32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Belastingontvanger opnieuw beticht van voorkeursbehandeling en ondermaatse invordering

HomeLandenCuraçaoPBC | Belastingontvanger opnieuw beticht van voorkeursbehandeling en ondermaatse invordering

Persbureau Curacao

Extra

WILLEMSTAD – De belastingdienst van Curaçao wordt opnieuw beschuldigd van het geven van voorkeursbehandelingen van en ondermaatse invordering bij een groep selectieve belastingplichtigen. Dit antwoord minister van Financiën, Javier Silvania, op vragen van de Staten.

Volgens Silvania toont een Soab-rapport aan dat bepaalde belastingplichtigen onterecht bevoordeeld worden. Dit gebeurt door het niet actief innen van verschuldigde belastingen, het aanbieden van onredelijke betalingsregelingen, en het voortrekken van ‘family and friends’ bij het uitkeren van belastingteruggaven.

De minister geeft toe dat niet iedereen met een hoog inkomen naar behoren belasting betaalt. Hij benadrukt dat er slechts op een fractie van luxe bezittingen beslag wordt gelegd. Dit brengt volgens hem de effectiviteit van de belastingontvanger in twijfel. “De focus zou moeten liggen op het aanpakken van vermogende belastingschuldenaars.”

Silvania suggereert dat de Ontvanger meer zou moeten doen om belastingachterstanden in te vorderen, zoals het veilen van luxe bezittingen van wanbetalers. Hij belooft het Soab-rapport volgende maand naar de Staten te sturen voor verdere bespreking.

Landsontvanger Alfonso Trona, die al jaren aan het hoofd staat van de fiscus, kon niet direct reageren op de uitspraken van de minister. Hij benadrukt echter dat de Ontvanger jaarlijks door Soab wordt geaudit op verschillende aspecten, waaronder de invorderingsrichtlijn en interne administratie.

Bron: Persbureau Curacao

12 reacties

 1. Politici gebruiken geen DRUG ? , 75% van de bevolking op het eiland lopen de hele dag stond rond op het eiland, vooral in de staten en bij tv 13 merk je dat , na gebruik van Coci en marie puilen hun ogen er bijna uit “zie PIK PISAS ” en dragen ze ook verplicht een donkere zonenbril. In de tijd van Gerrit de Raaf kon je ook goed zien dat hij gebruikte, trouwens hoe zou het gaan met onze ex MP in welk land zit hij nu weer verschuild !.

 2. Ze zijn masters in oplichting, diefstal verduistering , hier krijgen ze nog wel ‘n baan , f&f toch , speelt elkaar allemaal de bal toe. En er waren meerderen die niet door de screening kwamen , maar toch hè .
  blooper cooper , chong , braam ,

 3. @Loes, Daarom zijn er ook weinig politici met een indrukwekkende CV of krijgen ze na hun politieke carierre geen goede baan (Daar klaagden ze zelf over). Dit speelt ook in andere landen. En nu ook. Aantal Statenleden met een strafblad. Minister die niet door de screening kwam etc.

 4. We vergeten de pensioenen.
  Toen jaren geleden de par weg moest is op de valreep met meerderheid van stemmen aangenomen dat ze een vol pensioen van meer dan een miljoen in waarde krijgen (geindexeeerd ook nog)
  Maar in Corona tijd hebben ze dat nog zelfs weten uit te breiden.
  https://curacao.nu/ministers-curacao-krijgen-er-op-jaarbasis-bijna-22-000-gulden-bij/
  Alles is een puinhoop en ze kunnen niks maar als het om voorzichzelf geld regelen gaat dan zijn het ineens masters.
  Maar dat is uiteraard ook voor de achterban die ze moeten betalen.

 5. Deze “regering” krijgt al veel te veel.
  Ook nog even de belasting ontduiken.
  Dus nog wachten en trona op de stoel laten zitten, totdat het weer doodbloed.
  Het houd niet op bij deze dieven.
  Deze lui moeten allemaal voor de bijl.

 6. Het eiland stond er al beroerd voor met het geboefte van PIN-MAN-PAR, met Suzy als hoofdroof-Ster. Maar de hakkelende en feestende MFK-PNP schooiers zullen de genadeslag geven. Pakken wat er nog te pakken valt. Nos kurason ta bati pa pueblo

 7. Al iets vernomen over Schotte die via de onderneming van Rudney Carmes alsnog zijn miljoen boete door de bevolking laat betalen? Met de bijbel onder zijn arm, dat dan weer wel.
  ps er moeten andere beslissingsbevoegden zijn die het spelletje meespelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties