28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | 24 nieuwe medicijnen toegelaten op Curaçao

HomeNieuwsGezondheidPBC | 24 nieuwe medicijnen toegelaten op Curaçao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft aangekondigd dat er 24 nieuwe medicijnen worden toegelaten op de lokale markt. Ook worden de maximumprijzen van tien geneesmiddelen per 15 december aangepast.

De meest recente aanpassing in de prijzen van geneesmiddelen vond plaats op 1 oktober. De nieuwe maximumprijzen zijn vastgelegd in een ministeriële regeling die op 7 november is ondertekend.

Deze regeling volgt op verzoeken van importeurs van geneesmiddelen, waarna het ministerie van Economische Ontwikkeling MEO de nieuwe prijzen berekent, inclusief die voor de nieuw geregistreerde medicijnen.

Verder heeft het kabinet-Pisas onlangs artsen en apothekers opgeroepen om zich aan te melden voor de Geneesmiddelen Registratie Commissie, waar nog vier zetels vacant zijn.

Deze oproep is uitgegaan van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en de Inspectie van Volksgezondheid. Zowel de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao als de Curaçaose Huisartsen Vereniging zijn schriftelijk benaderd.

De Commissie speelt een cruciale rol in de geneesmiddelenvoorziening op Curaçao. Deze commissie, die werkt onder de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening, controleert of binnenkomende medicijnen voldoen aan de kwaliteitseisen alvorens ze te registreren. Deze stappen zijn essentieel om de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen voor de Curaçaose bevolking te waarborgen.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties