25.7 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Ingezonden | Vrolijk Pasen 2022

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Terwijl het overal pepernoten regent worden dure jachten aan kettingen gelegd en zit er een kind moederziel alleen in de trein. Het vouwt een stoomboot van een zwart geblakerde krant. Een hond blijft zoeken naar zijn baasje.

Terwijl de paashaas eieren vult met salmonella en granaten achterlaat op het tuinpad zit er een kind moederziel alleen in de trein en zingt: Zie ginds komt de stoomboot. De hond blijft zoeken naar zijn baasje.

Terwijl de laborant plastic deeltjes vindt in de tandpasta en op zoek gaat naar weer een nieuwe variant zit er een kind moederziel alleen in de trein en zingt: Schipper mag ik overvaren? De hond blijft zoeken naar zijn baasje.

Terwijl de reizigers uitstappen en kiezen tussen links en rechts wacht een kind moederziel alleen in de trein niet op pepernoten en paaseieren maar op mama en zijn tandenborstel. En de hond blijft zoeken naar zijn baasje.

Marjanne Prins, Curacao Commedia dell’arte Eigenlijk was ik wel verbaasd te lezen dat de Statenbegroting weer naar het niveau 2019 is gebracht, nota bene met instemming van onder anderen de heer Steven Martina. Deze hele charade, die er eigenlijk is om extra fractiemedewerkers te kunnen aanstellen – ongetwijfeld voor het bekende Friends & Family-gebeuren – is langzaamaan een standaard op ons eiland.

Helemaal lachwekkend vond ik het aantal onthoudingen van stemmen (bedoeld wordt dat slechts 14 van de 21 Statenleden hun stem uitbrachten, red.). Hoe laf ben je dan eigenlijk? Om over de opmerking van Rennox Calmes – die er ‘s nachts niet van kan slapen, zoveel werk heeft hij – maar niets te zeggen.

Al deze commedia dell’arte-figuren die zich Statenleden noemen, moeten zich meer dan schamen, zeker gezien de extreme armoedesituatie waarin duizenden gezinnen op dit eiland moeten overleven. U bent meer dan schaamtelos, allemaal!

Josef Martina,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Helaas gaat het kiessysteem niet veranderd worden:
  De huidige politiek en oligarchen ontlenen hier hun legitime nachts en inkomsten basis aan.
  En de ontwerpers zijn zo overtuigend van hun gelijk dat ze oogkleppen dragen.
  Helaas. Lang leve de democratie.
  Democratie is een goed systeem. Maar het moet aangepast zijn aan het land en waarborgen in bouwen die verval remmen en een mogelijkheid inzicht dragen om te evolueren niet om te degraderen.
  Hebben we niet. Het enige wat we wel hebben en wat eigenlijk niet in een democratie thuis hoort is de screeningswet.
  Kom daar doorheen en het graaien kan beginnen.

 2. Allemaal het gevolg van een verrot kiessysteem! Maar ja, ze zouden gek zijn als ze het nu zouden aanpakken. Stel ze veranderen het, dan kunnen ze de volgende verkiezingen op hun goed gevulde buik schrijven.

 3. Heer Martina, die extra fractie medewerkers hebben ze volgens mij hard nodig, zeker ene calmes. De sukkels weten van toeten noch blazen .

 4. Wat of wie is bestuur;
  De groep van mensen/leden die zorg draagt voor het ontwikkelen en bereiken van doelstellingen van een organisatie en daartoe ook het initiatief neemt.
  Hebben we dus niet.
  Een andere definitie is dat bestuurders de eind verantwoording dragen.
  Hebben we ook niet.
  Wat hebben we wel?
  Verantwoording ontkennende, wegkijkende, zakken vullers.
  Heel hard bezig met….tja wat eigenlijk.

 5. Al deze commedia dell’arte-figuren die zich Statenleden noemen, moeten zich meer dan schamen, zeker gezien de extreme armoedesituatie waarin duizenden gezinnen op dit eiland moeten overleven. U bent meer dan schaamtelos, allemaal!

  200% eens!
  Niet stemmen, wie waren dat, ze zijn niets waard!

 6. Al deze commedia dell’arte-figuren die zich Statenleden noemen, moeten zich meer dan schamen, zeker gezien de extreme armoedesituatie waarin duizenden gezinnen op dit eiland moeten overleven. U bent meer dan schaamtelos, allemaal!

  I agree

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -