28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

Nu.cw | DCI: ‘Watervliegtuigen geen impact op het milieu’

Dutch Caribbean Islandhopper (DCI)

De watervliegtuigen van Dutch Caribbean Islandhopper (DCI) hebben geen impact op het milieu en vliegen niet boven woonwijken. Dat zegt de start-up in reactie op berichtgeving van Green Force. De milieuorganisatie maakt zich zorgen over het plan om watervliegtuigen in te zetten op Curaçao.

Volgens Green Force zouden de 45 landing zones waarover wordt gesproken in de weg zitten van het vaarverkeer, wateractiviteiten en de rust van omliggende woonwijken. Ook benoemt Green Force het feit dat veel van de beoogde landingszones vallen onder een protocol voor de bescherming van de kwetsbare natuur en broedgebieden.

DCI stelt dat het persbericht van de milieuorganisatie onjuiste en ongeïnformeerde stellingen bevat. “Het is goed dat mensen bezorgd zijn om veiligheid en natuur, dat zijn wij ook”, aldus DCI-directeur Steven Chin-A-Kwie tegenover NU.cw. “Maar het is wel belangrijk om je goed te laten informeren.”

Chin-A-Kwie benadrukt dat luchtvaart wordt bedreven volgens strikte internationale veiligheidsnormen en Standaard Operationele Procedures (SOP). Daarnaast zijn de vliegroutes niet boven woonwijken en zijn er verschillende procedures van kracht voor het reduceren van geluid.

“Omdat wij vliegen vanaf wat moeder natuur ons gegeven heeft, is er voor ons geen behoefte om een vliegveld aan te leggen waarvoor kwetsbaar habitat moet wijken”, aldus DCI. Volgens Chin-A-Kwie worden watervliegtuigen juist door milieuorganisaties en autoriteiten gebruikt. Een studie van de US Army Corps of Engineers wijst bovendien uit dat watervliegtuigen geen impact hebben op lucht-, water- en bodemkwaliteit.

De voorbereidingen voor de officiële start van de vluchten zijn in de afrondende fase. “We nodigen Green Force en een ieder die zich zorgen maakt uit om contact met ons op te nemen en zo meer te leren over hoe wij onze operatie op een veilige en duurzame wijze exploiteren”, concludeert Chin-A-Kwie.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

2 reacties

  1. Dan zullen het electrische vliegtuigen moeten zijn, want watervliegtuigen maken een pokkeherrie / uitstoot. Maar met pokkeherrie / luchtvervuiling heeft het Ministerie van VVRP geen enkel probleem gezien de oorverdovende herrie van de oude kleine propellorvliegtuigen, die waarschijnlijk anders enkel nog in Afrikaanse landen mogen vliegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...