individualist bent? Nou, neem het van mij aan ericlapas, dat ben jij beslist niet! In feite zijn de meeste mensen behept met een beetje individualisme, maar dat wil niet zeggen dat ze echte individualisten zijn. Er zijn namelijk altijd zaken die men liever alleen doet.

  Een echte individualist is ten eerste mentaal-psychisch zeer sterk en vaak heel autonoom in doen en laten. Ze hebben geen schulden noch maken zij schulden. Dus ze zorgen ervoor niemand iets verschuldigd te zijn. Sommigen menen dat het of egoïsme is óf hardheid. Verstokt individualisme is dan ook weer niet wenselijk, want het gevaar bestaat dat een verstokte individualist een kluizenaar wordt. Maar het ligt aan de individualist zelf wat voor leven hij of zij verkiest.

  Alleen al het feit dat jij het constant over WIJ en ONS hebt, ook wanneer het niet hoeft, zegt veel over jouw zogenaamde individualisme. Ergens schreef je zelfs; “de meesten van ons”. Ik bedoel maar, je had ook kunnen schrijven ‘de meesten op dit forum’. Maar nee, het ONS-woord schreef je als het ware dwangmatig. Een echte individualist richt zich niet op de woordjes “ons, onze en wij”. De echte individualist rekent niet op ‘ons of wij’.

  Niet dat ik niet zelf ook het ‘ons en wij-woord’ bezig, maar wel als het gepast of nodig is. Vooral de eerste 2 jaren op dit forum bezigde ik genoemde woorden vaker dan tegenwoordig. En ik begrijp heus wel dat het gebruik van die 2 woorden eigenlijk heel normaal is. Maar niet zoals sommigen, waaronder jij, hier iedereen ongevraagd scharen onder “wij of ons”. Alsof iedereen op dit forum hetzelfde denkt en alsof iedereen op dit forum op elkaar lijkt. Het zomaar automatisch aannemen dat iemand van hetzelfde slag is als jij, of fysiek op jou lijkt is not done.

  @Ericlapas schreef;
  “en ik moet zeggen, ik heb een goed leven en allemaal aan het feit te danken dat ik een goede opleiding heb genoten, dankzij Nederland. Je hoort me nooit zeggen dat ik Nederland onze slavernij verleden verwijt.” >volgens ericlapas.

  Nou, leuk dat je een goed leven hebt ericlapas, maar ben jij de enige die een goed leven leidt? Volgens mij heeft niemand beweert dat jij een slecht leven hebt, ik zeker niet. Bedoel je te zeggen dat je zonder goede opleiding nu een slecht leven zou hebben? Okay, daar zit inderdaad iets in, maar wist je dat er ook mensen bestaan die zonder opleiding een goed leven leiden?

  Trouwens, wist je dat het woord “opleiding” één van de woorden is die in de top 3 staat van woorden die jij door de jaren heen gewoon bent te bezigen? (lol)
  Maar je hebt nooit vertelt, tenminste ik heb het nergens gelezen, wat voor opleiding jij hebt genoten. Niet dat ik het zo graag wil weten, maar een WO opleiding zal het wel niet wezen.(lol)
  Ik begrijp overigens niet wat slavernij met dit alles te maken heeft ericlapas.

  @Ericlapas schreef;
  “Anders dan velen hier, ken ik geen greintje jaloezie”

  Ha ha ha ha ha, en nu maak je mij aan het lachen ericlapas. Jij behoort n.l. tot de top 5 meest jaloerse en afgunstige posters op dit forum! Altijd maar vitten op mensen wiens schuld het niet is dat ze in rijkdom zijn geboren, meteen beweren dat ze met een gouden lepel in hun reet zijn geboren, alsof het een doodzonde is om rijke ouders te hebben. Afgeven op van alles, hoewel jij natuurlijk niet de enige bent, is op dit forum bon ton.. Hier is de kritiek om het bekritiseren en ook het zeiken om te zeiken de gewoonste zaak ter wereld. Wat natuurlijk niet zo uniek is, want de sociale media, zowel lokaal en internationaal barst uit zijn voegen van types zoals op dit forum. Trouwens ericlapas, ik ben niet met een gouden lepeltje in mijn achterste geboren, maar wel met een zilveren. (lol)

  @Ericlapas schreef;
  “en ik gun anderen ook een goed leven vandaar dat ik dacht om dit mooie forum te gebruiken om anderen te motiveren.”

  Ik geloof zeker dat jij iedereen een goed leven gunt ericlapas. Maar dat motiveren van jou slaat natuurlijk nergens op.
  Nou ja zeg, je gebruikt dit forum om anderen te motiveren beweer jij? Waaruit bestaat dan die motivatie ericlapas? Uit het beledigen en uitkafferen van sporters zoals bijvoorbeeld shurandy Martina die niemand hier ook maar iets heeft misdaan? Een man die ik niet persoonlijk ken, maar volgens mij niemand op dit forum persoonlijk kent. Zodanig dat ik verschillende keren moest ingrijpen omdat ik het heel erg vond dat jij de man zonder enige reden voor domkop, ongeschoold en voor van alles wat niet deugt uitmaakte. Is dat jouw geweldige motivatie naar anderen toe? En dit is máár 1 voorbeeld ericlapas!

  Kom op man, vertel geen sprookjes. Ik vraag me trouwens serieus af wie jij op dit forum zou kunnen motiveren. Ik weet zeker dat er geen jeugdige mensen hier posten, laat staan dat ze hier lezen. Het zijn allemaal ouwe mensen die hier posten. Ik schat dat 45% van de posters 60+ is, 40% is 50plusser en máár 15% is eind 30 of al 40+. Het is een schatting, maar ik weet bijna zeker dat ik er niet ver naast zit. Vergeet niet dat er menig 70plusser hier schrijft, vroeger zelfs 80 plussers. Dus dat je ook maar iemand op dit forum zou kunnen motiveren is een illusie ericlapas.(lol)

  @Ericlapas schreef;
  “Ik heb niets met zakkenvullers en politici hier op dit eiland, het zijn hufters eersteklas allemaal en sommige media persoonlijkheden horen ook tot die groep.”

  Okay ericlapas, dat kan ik begrijpen.

  @ericlapas schreef;
  “De enige twijfel die ik heb, is als ik mensen help of ik dat uit goedheid of uit egoïsme doet want de voldoening die krijg als ik anderen help is ongelooflijk.”

  Jij bent echt de enige die kan weten of je uit goedheid of egoïsme mensen helpt ericlapas, ook hierop heb ik geen antwoord.

  @ericlapas schreef;
  “Kan me nog herinneren in Nederland in de roze buurt waar de dames een raam per dag huren en ik bij een bezoek genoeg geef om die dag de kamer te betalen. en nog iets over te houden.”

  Ach ericlapas, de meesten die op dit forum schrijven of alleen maar de artikelen en reacties lezen weten onderhand wel dat jij voor seks afhankelijk bent van prostituees. Het is geen schande hoor. Je hebt er nooit een geheim van gemaakt. Dus tja, wat moet ik nog zeggen anders dan dat zo’n meid vaak in 1 week evenveel of nog meer verdient dan wat jij met je geweldige opleiding per maand op jouw loonstrookje ziet prijken. (wink lol)

  En niet om wat ericlapas, je kiest wel erg goedkope temeiers uit, eentje die na jouw bezoek immens blij is dat ze haar peeskamer kan betalen en nog gauw wat boodschappen moet halen? Hm, dat lijkt mij een armoedige, misschien wel aan drugs verslaafde dame. Je moet eens een echt bordeel bezoeken waar je intelligente callgirls ontmoet. Niet zelden knappe studentes of types die o.m. een hbo of wo opleiding hebben genoten of misschien die opleiding niet hebben afgerond. Je bent dan wel minstens een kwart van jouw maandloon kwijt. Maar als je té afzichtelijk bent loop je de kans dat zij je toch niet als klant accepteren.(lol)

 2. @Mano,” je hoeft geen repliek te dienen hoor, ik zit er niet op te wachten. (lol)”.

  Hoezo niet? Ik moet me zelf verdedigen. Grappig dat je het hebt over dat ik steun bij anderen zoek, ” you are so wrong brother”. Ik denk zelf dat ik een individualist ben, ik heb altijd mijn eigen gang gegaan en ik moet zeggen, ik heb een goed leven en allemaal aan het feit te danken dat ik een goede opleiding heb genoten, dankzij Nederland. Je hoort me nooit zeggen dat ik Nederland onze slavernij verleden verwijt.

  Anders dan velen hier, ken ik geen greintje jaloezie en gun anderen ook een goed leven vandaar dat ik dacht om dit mooie forum te gebruiken om anderen te motiveren. Ik heb niets met zakkenvullers en politici hier op dit eiland, het zijn hufters eersteklas allemaal en sommige media persoonlijkheden horen ook tot die groep.

  De enige twijfel die ik heb, is als ik mensen help of ik dat uit goedheid of uit egoïsme doet want de voldoening die krijg als ik anderen help is ongelooflijk.

  Kan me nog herinneren in Nederland in de roze buurt waar de dames een raam per dag huren en ik bij een bezoek genoeg geef om die dag de kamer te betalen en nog iets over te houden. De voldoening om zo een dame te horen zeggen, “ik ga gelijk naar huis en wat boodschappen halen voor de rest van de week” gaf me een erectie voor de hele week.

 3. @ericlapas schreef;
  “Inderdaad @Disect, wij weten hoe een groot deel van de bevolking lijdt, vandaar dat wij de kritiek van @Mano met een korreltje zout nemen.”

  Wat? Hoezo “WIJ” ericlapas? Mijn zeer gerechtvaardigde kritiek was heel duidelijk aan jou persoon gericht. (en iets minder aan Brian S.) Waarom betrek je de hele KKC populatie erbij? Kun je ‘t niet alleen af ericlapas? Heb je hulp nodig van jouw eventuele ‘brothers’? (lol) Wat ben jij toch een zwakkeling. Eh, je hoeft geen repliek te dienen hoor, ik zit er niet op te wachten. (lol)

 4. @ericlapas.
  Triest maar wel een voorbeeld hoe de structuur (of het systeem) werkt en het geeft ook aan waar de prioriteiten van de bestuurders liggen, wie de voordelen van het systeem krijgen en wie de rekening van de voordelen.
  En dan gaat de minister van volksgezondheid nog persoonlijke assistenten aanstellen die buiten dat ze geen raakvlak hebben met volksgezondheid ook, waarschijnlijk niets hebben met managing.
  Vraagt ze geen verantwoording van andere bestuurders die onder haar departement vallen. Meschien geeft ze wel een bestuursbaantje weg aan een ander familielid. Allemaal kosten en die kosten moeten dan opgebracht worden door besparing op jawel de gezondheidszorg.
  Het systeem is hier dan ook op ingericht en het is acceptabel.
  Maar de man die overleden is aan extreme obesitas staat symbool voor de samenleving.
  De samenleving sterft voor het geld van de bestuurders.

 5. @Dislect, “Ik heb nog geen probleem met de NAf 18000.- als dat de prijs zou zijn om eigenbelang op de derde plaats te zetten in hun regeer periode”. Inderdaad @Disect, wij weten hoe een groot deel van de bevolking lijdt, vandaar dat wij de kritiek van @Mano met een korreltje zout nemen.

  Onlangs is het volgende tot mijn aandacht gekomen, iemand was 3 jaar op de wachtlijst voor een gastric bypass of maagomleiding, een operatie om de maag te verkleinen.

  Deze man leed aan een overdreven vorm van obesitas, hij kon niet lopen zonder om te vallen en toch moest de man thuis zonder enige begeleiding wachten, ongeveer drie weken voordat hij eindelijk geopereerd kon worden is de man aan de gevolgen van obesitas overleden.

  Op social media was een foto van de begrafenis te zien, de man paste amper in de kist en het is ongelooflijk dat zo een man over 3 weken een maagverkleining zou ondergaan.

  De 3 maanden wachttijd zijn niet gebruikt om de man aan een gedwongen dieet te houden en ook geen gedwongen therapie om zijn hart te versterken. De man is doodgewoon naar huis gestuurd met de boodschap om te wachten waardoor de man zich dood kon blijven vreten.

  Dat is de status van de gezondheidszorg hier op Curaçao, een ziekenhuis die meer dan 200 miljoen extra heeft gekost, allerlei managers met topsalarissen, een minister van volksgezondheidszorg die als achterlijk overkomt en die haar achterlijke broer als medewerker van de minister van volksgezondheidszorg voor 12000 gulden in de maand heeft aangesteld.

 6. Ik heb nog geen probleem met de NAf 18000.- als dat de prijs zou zijn om eigenbelang op de derde plaats te zetten in hun regeer periode.
  Nu kosten ze veel meer
  18000 voor hun en het zelfde of nog meer voor hun “persoonlijke assistenten”
  En dan nemen ze geen verantwoordelijkheid voor hun acties plaatsen ze bestuurders niet op basis van capaciteit en vragen verantwoording van zittende bestuurders.
  En ze maken dealtjes waar ze zelf beter van worden.
  Het is geen 18000 per maand wat ze kosten maar eerder 180 000.

 7. @Dislect, “Ik hink op twee gedachten: ik denk dat Curaçao mogelijkheden heeft om een zelfstandig land te worden”.

  Natuurlijk kan Curaçao een zelfstandig land worden, maar wie wilt dat? Welke minister wilt i.p.v. 18.000 gulden/maand naar 5 of 6000 gulden per maand? Het wordt ook tijd dat we ophouden over al die flauwekul over Tula.

 8. Ik hink op twee benen:
  Ik denk dat Curaçao mogelijkheden heeft om een zelfstandig land te worden dat het economische potenties heeft om zelf redzaam te zijn en dat bemoeienis van Nederland een belemmering zou zijn.
  Aan de andere kant de elite heeft een paar dingen bewezen;
  Ze dienen alleen hun eigenbelang,
  Ze houden elke vorm van vooruitgang of innovatie tegen.
  En ze zijn zeer succesvol in het beschermen van hun positie.
  Met deze elite is zelf redzaamheid een onmogelijkheid en zonder zelfredzaamheid is onafhankelijkheid onmogelijk.
  Zelfs als de “provincie optie” nog op tafel lag, maar de elite blijft waar ze zitten gaat het alsnog een ramp worden.
  Maar de elite zijn de helden van het eiland de vrijheidsstrijders de anti imperialisten.
  Zij die opkomen voor de verdrukten.
  Zo worden ze gezien…

 9. Inderdaad, roddel of niet maakt je niet uit.
  Wat is dan, je belangrijke waarheid? s.
  Of is je waarheid : ” eerder iets van de nouveau riche! Een groep “nieuwe” rijken die meent op grond van hun vergaarde kapitaal, tot de jet-set elite te behoren.”
  Of is dit een belangrijk feit : “Trailer trash met poen zeg maar! Die ook dezelfde showdrang koesteren als de sportlui en types als Jandino en graag laten zien hoe breed ze het hebben. ”
  Waarop moet ik mijn pijlen richten, komader?
  Enkel redus, komader !
  De enige waarheid die ik zie is dat je je naam goed gekozen hebt, je initialen geven perfect de inhoud van je schrijfsels weer.

 10. @Dislect, niet “Brown”genoeg, LOL!!! Stanly Brown is tegenwoordig pro Provincie. Hij is er allang achter gekomen dat met het gespuis dat Förti momenteel kent en gekend heeft, niets valt te besturen! We zijn met Tanta Shushi, Maria porko shushi, Don Martina, Wiels en Godett family enterprise, Curaçao alleen maar hard achteruitgehold, terwijl hun zakken alsmaar boller werden.

 11. Curaçao het land van de onbegrensde mogelijkheden ja in 1969 heel eventjes en toen werden er snel beperkingen opgelegd.
  Stanley Brown was in een keer niet Brown genoeg.
  En daarna zijn de mogelijkheden snel nog verder beperkt.
  Het criterium om een mogelijkheid te krijgen is je familie of vrienden contacten geworden.
  Dat je dus de mogelijkheid krijgt om posities te bekleden zonder dat je passende opleiding of kennis/kunde voor hebt is geen teken van onbegrensde mogelijkheden maar één van onbegrensde domheid.

 12. @Knoek-koe, “Amerika is het land van opportunity”, Nou de politiek heeft voor sommigen, Curaçao ook het land van opportunity gemaakt.

  Het enige verschil met Amerika is dat je daar wel hard moet werken en in elk geval iets kunnen. Hier volstaat een familielid of vriend als minister.

  The land of opportunity is natuurlijk alleen mogelijk als het gepaard gaat met uitsluiting van een groot deel van de bevolking, ook in Amerika groeit het geld niet aan de bomen.

 13. Dan klopt het toch wat ik zeg @ Mano? Amerika is het land van opportunity, dus ja, die zal vele nieuwe rijken kennen. Je herkent ze gelijk!

  En ja ook vele nieuwe rijke Nederlanders op het eiland die in gated communities wonen. En het is écht niet alles goud wat er blinkt in die nieuw elite groep! Héél hoog “Shonnie & Anita” gehalte in die groep .

  Trailer trash met poen zeg maar! Die ook dezelfde showdrang koesteren als de sportlui entypes als Jandino en graag laten zien hoe breed ze het hebben. Maar niemand ontkent dat.

  Toch fijn te weten dat we naast de “comment” police nu ook een “denk” politie hebben!

 14. @Tico Martina, Bon bisa Brother, denk dat @Mano verse nieuwsberichten mist en nu zijn bevrediging in een soort van mentale menstruatie zoekt.

 15. De elite heeft geen enkele interesse in andere als de elite, tenzij ze hun belang kunnen dienen.
  Dus kan je ze gebruiken om geld te krijgen of je “populariteit” te versterken.
  En bekende personen lenen zich daarvoor.
  Sporthelden en bekende personen geven een ook nog eens een vorm van nationale trots. Het versterkt het nationalisme.
  Dus je kunt ze gebruiken voor je eigen doel.
  Dit kan door in te spelen op hun gevoel om “iets terug te doen”, maar terug voor wat?
  Voor iets dat ze zelf herijkt hebben?
  Of voor een snelle bouwvergunning voor een familie lid.
  Het maakt niet uit. Het is het foto moment en de reden om met een delegatie een reisje te maken.

 16. @mano, verveel je je of zo mijn waarde? In den beginne waren je plempsels van dergelijke aard dat het interresant was. Nu val je opeens een ieder aan die niet hetzelfde als jij denkt. Zoals mijn grootvader zaliger ooit zei: “houd in gedachte de lelijke zaken en spreek uit de mooie dingen”. U heeft gelijk in de stelling dat de topsporters zelf mogen uitmaken hoe ze hun vergaarde centjes uitgeven. Ook al maken ze er de openhaard op Bandabou mee aan, dat is aan hun. Het zou wel mooi zijn als zij enerlei gedeelte van hun centen zouden besteden aan de buurt kinderen. Van de lapzwanzen die de stoelen van Forti bezoedelen met hun ongewassen derriere, hoeven we niks te verwachten. Zoals iemand terecht stelde, ze vreten de pot leeg tot ze bijna uit elkaar barsten en nemen de restjes mee in een tupperware bakje om dat savonds voor het slapen gaan leeg te vreten. En dat weet jij ook wel

 17. @Koe van de knoek schreef;
  “Iemand zegt:…”Trouwens, in het geval jij het niet wist, het is typisch Amerikaans om te laten zien wat je hebt vergaard”…
  Nou, ik zou zeggen: eerder iets van de nouveau riche! Een groep “nieuwe” rijken die meent op grond van hun vergaarde kapitaal, tot de jet-set elite te behoren.”

  Hey Koe van de knoek, ik krijg de indruk dat je pas vandaag weet, gelezen of gehoord hebt van de term nouveau riche. Niet dat het erg is hoor. Ik weet ook zoveel niet, ik kom ook steeds nieuwe zaken, verhalen en woorden tegen waar ik geen weet van had, die ik niet eerder kende of zelfs nooit van gehoord heb, dat is heel normaal. Maar met de term nouveau riche ben ik toevallig al vele jaren bekend. Heel toevallig heb ik het ook heel kort over ‘oud geld’ gehad, dat zal jou wel niet zijn opgevallen. Maar zo belangrijk is het ook niet.

  Het is niet zo zwart-wit uit te leggen, want de aanwas van nieuwe rijken is en blijft een doorlopende zaak. Die zullen er altijd bij komen. Je kunt het ook van de andere kant bezien. Die oude rijke garde van 200 tot 300 jaar geleden bestond ook uit bijzonder protserige, trotse mensen en vaak waren ze zelf ook de zogenoemde ‘nieuwe rijken’ van hun tijd. Ook toen de term nouveau riche nog niet bestond. Dat snap je toch wel?

  Dan moet je denken aan de tijd van de Franse Zonnekoning toen de mannen die tot de elite van die tijd behoorden zich bijzonder verwijfd gedroegen. Je weet wel de gebaren die ze maakten, de geweldige pruiken, hun zwaar bepoederde en opgemaakte gezichten en hun geparfumeerde kleding en hun vieze gele kaastanden.. Dat was gewoon de mode van de elite in die tijd. Maar het is ook bekend dat ze zich nauwelijks wasten. Het is een feit dat de ontvangstzaal in het koninklijk paleis paleis te Versaille ontzettend stonk naar zweetoksels, zweetvoeten, poepgeurtjes, ongewassen elitaire vrouwenvagina’s en urine.. enfin, genoeg hierover.

  @Koe, Ik ben die iemand die beweerd heeft dat het typisch Amerikaans is, en dat is ook echt het geval. Amerika is echt het land waar de ‘nouveau riche cultuur’ tot wasdom is gekomen. De meeste Europeanen die vanaf de 17e eeuw maar vooral in de 18e en de 19e eeuw naar Amerika emigreerden waren geen rijke elitaire Europeanen, maar eerder de armen en de onderdrukten van Europa die hoopten op een vrij en beter leven in de nieuwe wereld. En vanuit die groepen zijn de nieuwe rijke Amerikanen voortgekomen die nu tot de mensen behoren met oud geld.

  Het is bekend dat de familie Trump niet tot de Amerikaanse elite behoord. In de USA rekenen ze mensen die daar in de 19e eeuw rijk zijn geworden tot de mensen met ‘oud geld’. Het is ook bekend dat Donald Trump graag tot die old money owners wilde behoren, maar zij hebben hem nooit geaccepteerd. Vandaar hij de pesthekel heeft aan die oude New Yorkse elite. Hij is net als zijn vader een lompe onbehouwen man, mist de etiquette enz. enz.

  Maar vergis je niet, over 200 jaar is het nieuwe geld van de huidige nouveau riche oud geld. Vandaar ik eerder schreef dat het niet zo zwart-wit is uit te leggen.

  Die term is eigenlijk ontstaan uit discriminatoire overwegingen. Tja, het was voor de zogenaamde echte Europese elite in voornamelijk Frankrijk en Engeland bijzonder vervelend om te ervaren dat iemand uit het gewone volk opeens net zoveel geld had of misschien zelfs nog rijker was geworden dan hen, de zogenaamde echte elite. Ze konden het niet verkroppen, het voelde aan als een belediging weet je wel.

  Ik heb trouwens vernomen dat sommige Hollanders met nieuw geld zich de elite van Curaçao wanen. Heb ik van een Hollandse kennis gehoord die 6 maanden op het eiland heeft gewerkt.

 18. Iemand zegt:…”Trouwens, in het geval jij het niet wist, het is typisch Amerikaans om te laten zien wat je hebt vergaard”…

  Nou, ik zou zeggen: eerder iets van de nouveau riche! Een groep “nieuwe” rijken die meent op grond van hun vergaarde kapitaal, tot de jet-set elite te behoren.

  Zij missen doorgaans de klasse, etiquette en omgangsvormen van de sociale laag waartoe zij op grond van hun bezit menen te behoren!

  En dan krijg je idd de typische “maña’s, van excessief protserig showgedag (waar de klassieke traditionele rijken , helemaal geen behoefte aan hebben). (Pik is bv een héél mooi voorbeeld: sunú a bisti!!)

  Vandaar dat er in een “bepaalde” gated community wel eens geklaagd wordt over de gasten van de sportgast die in het weekend get togethers organiseert in zijn “weekend”huis.

  Ze parkeren, of voor de ingang van een ander of gewoon op de parkeerplaats van een ander, of blokkeren anderen bij het parkeren!

  Typisch nouveau riche gedrag, wil de poen, maar de mores hinken er een beetje achteraan. Of op zijn “bon” Curaçaos: Mondi ta keda mondi! (Zie hele regeing)

 19. Misschien moet je die myopische bril eens afzetten, het lijkt wel of je graag slechte dingen over Curaçaoënaars zoekt en wilt lezen in elk schrijfsel!

 20. Allereerst : Goed lezen is een kunst! Ten tweede: getuige het gespuis in het Fort en Parlement valt er idd weinig opbeurends te melden. Ten derde: Politiek speelt een hele grote rol! Namelijk een rol die ze nooit vervullen: Het dienen van het volk, daarom de conclusie: De sportlui hebben niets te danken aan deze noch vorige regeringen. De ministers lopen pas warm, en komen pas los als de sporters reeds op de olympische spelen staan, of reeds kampioen zijn, dan staan ze te trappelen om ook aanwezig te zijn op de olympische spelen! Natuurlijk eerste klas, red carpet en vertoevend in 5 sterrenhotels, liefs met aanhang en een verzonnen noodzakelijke delegatie, betaald door , jawel het volk.
  Daarvoor, dus tijdens het traject om van niets iets te worden, zijn de politici en heren en dames minister in geen velden of wegen te bekennen. Je treft ze eerder snoepreizend aan in het buitenland, dan bij de sportvelden (lees zandvelden) en sportfaciliteiten (voorzover je het een naam kan geven)

 21. @ De Koe uit de knoek schreef;
  “Maar je zou verwachten dat ze ook iets meer dan gemiddeld terug doen voor het eiland. Net als bv die braziliaanse sportman die zijn dorp voorziet van allerlei miljoenen kostende sportfaciliteiten, uit zijn eigen zak. Maar dat mag niet gesteld worden?”

  Nee, je moet niets verwachten. Het stomste wat iemand kan doen is ervan uitgaan dat er zoiets als verwachtingen bestaan. Er valt niets te verwachten Koe uit de knoek. Verwachtingen lopen vaak uit op teleurstelling. Ik ‘verwacht’ nooit iets, het is een betekenisloos dwangwoord, het is niet echt.

  Ten eerste is niet elk mens/sporter uit hetzelfde hout gesneden. Niet omdat een idealistische Braziliaanse sporter zijn dorp van een ultramoderne miljoenen kostende sportfaciliteit voorziet, moet een Curaçaose of welke sporter van welke nationaliteit dan ook zijn voorbeeld volgen, zo werken de dingen niet. Zal hij dan ook zijn verdere leven lang voor zo’n kostbare miljoenen kostende ultramoderne sportfaciliteit blijven zorgen? Misschien wordt het een verliespost.

  Er komen verschillende zaken bij kijken, bijvoorbeeld het onderhoud, de kosten als er iets stuk gaat. Je stampt namelijk niet zomaar lukraak een miljoenen kostende sportfaciliteit uit de grond in een Braziliaans “dorp”. Het hangt echt ervan af wat voor dorp het is, hoe groot, inwonertal, type dorpelingen, in ieder geval wat voor mensen het dorp bevolken. Ik heb het niet gezien, ik weet dus niet wie die Braziliaanse sportman is. En zo kan ik nog legio voorbeelden geven.

  Shit. Koe uit de knoek, je bent en denkt nog simpeler dan ik eerst dacht. Niet dat de Nederlandse uitdrukking “domme koe” per se van toepassing is op jouw virtuele persoon. Maar lees toch voor je begint te loeien eerst goed wat ik eerder schreef. En probeer mijn woorden niet te verdraaien, dat heeft echt geen enkele zin, het is allemaal gedoemd te mislukken. Het kost me alleen meer tijd om je uit te leggen of te herhalen wat ik eerder schreef.

  @Koe uit de knoek schreef;
  Een ander mag dus wel betalen en opdraaien voor de financiele fratsen van de ydk regering, maar een ydk zelf niet?

  het artikel handelt over sportzaken en jij praat over politiek, je wilt mij zo graag overhalen om over de Curaçaose politiek te ouwehoeren. Dat ga ik echt niet doen omdat ik het ten eerste maar dorpspolitiek van niks vind, ik heb er nooit mee te maken gehad en bovendien eigenlijk niemand op Curaçao persoonlijk ken, laat staan de YdK politici.

  @Koe uit de knoek, het enige wat ik jou kan bieden is gratis online therapeutische hulp, want ik beschouw je als slachtoffer. En ik kan je best goede hulp bieden, behalve als je al de 70 hebt bereikt, want dan wordt het moeilijk. Geef maar een gil als je de hulp accepteert.(lol)

 22. Op de foto is te zien dat er 3 Tacx dozen erbij zijn, aan de tacx apparatuur hebben de kinderen niets, er moet ook een sportfiets aangesloten worden.

  Lijkt me trouwens niet de geschiktste apparatuur voor deze kinderen die juist buiten horen te rennen en spelen.

 23. @Mano, wou je zeggen dat we allemaal lieverdjes in de regering hebben? En geen corruptie? Volgens mij beaamt je eigen schrijfsel e.e.a. ten anzien van onze politici en sportlui. Tuurlijk hebben ze er hard voor gewerkt, welke sportpersoon trouwens niet. En ja, ze laten graag zien wat ze allemaal hebben, zeg je zelf, en dat mogen ze ook! Niemand spreekt dat tegen. Maar je zou verwachten dat ze ook iets meer dan gemiddeld terug doen voor het eiland. Net als bv die braziliaanse sportman die zijn dorp voorziet van allerlei miljoenen kostende sportfaciliteiten, uit zijn eigen zak. Maar dat mag niet gesteld worden? Een ander mag dus wel betalen en opdraaien voor de financiele fratsen van de ydk regering, maar een ydk zelf niet?

 24. @Die koe uit de knoek schreef;

  “Die sportmensen laten liever op youtube zien hoeveel sporschoenen ze hebben in hun walk-in megaroom, ingericht voor sportschoenen en alleen sporschoenen.”

  Nou, dat mogen ze toch zelf weten. Het stoort je toch niet, of toch wel? Trouwens, in het geval jij het niet wist, het is typisch Amerikaans om te laten zien wat je hebt vergaard. Talloze Amerikaanse filmsterren en andere grote artiesten, zowel blanke en zwarte, tonen maar al te graag hun kapitale villa’s, hun autopark, hun gyms, hun hele grote prachtige binnenhuis aquaria met de meest zeldzame visjes en prachtige zeedieren e.a. verzamelingen aan de wereld.

  Kapitalisme is het sleutelwoord. Ik heb er geen problemen mee al zou ik het persoonlijk niet doen. Maar dat is iets van mezelf, heb ik echt niet van de Nederlanders.

  Ik kan me wel voorstellen dat de Hollander in het algemeen terughoudender is met het tentoonstellen van zijn vergaarde rijkdommen. Maar de Hollander is dan ook geen Amerikaan. Hoewel de laatste tijd ook sommige Hollanders deze typische Amerikaanse gewoonte overnemen. Of bedoelde je eigenlijk te zeggen dat het een typische Curaçaose bedoening is? Dan heb je het dus mis Koe.(lol)

  @Koe uit de knoek schreef;
  “Maar vergeet niet waar je zelf vandaan kwam en wie jou rijk hebben gemaakt! Zeker niet de curacaose regering.”

  Niemand maakt iemand anders zomaar rijk. Zeker geen regeringen, dus de politiek, muziek of Sportorganisaties. Je móét er iets voor doen, je moet altijd zelf iets presteren. Wat betreft sport. Een sporter krijgt die miljoenen echt niet cadeau, een sporter wordt niet rijk gemaakt. Ze worden door grote clubs gespot, krijgen een contract, dus een kans.. Maar als je als sporter niet presteert, wordt je geen miljonair. M.a.w., de sporters hebben zelf hun uiterste best gedaan om rijk te worden, ze zijn niet “rijk gemaakt”. Zo simpel is het.

  Ik ken trouwens geen Curaçaose sporters die in Nederland schatrijk zijn geworden. De echte Curaçaose sportmiljonairs zijn in de USA rijk geworden. Zoals Kenny Jansen, rechtstreeks van Curaçao naar de Dodgers waar hij 80 miljoen dollar heeft gecasht en nu bij de Braves nog eens 30 miljoen, Adrelton S. 57 miljoen dollar en nog een paar anderen die miljonair zijn geworden. Maar ze hebben het niet kado gekregen.. In Nederland zijn er een paar Curaçaose voetballers, maar echt rijk zijn die niet, zeer waarschijnlijk niet eens niet eens miljonair.

  Curaçaose regeringen kunnen niemand rijk maken. Wel kunnen leden van Curaçaose regeringen zich middels corruptie, zeg maar gewoon diefstal, verrijken en hun families en vrienden deelgenoot maken van hun geroofd geld.

  Maar zelfs dan is het geen typische Curaçaose uitvinding. Want dat probeer je steeds weer te benadrukken Koe. Alles wat niet deugt is in jouw simpele maar ziekelijk hatelijke geest van Curaçaose origine. Haat heeft de neiging mensen van binnenuit letterlijk op te vreten. Dus let op jouw gezondheid Koe. Krijg niet de gekke koeienziekte. (lol)

  Een van de manieren om zonder ook maar iets te presteren “rijk gemaakt” te worden is als je ouders, grootouders of anders goed geboerd hebben en je een flinke erfenis nalaten. Dan kun je wel zeggen dat iemand “rijk is gemaakt”

  @Koe uit de knoek schreef;
  “Nee wat dat betreft hebben ze het van geen vreemde, namelijk een regering die ook altijd als eerste eet, dan hun familie, dan hun vrienden.”

  Weet je wat vreemd is, nou ja niet echt vreemd hoor. Maar als je een beetje bekend bent met de internationale politiek, en op de verschillende fora leest wat verschillende mensen uit verschillende landen over de in hun land bedreven politiek schrijven, is het echt niet veel anders dan wat jullie hier schrijven over de curaçaose politici en de manier hoe ze politiek bedrijven. Overal klaagt men over family and friends first, corruption en weet ik veel.

  Dus ik moet je weer teleurstellen Koe, het is niet typisch Curaçaos.

  @Koe uit de knoek schreef;
  “en als er nog wat over is, nemen ze dat mee als doggybag, voor zichzelf natuurlijk, want om dieren geven ze ook al geen zier.”

  En ja hoor, het kon gewoon niet uitblijven, voorspelbaar dat de loeiende Koe is moest hij toch nog effe een hatelijke koeienscheet/vlaai voor de deur van in ieder geval de Curaçaoënaar uitpersen. (lol)

  Hey Koe, begin niet zoals jij gewoon bent meteen agressief te loeien. (lol)

 25. @Mano, door het aantal reacties van mij op KKC berichten, lijkt het alsof ik niets te doen heb. Feit is dat ik 4 dagen in de week van huis werk dus heb alle tijd om de krant op internet door te nemen en de KKC is toevallig mijn favoriete online krant.

  Vroeger deed ik op kantoor tijdens een saaie vergadering wat kegeloefeningen maar aangezien ik geen problemen op dat vlak heb, lijkt het lezen en reageren op KKC berichten net zo ontspannen.

 26. @ericlapas schreef;
  “@Mano, het zou kunnen dat ik de verkeerde woorden heb gekozen. Mag ik voorstellen als we ooit toevallig in hetzelfde land zijn om samen een kopje koffie te gaan drinken?”

  Okay ericlaplas, ik geloof je als je zegt dat je misschien de verkeerde woorden hebt gekozen. Ik begrijp heus wel wat jou drijft. Het is natuurlijk mooi als die rijke sporters, maar wel op hun manier en zeker niet onder druk, iets zouden willen doen voor eigen familie en de wijk of het dorp waar zij getogen zijn. En volgens mij gebeurt dat ook wel. Niet alles haalt het nieuws.

  Maar het kan niet zo wezen dat zij heel armlastig Curaçao uit de misère moeten helpen. Het kan ook niet zo zijn dat de eventuele hulp die zij “vrijwillig” zouden willen bieden, een doorlopende zou moeten worden. Daarvoor moet je dan wel echt een idealistische sporter aantreffen die in feite niet voor zichzelf sport, maar voor zijn land en de bevolking. En dat komt niet voor, het is een zeldzaamheid. Zeker niet in de westerse wereld waar de meeste mensen zo graag naar financiële rijkdom smachten.

  Het is niet de taak van rijke sporters om Curaçao doorlopend bij te staan. En zeker niet onder druk. Het is de taak van jullie regeringen om doorlopende hulp te bieden aan de minderbedeelden!

  ericlapas, dat kopje koffie is een mogelijkheid. Goed van jou dat je mij een kopje koffie aanbiedt en geen biertje of een ander alcoholhoudend drankje. (wink)

 27. Mooi dat de sportmensen van Curaçaose bodem het zo goed doen in Amerika en Nederland. Proficiat! En dat voor eenklein kiezeltje!!

  Valt dus eigenlijk best wel mee met het racisme inthe usa , als dat blm je wilt doen geloven.

  Zeker als je daar tientallen miljoenen per seizoen kan binnenharken, en als een keizer kan wonen als niet amerikaans allochtoon.

  Dus ze mogen ook best wat meer terugdoen voor hun land. Teruggeven aan het volk is een deugd, maar zeker niet bij de regering pisas en trouwens heb ik geen enkele regering daarop kunnen betrappen.

  Die sportmensen laten liever op youtube zien hoeveel sporschoenen ze hebben in hun walk-in megaroom, ingericht voor sportschoenen en alleen sporschoenen. Je kreeg ook een kijkje in de full equipped mega in house gym is. Geenenkele gymop curaçao kandaar aan tippen!!!

  Net als JDino, laat graag zien waar hij woont en die doet ook niets voor niets, en dat mag hij. Maar vergeet niet waar je zelf vandaan kwam en wie jou rijk hebben gemaakt! Zeker niet de curaçaose regering.

  Nee wat dat betreft hebben ze het van geen vreemde, namelijk een regering die ook altijd als eerste eet, dan hun familie, dan hun vrienden, en als er nog wat over is, nemen ze dat mee als doggybag, voor zichzelf natuurlijk, want om dieren geven ze ook al geen zier.

 28. @Mano, het zou kunnen dat ik de verkeerde woorden heb gekozen. Mag ik voorstellen als we ooit toevallig in hetzelfde land zijn om samen een kopje koffie te gaan drinken? Wij houden allebei van mooie vrouwen dus dat schept een band.

 29. Ben ik vergeten te beantwoorden.

  @ericlapas schreef;
  “Nou @Mano, Als ik afgunst of jaloezie in mijn reacties heb getoond was het altijd namens de minderbedeelden in onze samenleving.”

  Wat een belachelijke, eigenlijk onvoorstelbare smoes. Het is gewoon schofterig en laf dat jij jouw vertoonde afgunst en jaloezie afwentelt op de minderbedeelden.

  Want je beweert ijskoud dat niet jij afgunstig en jaloers bent, maar dat de minderbedeelden NAMENS wie jij spreekt, degenen zijn die afgunstig en jaloers zijn op de sporters. Wat een laffe uitspraak.

  Jij bent gewoon degene die jaloers en afgunstig bent op die rijke sportmannen ericlapas! Het is niet de eerste keer dat je uithaalt naar de zogenoemde ‘sportmiljonairs’. Een klein halfjaartje geleden heb ik je ook aangesproken over ditzelfde onderwerp.

  Het enige verschil is dat ik toen voor mijn doen een vrij korte tegenreactie heb gegeven waarin ik stelde dat die jongens geen Moeder Theresa zijn en dat je liever bij de Curaçaose rijken zou moeten aankloppen.

  Kan me de kop van het artikel niet herinneren, want ik had het niet eens gelezen. Had toen enkel gereageerd op jouw reactie. Maar wel kan ik me herinneren dat er iemand die onder de alias Buli-Buli post, het grondig eens was met mijn reactie.

  Sterker, je bent al het hele jaar bezig in de nek van die rijke sporters te pikken @ericlapas

  Nu beweer je dus woordvoerder te zijn van de 35% Curaçaose armlastigen? Je spreekt immers NAMENS hen, toch?Hebben ze jou verkozen om hun woordvoerder te zijn ericlapas?

  Dat er op Curaçao meer jaloerse afgunstige hufters rondhuppelen geloof ik best.

 30. @ericlapas schreef;
  “Nou @Mano, er klopt geen hout van. Als ik afgunst of jaloezie in mijn reacties heb getoond was het altijd namens de minderbedeelden in onze samenleving.”

  Ericlapas, je snapt het niet, het dringt gewoon niet tot je door. Erg nobel van jou dat je voor de minderbedeelden van Curaçao opkomt, daar is niets mis mee. Maar snap je nou echt niet dat je die sportmiljonairs in geen geval aansprakelijk mag stellen voor de rotzooi en armoede op Curaçao?

  Ik vind het knap brutaal dat je de sporters die het gemaakt hebben in feite verantwoordelijk wil stellen voor de armoede op het eiland. Want dat doe je natuurlijk wel. Je vindt dat zij moeten opdraaien voor wat jullie veroorzaakt hebben!
  Je vindt zelfs dat ze hun mond moeten opendoen, want anders zijn ze volgens jou arrogant, zelfzuchtig en egoïstisch.

  @ericlapas schreef;
  “Als dit het geval is, moeten ze daar in Amerika of Europa hun mond opendoen, ze zijn financieel onafhankelijk, zelfs als Direct TV ze van landverraad beschuldigd heeft het voor hen geen financiële gevolgen.”>volgens ericlapas

  Wat bezielt je man? Waarom moeten ze hun mond opendoen? Je wilt dus dat die gasten activisten worden, die jongens zijn geen politici, dat zijn ze niet ericlapas! Noch jij noch niemand anders op Curaçao mag zulke eisen stellen aan sporters die het gemaakt hebben. Die jongens zijn niet voor jullie en ook niet voor Curaçao gaan sporten. Hun fortuin is niet bestemd om het eiland of jullie te helpen. Bovendien zijn een aantal van die jongens zelf ook afkomstig uit de armere lagen van de bevolking. Tenminste, dat vermoed ik.

  @ericlapas schreef;
  “Zijn het gewoon arrogante, zelfzuchtige, egoïstische hufters die de kinderen in hun geboorteland niet willen helpen?>”volgens ericlapas

  Lees zelf nog eens goed wat je schrijft ericlapas. Nogmaals, die sportmiljonairs moeten en hoeven niks! Je zit zelf iedere dag te schelden op de politici die nooit iets voor deze mensen hebben gedaan. En dan vindt je nu dat zij, de sportmiljonairs, Curaçao uit de drek moeten halen? Wat is dat nou voor nonsense ericlapas? Ik vind het echt te gek voor woorden.

  Dus als ze niet willen helpen zijn ze volgens jou arrogante, zelfzuchtige en egoïstische hufters.
  Zij hoeven hun geboorte-eiland niet te helpen ericlapas. Dat zijn ze niet verplicht te doen. Als ze willen helpen moet het uit hun eigen hart komen. Maar zeker niet vanuit een paar arrogante, jaloerse egoïstische hufters zoals Ericlapas, Brian S en verder iedereen die het eens is met jullie!

  @Brian S schreef;
  “Misschien een idee dat alle spelers 10 procent van hun inkomsten schenken aan trainingsfaciliteiten op Curacao.”

  Wel, ik heb een beter idee. Jullie zijn de babyboomers van Curaçao, dus beginnen jullie maar, ericlapas en Brian S en de rest die het eens is met jullie ongelooflijke, onvoorstelbare brutale voorstellen maar 10% van jullie pensioenen en andere inkomsten te schenken aan trainingsfaciliteiten op Curaçao.

  Ik heb nog een ander voorstel, want ik denk serieus dat jullie zo langzamerhand knettergek aan het worden zijn. Neem een pauze van 3 maanden, blijf een tijdje weg van het forum. Neem een voorbeeld aan Joep Meloen, LaStiwz en andere verstandiger forumleden dan jullie, want jullie zijn aan het flippen. Het is niet gek dat jullie het niet eens in de gaten hebben. (lol)

 31. Nou @Mano, bedankt voor de reactie, maar er klopt geen hout van. Als ik afgunst of jaloezie in mijn reacties heb getoond was het altijd namens de minderbedeelden in onze samenleving.

 32. @Mano, door lieden als jij hebben ze een karakter limiet op plempsels ingesteld. Man, man, man. Ga je badkamer kuisen, of je wc schrobben, inplaats van de grote Blabla uit te hangen.

  Dan over CTB. Donatie van gebruikte ballen, gebruikte bidons (lekker hygienisch), gebruikte zweetshirts met grasvlekken. Ja zo kennen we het CTB wel. Oude troep geven en dan stoer op de foto gaan van kijk ons eens deugen. Hun corebusiness is toerisme. Maar met figuren niet gehinderd door enerlei kennis en kunde aan de top, komt daar niks van terecht.

 33. Hoe herken je afgunstige mensen?

  Een persoon die vervuld is van afgunst, is misnoegd over de kwaliteiten, het succes of de bezittingen van anderen. Die vormen een bron van onaangename gevoelens en diepe ontevredenheid.

  @ ericlapas schreef;
  “Aan de andere kant is dit wel nodig, jeugdverenigingen die het van donaties en giften moeten hebben? Als wij sporters in het buitenland hebben die gezamenlijk meer dan 1 miljard verdienen?” >Aldus ericlapas!

  Wat?! Curaçaose sporters die gezamenlijk meer dan 1 miljard verdienen?!?Persoonlijk ben ik niet zo’n fervente sportfanaat als ericlapas, maar ik vraag me toch af of die 1 miljard niet gewoon schroom overdreven is. Volgens mij zijn er maar 3 of 4 Curaçaose sporters -honkballers welteverstaan die in de VS voor hún geld werken,(ja, hún geld!)- die vanwege hun sportprestaties echt miljonair zijn geworden. Bij elkaar opgeteld is hun vermogen niet meer dan 100 miljoen, zeer waarschijnlijk minder, want belasting etc & etc.

  @ericlapas schreef;
  “Deze sportmiljonairs worden hier als God vereert. ”

  Het is niet ongewoon en ook niet uitzonderlijk dat geslaagde c.q. prestaties leverende Curaçaose sporters door hun Curaçaose eilandgenoten worden vereerd. Dat is vrij normaal en niet alleen op Curaçao. Al in de oudheid werden sporters in eigen thuisland vereerd door hun stads of dorpsgenoten. Sterker, de echte ‘groten’ worden zelfs ver buiten hun eigen thuislanden geïdoliseerd.

  Denk maar eens aan de “echte groten” zoals Ronaldo, Messie, Pele, Maradonna, Johan Cruyf, Cassius ‘Ali’ Clay e.a. Ook ik vind net als miljoenen mensen wereldwijd die gasten geweldig. Maar dat zij ‘als god vereert’ worden lijkt mij ook weer zo’n zwaar overdreven (haast grenzend aan jaloezie) opmerking van ericlapas.

  Eh, wat of wie is god overigens ericlapas? Er is een groot verschil tussen god en ‘een god’. Het zou begrijpelijker geweest zijn als je had geschreven; “Deze sportmiljonairs worden hier als ‘goden’ vereert.” Wat overigens niet anders is dan in de rest van de wereld.

  @ericlapas schreef;
  “het lijkt alsof deze miljonairs hun landgenoten het niet gunnen om ook via de sport zover als hen te komen.
  Met alle deze honkballers en voetballers die miljoenen in het buitenland verdienen zou Curaçao de beste sportaccommodaties en opleidingsinstituten moeten hebben.”-> aldus ericlapas!

  Wat voor rariteit zit je uit te kramen ericlapas? Hoe kom je erbij dat zij hun landgenoten niet gunnen óók, middels om het even welke tak van sport, net zover als hen te komen? Daar gaan die jongens niet over, ik geloof echt niet dat die volgens jouw “Curaçaose sportmiljonairs” daarover zitten te denken. Heb je soms hun gedachten gelezen of in hun kop gekeken? Jij bent degene die hen niets gunt, het is niets anders dan een door jou geproduceerde en vervolgens op die sporters geprojecteerde jaloerse gedachtenkronkel!

  Volgens jou zijn die sportmiljonairs “verplicht”, want daar komt het op neer, (dát zeg jij eigenlijk, ook al bezig jij het woord ‘verplicht’ niet) hun eerlijk verdiend vermogen op Curaçao te besteden. Dus omdat ze miljonairs zijn geworden móéten zij zorgen dat er op Curaçao top sportaccommodaties en opleidingsinstituten verrijzen. Natuurlijk gefinancierd met de door hen verdiende miljoenen. Ben jij nu ook al van lotje getikt ericlapas?

  Die jongens zijn volgens mij net zoals jij ook afkomstig uit de arme Curaçaose buurten/wijken. Ik heb je hierover al eens gecorrigeerd want je bent al het hele jaar bezig deze sporters verantwoordelijk te stellen voor de fouten die jullie, ouwe jaloerse hebzuchtige dikbuikige lolo’s op Curaçao, hebben gemaakt.

  Deze sporters zijn geen moeder Theresa types, zij zijn niet verantwoordelijk voor de shitzooi die jij en jouw blufferige zwarte brothers en politici hebben veroorzaakt. Ze zijn noch jullie noch de bevolking niets, maar dan ook helemaal niets verschuldigd!

  @ericlapas schreef;
  “Doet me toch even nadenken, al deze sporters die gelijk straten naar hen genoemd krijgen, zijn het gewoon arrogante, zelfzuchtige, egoïstische hufters die de kinderen in hun geboorteland niet willen helpen?”

  Ik bespeur een verongelijkt jaloers onderbuikgevoel van ja, “ik ericlapas heb een opleiding gevolgd, van heinde en verre kwamen zij, de bedrijven die in de rij stonden om mij te contracteren, dat alles vanwege mijn geweldige kunde.”(lol)
  Ik verzin het niet ericlapas, dit is precies wat jij over jezelf hebt verteld toen je op dit “forum der ongelukkige zeikerds” je opwachting maakte. Geloof me, ik vergeet bijna niets.(lol)

  Het volgende verzin ik wel, ook al is het geen verzinsel, maar wel wat uit jouw reactie is op te maken.
  “Ik ericlapas heb een geweldige opleiding genoten en ik heb zo hard gewerkt maar ben helaas toch geen miljonair geworden. En dan wordt zo’n rotjoch uit een achterbuurt door een beetje te sporten in de USA opeens miljonair!”
  Dat steekt jou ericlapas, want het is niet voor het eerst dat jij Curaçaose sporters aanspreekt op hun zogenaamd ‘miljonair zijn.’

  De laatste tijd druipt de afgunst en jaloezie van jouw bijdragen af ericlapas.. Je hebt nergens de woorden ‘verplicht of eisen’ gebruikt, maar dat doe je dus wel! onderbuikafgunst! Je ‘eist’ wel degelijk ‘iets’ door je dwingende manier van schrijven aan het adres van die sporters.

  Je blijft maar vitten op die gasten. Het is niet hun taak om voor de arme bevolking te zorgen, het is niet hun taak om Curaçao uit de problemen te helpen! Jij wilt activisten van hen te maken, maar dat zijn ze niet. Curaçao is niet hun pooier! Ook moreel zijn ze absoluut niet verplicht de bevolking of hun buurtgenoten of zelfs hun eigen familie te helpen. Dat kun je niet en mag je niet van hen eisen, stel je voor zeg. Als enkele van die gasten willen helpen is het mooi meegenomen, meer mag je van die sporters niet verwachten en hen zeker ook geen schuldgevoel aanpraten.

  Waarom zit je niet vitten op de Curaçaose rijkaards die soms al meer dan een eeuw op hun o.a. ‘oud geld’ zitten te broeden? En ik kan het weten. Waarom eis je niet van hen dat zij gezien ‘hun miljoenen’ de beste sportaccommodaties en opleidingsinstituten op Curaçao uit de grond (hadden moeten kunnen) moeten stampen?
  Nee, heel lafhartig val jij jongens aan die miljonair zijn geworden omdat zij hun best gedaan hebben om hun sport goed te beoefenen, zij hebben die miljoenen echt niet gestolen hoor. Zogenaamd ben je kritisch, maar die sporters verdienen jouw zogenaamde kritiek niet.
  Het is juist “afgunst vermomd als kritiek” wat jij hier laat zien, ga je schamen man! En je kunt me liever niet van repliek dienen, daar zit ik niet op te wachten. Doe je het toch, dan is het op eigen risico.

  Een jaloers persoon die vervuld is van afgunst, is misnoegd over de kwaliteiten, het succes of de bezittingen van anderen. Die vormen een bron van onaangename gevoelens en diepe ontevredenheid.

  Zo nu en dan vraag ik mezelf af hoe het komt of wat de reden is dat ik geen klager ben en waarom ik geen ontevreden mens ben. Ik ben blij dat ik geen jaloerse Zure Zanikende Zeikende Zeurende Zak ben. Dat ben jij jammer genoeg nu wel ericlapas, en dat met een levensgrote Z! (lol)⁸

 34. @Brian S, het zou kunnen dat de reden waarom onze sporters in het buitenland niet wat voor hen een zakcentje is bij elkaar zetten om de vooral arme kinderen hier aan betere sport faciliteiten en huiswerkbegeleiding te helpen, is omdat ze weten dat politici of bestuurders het geld jatten.

  Als dit het geval is, moeten ze daar in Amerika of Europa hun mond opendoen, ze zijn financieel onafhankelijk, zelfs als Direct TV ze van landverraad beschuldigd heeft het voor hen geen financiële gevolgen.

  Als iedereen hun mond houden en de andere kant opkijkt en af en toe blijven lachen in de tv-camera’s gaan generaties verloren.

 35. @Brian S, het zou kunnen dat de reden waarom onze sporters in het buitenland niet wat voor hen een zakcentje is bij elkaar zetten om de vooral arme kinderen hier aan betere sport faciliteiten en huiswerkbegeleiding te helpen, is omdat ze weten dat politici of bestuurders het geld jatten.

  Als dit het geval is, moeten ze daar in Amerika of Europa hun mond opendoen, ze zijn financieel onafhankelijk, zelfs als Direct TV ze van landverraad beschuldigd heeft het voor hen geen financiële gevolgen.

  Als iedereen hun mond houden en de andere kant opkijkt en af en toe blijven lachen in de tv-camera’s gaan generaties verloren.

 36. Denk dat de voetbal selectie niet zoveel voetbal miljonairs zal kennen.

  Geloof niet dat clubs als Top Oss, RKC, Panduri, Ijsselmeervogels miljoenen betalen.

  Misschien een idee dat alle spelers 10 procent van hun inkomsten schenken aan trainingsfaciliteiten op Curacao.

 37. Denk dat de voetbal selectie niet zoveel voetbal miljonairs zal kennen.

  Geloof niet dat clubs als Top Oss, RKC, Panduri, Ijsselmeervogels miljoenen betalen.

  Misschien een idee dat alle spelers 10 procent van hun inkomsten schenken aan trainingsfaciliteiten op Curacao.

 38. Het is wel interessant om te weten hoe het CTB aan deze 3 clubs komt, zijn het de drie armste verenigingen of is er geloot onder de clubs?

  Aan de andere kant is dit wel nodig, jeugdverenigingen die het van donaties en giften moeten hebben? Als wij sporters in het buitenland hebben die gezamenlijk meer dan 1 miljard verdienen?

  Deze sportmiljonairs worden hier als God vereert, het lijkt alsof deze miljonairs hun landgenoten het niet gunnen om ook via de sport zover als hen te komen.

  Met alle deze honkballers en voetballers die miljoenen in het buitenland verdienen zou Curaçao de beste sportaccommodaties en opleidingsinstituten moeten hebben.

  Doet me toch even nadenken, al deze sporters die gelijk straten naar hen genoemd krijgen, zijn het gewoon arrogante, zelfzuchtige, egoïstische hufters die de kinderen in hun geboorteland niet willen helpen?

 39. Het is wel interessant om te weten hoe het CTB aan deze 3 clubs komt, zijn het de drie armste verenigingen of is er geloot onder de clubs?

  Aan de andere kant is dit wel nodig, jeugdverenigingen die het van donaties en giften moeten hebben? Als wij sporters in het buitenland hebben die gezamenlijk meer dan 1 miljard verdienen?

  Deze sportmiljonairs worden hier als God vereert, het lijkt alsof deze miljonairs hun landgenoten het niet gunnen om ook via de sport zover als hen te komen.

  Met alle deze honkballers en voetballers die miljoenen in het buitenland verdienen zou Curaçao de beste sportaccommodaties en opleidingsinstituten moeten hebben.

  Doet me toch even nadenken, al deze sporters die gelijk straten naar hen genoemd krijgen, zijn het gewoon arrogante, zelfzuchtige, egoïstische hufters die de kinderen in hun geboorteland niet willen helpen?

 40. Die 350.000,00 reclame geld van curacrim aan Ajax kan je beter afzeggen het aankomend jaar 2023, op het Nederlands elftal shirt staat ook zo’n klein reclame plakkertje maar dan van Nations Leaque ik heb mij suf zitten kijken of ik wat kon ontwaarden maar je ziet niks nada noppes het geld had beter aan de jeugd van Curacao voor de sport kunnen sponseren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -