32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Daders moord Palu Blanku op oud-politieagent veroordeeld tot straffen van 1,5 jaar tot 12 jaar cel

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Daders moord Palu Blanku op oud-politieagent veroordeeld tot straffen van...
Persbureau Curacao

De daders van de moord op oud-politieagent Niven Clemens Patrick van Thijs, bij de rotonde Hariri in Palu Blanku, hebben celstraffen van 1,5 jaar tot 12 jaar opgelegd gekregen.

Dat maakt de rechtbank vrijdagmiddag bekend. De straffen zijn lager dan het Openbaar Ministerie heeft geëist.

De schutter en de chauffeur hebben ieder een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd gekregen voor respectievelijk doodslag en medeplichtigheid daaraan. Een derde dader kreeg een gevangenisstraf van 10 jaar voor medeplichtigheid aan doodslag en 18 maanden celstraf voor verboden wapenbezit.

De rechter acht bewezen dat de vier daders in de nacht van 18 op 19 maart van plan waren om het slachtoffer ergens op de openbare weg tot stoppen te dwingen. Ze reden achter de auto van het 22-jarige slachtoffer en zijn vriendin aan en vroegen hen te stoppen met lichtsignalen, door al rijdend uit de auto te hangen en te zwaaien met een vuurwapen.

Bij Palu Blanku versperden ze de weg. Eenmaal gestopt stapten drie verdachten, onder wie één met een vuurwapen, uit de auto en liepen op de auto van het slachtoffer af. Vervolgens is over en weer geschoten, waarbij ook een van de verdachten door een kogel in de buikstreek is geraakt.

De schutter voerde aan dat hij niet als eerste had geschoten, maar pas nadat zijn vriend door een kogel van het slachtoffer was geraakt en stelde dat hij handelde uit zelfverdediging.

Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen van 20 jaar voor de schutter, 10 jaar voor de bestuurder, tegen de derde verdachte 18 jaar voor het medeplegen van moord en tegen de vierde betrokkenen vrijspraak.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Weet dat die luie flikker van een minister van justitie, Cijntje die we hier hebben niets over de strafmaat te zeggen heeft maar de man kan op zijn minst van zijn luie reet opstaan en zijn stem laten horen.

  Het kan toch niet, dat op moord met voorbedachte raden ( ze zijn met een wapen in de auto gestapt op zoek naar de slachtoffer gegaan) maar 12 jaar en 1,5 jaar staat.

  Geen wonder dat veel Curacaoenaars zich in Nederland als huurmoordenaar laten inhuren want grote kans dat ze over 8 jaar weer buiten staan.

 2. Een paar vragen:
  1. En wat was de reden van deze executie? Waarom is deze zo jonge ex-politieagent omgelegd?
  2. Is er sprake van een veel groter onderliggend probleem met een mogelijke herhaling van dit geweld?
  3. Het verschijnsel van liquidatie kent een bron. Is de schrijvende pers kritisch ingesteld om onderzoek te doen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties