Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -

ParadiseFM | Commotie over vaccinatie op Curaçao

HomeMediaParadiseFM | Commotie over vaccinatie op Curaçao

Volgens de GMN minister heerst op het eiland veel angst voor de vaccinatie. | Antilliaans Dagblad

Curaçao wil woensdag 24 februari beginnen met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Dat heeft de regering donderdag bekend gemaakt.

Tegelijkertijd is er bij de regering angst over het aantal mensen dat zich daadwerkelijk wil laten vaccineren. Amparo dos Santos, leider van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur, raadde deze week de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens de partijleider is het beter om water met citroen te drinken en asprine te slikken.

Minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito noemde die oproep donderdag ‘erg onverantwoord’.  Volgens haar wil Curaçao wil juist een zo groot mogelijk aantal burgers vaccineren.

Zoals bekend wordt er begonnen met 60-ers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Op het eiland heerst volgens de minister veel angst voor de vaccinatie. Jesus-Leito wil de komende tijd door voorlichting die angst wegnemen.

Bron: ParadiseFM

7 reacties

 1. Als er 18.000 mensen vrijwel tegelijk naar 9345 gaan bellen heb je een probleem. De 25 personen die de registratie doen kunnen 12 personen per uur helpen. Per dag kunnen ze dus ruim 3500 personen registreren.
  Voor dat het prikken op 24 februari begint kan dus iedereen geregistreerd zijn. Waar maken we ons druk over?
  De informatie vooraf was slecht. Oorzaak Leito die pas gisteren ging praten. Veel te laat. Ze denkt dat ze Jesus is, dat is niet zo dat is haar betere helft.

 2. 50% niet, echt waar? Grappig. 95% gaat wel, want een YdK rent al naar de dokter omdat hij “verkoud” is en daar misschien wel eens dood aan zou kunnen gaan.

  De burgers zijn “bang” voor het corrupte overheidsapparaat en terecht.

 3. Deze vrouw stond naast chef communicatie van het kabinet toen werd bekend gemaakt dat het willen/niet willen laten inenten ca. 50/50 is.

  Daar moet deze minister zich druk om maken ipv de gemiddelde lokale dorpsgek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties

Exit mobile version