28 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | “In beslag genomen drugs verkopen aan Nederland”

HomeLandenCuraçaoNu.cw | “In beslag genomen drugs verkopen aan Nederland”

“In beslag genomen drugs moet verkocht worden aan Nederland.” Die uitspraak deed MFK-parlementariër Juniel Carolina vrijdag tijdens een debat over het Bestuursakkoord LTP Kustwacht Caribisch Gebied.

Carolina stelde tijdens het debat de vraag waarom in beslag genomen drugs niet aan Nederland verkocht werd. Volgens de parlementariër had de verkoop van in 2022 in beslag genomen drugs Curaçao ruim 1,6 miljard gulden kunnen opleveren en zou dat voor het land een manier zijn om inkomen te genereren.

De uitspraak werd hem niet in dank afgenomen. De oppositie gaf Carolina ervan langs en minister van Justitie Shalten Hato liet na lang aandringen ook weten zich niet te kunnen vinden in de uitspraak van zijn partijgenoot.

Bron: Nu.cw

6 reacties

 1. Het is eigenlijk heel logisch en begrijpelijk dat er zoiets uit Carolina’s mond komt. De man zat ooit zelf in de gevangenis voor drugssmokkel. Ik zeg ook: Zijn IQ van hooguit 55 is de echte reden dat er niets coherents uit komt. En dat zit in het parlement.

 2. Nou, ik wil me er niet mee bemoeien maar die opmerking van jullie parlementslid is inderdaad niet zo slim en al helemaal niet verstandig. Zelfs op de foto ziet hij er niet bepaald snugger uit. En neem ik aan, is hij nog steeds parlementslid(?)(lol lol lol)

 3. Het was triest voor woorden allemaal, wat powerpoint presentaties met Nederlands en Papiaments door elkaar en een hoge politiefunctionaris die een zooitje journalisten met trillende stem toesprak en een minister die leekt uit een stripboek te zijn gestapt.

  Was Suzy Romer vazal en Directeur Communicatie Maharo Isenia dan niet aanwezig om ervoor te zorgen dat ern een goede presentatie was en dat er goede info wordt gegeven?

 4. Gisteren was een persconferentie van politie en de minister van justitie om de cijfers over criminaliteit te presenteren. Blijkbaar waren vorige maand plotseling veel minder moorden dus dachten ze bij de politie, laten we van profiteren om nu de cijfers te presenteren.

  Het was triest voor woorden allemaal, wat powerpoint presentaties met Nederlands en Papiaments door elkaar en een hoge politiefunctionaris die een zooitje journalisten met trillende stem toesprak en een minister die leekt uit een stripboek te zijn gestapt.

  Zoals altijd kwamen alleen maar domme vragen van de journalisten, niemand die vragen durfde te stellen over de uitspraken van Carolina en het feit dat een journalist van Direct TV tot in hoger beroep voor drugshandel is veroordeeld en nog steeds vrij rondloopt.

 5. @M. Toch wel een groot verschil wanneer een volksvertegenwoordiger drugs wil gaan verkopen of wanneer criminelen de handel doen. Ik hoor Rutte niet zeggen dat Nederland drugs moet gaan verkopen. Veel van de mensen die in de xtc en drugs handel zitten zijn ook vaak van buitenlandse afkomst.

 6. of de 29.000 kilo aan in 2022 onderschepte drugs niet beter aan Nederland verkocht kan worden. EEN zeer raake opmerking richting Nederland -Het land van de GROOTE export van XTC en de drugs winkels openlijke beleid van Mariuana/Pado’s gebruik etc – ze spelen altijd schijnheilig -maar in het afvoerwater van Amsterdam en Rotterdam is de coke over-aanwezig.
  Mijn kinderen werden niet op Curacao maar in Nederland overal aan Drugs bloodgesteld – de regering doet er nauwelijks iets aan,zolang het dodenaantal en de schietpartijen maar beperkt blijven.
  Dus die opmerking was perfect geplaatst kon de Ned regering even lekker wat extra belasting geld verdienen zonder de Burger weer eens flink uit te melken met weer een achterlijke belasting erbij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties