28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Nahar versus De Lannoy

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Nahar versus De Lannoy
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jose M. Eustatia aan het woord.

Het onderwerp van de discussie over de erfpachtconstructie voor de toekomstige exploitant van de raffinaderij en de olieterminal tussen mevrouw Marguérite Nahar en de heer Marcelino de Lannoy, ceo van RdK, verdient een breder podium.

Voor nietdeskundigen is het nog niet duidelijk wie gelijk heeft. Gezien het belang van deze zaak zou het overweging verdienen ook anderen met kennis van zaken op dit gebied aan het woord te laten.

Opmerkelijk is de afwezigheid in deze discussie van de deskundigen op het gebied van het erfpachtrecht van Bureau Domeinbeheer en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Het onderwerp is van te groot belang om het alleen bij de discussie tussen mevrouw Nahar en de heer De Lannoy te laten.

Alhoewel men geneigd zal zijn gewicht toe te kennen aan de stelling van de RdK-directeur dat het Land de eigenaar van het terrein is en blijft, mag men de voor Curaçao door mevrouw Nahar geschetste mogelijke rampzalige scenario’s niet zomaar uitsluiten. Bedrijven zullen vaak, wanneer ze hun plannen niet hebben kunnen waarmaken en worden afgedankt, toch een paar graantjes mee willen pikken.

Het inschakelen van internationale juristen met grote deskundigheid op het gebied van grondzaken, zou al op zijn minst aanleiding kunnen zijn voor veel oponthoud bij een eventueel besluit van Curaçao een andere koers te varen. De kans bestaat dat in zo’n geval juridische procedures moeten worden uitgevochten, waarmee jaren gemoeid kunnen zijn. De ervaring wijst steeds weer uit dat je je onderhandelingspartner nooit op zijn blauwe of reebruine ogen mag vertrouwen.

Want wie had gedacht dat, nadat de besprekingen met het op sterven na dood zijnde Guangdong Zhenrong Energy (GZE) werden afgekapt, dat bedrijf alsnog met een schadeclaim op de proppen zou komen. En dit terwijl er zelfs nog geen overeenkomst was bereikt, laat staan erfpacht was verleend.

Kortom, een interessante discussie waar echter meerdere deskundige ‘discussianten’ hun steentje aan zouden moeten bijdragen.

Jose M. Eustatia,
Curaçao

2 reacties

 1. Het is een discussie om niets
  Het gaat om de erfpacht voorwaarden.
  Bv. De verpachter van de grond kan regelen dat het pachtrecht niet overdraagbaar is en dus niet kan dienen als garantstelling voor leningen.
  En er kunnen nog meer beperking worden opgenomen.
  Laten we, voor de verandering, eens uitgaan van goede trouw en niet van een spelletje om de staatskas en het algemeen belang te plunderen.
  De voorwaarden daar gaat het om

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties