30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Historisch besef? (Huffnagel)

HomeBlogsBlog Carlson ManuelIngezonden | Historisch besef? (Huffnagel)
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

In 2002 en 2003 kreeg Frits Huffnagel, destijds fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam, vergoedingen voor onder meer telefoon-, representatie- en reiskosten (19.900 euro). Hij verzuimde dit op te geven bij de belastingdienst, bleek uit onderzoek van de accountantsdienst van de gemeente Amsterdam en ‘stapte’ op behalve Huffnagel waren er nog een aantal andere politieke partijen die neveninkomsten niet hadden opgegeven. Uiteindelijk heeft Huffnagel het bedrag terugbetaald, maar toch. Ik herinner mij dit nog goed omdat ik in die tijd in Amsterdam woonde en aan de UvA studeerde.

Als klap op de vuurpijl eigenlijk gaf hij in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers in 2020 zijn mening over de huidige vluchtelingencrisis aan de grens met Turkije en Griekenland. Hierin zei hij onder meer: ‘Nee, geen nieuwe vluchtelingen […] die mensen moeten hier niet naartoe […] wij zien een kind en denken dan ‘oh wat zielig’, terwijl we niet die vader zien die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat die dat heeft gefaciliteerd.’

Frits Huffnagel wordt in veel kringen zelfs de nieuwe held van extreemrechts in Nederland genoemd. Dar geef ik geen waardeoordeel over. Hoe dan ook, de oud VVD-moest aftreden als voorzitter van de Gay Pride (2020) en nam het hele bestuur in zijn val mee. Hij had het vertrouwen van de organisatorische achterban verloren door zijn uitspraken. Verreweg de meeste organisaties achter de Gay Pride hadden geen vertrouwen meer in Huffnagel. Zij waren van oordeel dat de strijd tegen discriminatie bij hem in de verkeerde handen is.

Waarschijnlijk vindt hij het ontmenselijken van kinderen op grond van het feit dat zij zich met de verkeerde teint (‘licht getint’) op de verkeerde plaats bevinden en kunnen worden geassocieerd met de verkeerde godsdienst, heel normaal.
Dan lees je in de krant van zaterdag 6 mei dat Carlson Manuel het adviesbureau van Huffnagel heeft ingehuurd als “ondersteuner” in het verwezenlijken van de doelstellingen van het kabinet Curaçao.

Dan rijzen bij mij een paar vragen op of de heer Manuel wel enig ‘historisch besef’ heeft en waar het Curacaohuis het geld vandaan haalt, want laten we wel wezen, 1/3 van de mensen leeft in grote armoede en duizenden mogen het zelfs zonder schoon water doen.

De wereld op zijn kop, want zitten we op Curaçao op Huffnagel te wachten.

Staten doe jullie huiswerk een keer goed.

J. Martina
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Het is geen geheim dat op dat eiland geen sanctie wordt opgelegd aan het eigen soort. Dus een oproep aan de Staten is helaas aan dovemansoren gericht, want de partijgenoten van excellentie zelf nemen ook plaats in de Staten. Ik kan mij voor een groot deel vinden in dit artikel. En heb Huffnagel ook laten weten wat ik ervan vind dmv een mail aan hem en een reactie op zijn Facebook pagina. Binnenkort volgt misschien wederom een contract ondertekening tussen Manuelito en Huffnagel maar nu voor het leven voor herstel van het zichzelf aangebrachte imago schade, voor zover deze nobody nog over een imago beschikt, verwijzend naar de zoveelste maar zeker niet de laatste ontwikkeling oa liegen over niet werkende remmen van zijn nieuwe auto. En het terug vorderen van het aankoopbedrag, waarvoor hij tot mijn grote verbazing in het ongelijk is gesteld. Schijnlijk is er toch nog een rechtvaardige rechter te vinden bij dat Hof van Criminelen met een idem corrupte criminele rechtbankpresident en beschermheer vd onderwereld Mauritsz Hoffelijkheid Vrouwe Justitia is geblinddoekt de Kort.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties