29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Regering wil Jaime Salehs eretitel ontnemen

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Regering wil Jaime Salehs eretitel ontnemen

Jaime Saleh dreigt definitief van zijn voetstuk te vallen. De regering wil Salehs eretitel ontnemen. Dat blijkt uit een brief van de regering gericht aan Saleh. Tot voor kort was hij de enige minister van Staat van Curaçao.

Hij heeft die eretitel te danken aan zijn lange staat van dienst als gouverneur en hofpresident. Maar door het Ennia-debacle heeft zijn reputatie een deuk opgelopen. De oud-Ennia commissaris heeft nooit aan de bel getrokken over het wanbeleid binnen het pensioenfonds. Daardoor dreigen nu de pensioenen van 30 duizend personen op Curaçao en Sint Maarten met wel 80 procent gekort te worden. Zelf streek hij bijna 3 miljoen gulden op voor zijn rol als toezichthouder. Saleh heeft tot 30 september de tijd om zelf afstand te doen van de titel van minister van Staat, daarna neemt de regering zelf een besluit.

In de tussentijd maant Pisas Saleh om ‘maximale terughoudendheid te betrachten’ wanneer hij in Nederland is. Saleh zal deze week als minister van Staat deelnemen aan enkele bijeenkomsten rondom Prinsjesdag. Zo is hij op 22 september spreker op een conferentie van het Benelux-Universitair Centrum in Den Haag. Zeer waarschijnlijk is Saleh op Prinsjesdag ook te gast bij de troonrede.

Vorige week stelde PNP-fractieleider Sheldry Osepa al schriftelijke vragen over de houdbaarheid van Saleh als minister van Staat.

Brief-Pisas-inzake-Saleh

Bron: ParadiseFM

4 reacties

 1. Ze verzinnen weer dingen alle kanten op.
  Natuurlijk wisten ze dat hij een dief is.
  Een aangewezen dief.
  Natuurlijk droeg hij ook percentage af aan anderen. Net zoals ze allemaal doen.
  Nu wordt een hoop drama gemaakt voor het publiek maar binnenskamers is de volgende ontvangern al weer aangewezen.
  Son to Father: I want to go into organized crime
  Father to Son: Government or private sector.

 2. Hij mag zijn minister van staatschap houden. Minister premier Pik mag toch ook zijn ministertitel houden terwijl onder zijn hoede de hele economische motor vastloopt? Om maar niet te spreken over de roofbouw die legaal via dure snoepreizen en andere onzin uitgaven wordt gepleegd. Saleh, als hij een heer is, en dat is hij toch, zal de bonus van 2,5 miljoen terug moeten storten omdat het onverdiend en ongerechtvaardigd was.

 3. Koninklijke onderscheiding inleveren, staatsministerschap inleveren, 3 miljoen (alle ontvangen gelden uit de Ennia firma) terugstorten op rekening van Ennia en daarnaast publieke boetedoening (onder dwang) met spijtbetuiging, anders volgt gevangenisstraf… Constancia wacht met smart op een nieuwe collega. Dan deporteren naar Bandabou om jaarlijks deel te kunnen nemen aan de World-Clean-Up (dat mag dan zonder oranje overall…) Het hardwerkende volk belazeren vraagt dus om een signaal van boetedoening. Of je nu Saleh heet, of Abraham of Ansary….iedereen (ongeacht culturele achtergrond) heeft gelijke rechten en plichten.

 4. het geld moet terug, desnoods via ontneming of ‘gijzeling’ zoals dat heet, en daarnaast een gepaste straf. Werk aan de winkel voor het OM; van het pluche af en actie graag voor deze nationale gluiperd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties