29 C
Willemstad
• zaterdag 3 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Verbijstering om Statenlid Carolina

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Verbijstering om Statenlid Carolina

‘Waarom de 29.000 kilo drugs niet verkopen aan Nederland?’

Statenlid Juniël ‘Juny’ Reinaldo Carolina (MFK) | Extra

Willemstad – Het Statenlid Juniël ‘Juny’ Reinaldo Carolina van de grootste Curaçaose regeringspartij MFK heeft verbijstering gewekt met zijn uitspraken in het parlement over ‘het verkopen van geconfisqueerde drugs aan Nederland’. Dat levert het eiland veel geld op, zegt hij met droge ogen.

 

In het Statendebat over de Kustwacht Caribisch gebied, waarin het ging om extra langetermijninvesteringen in de kustwachtorganisatie in de strijd tegen onder meer de narcotica, stond Carolina op zeker moment stil bij de ruim 29.000 kilogram cocaïne die in 2022 is onderschept.

,,Waarom verkopen we dat niet aan Nederland?” vraagt de MFK-parlementariër tijdens zijn inbreng. De videobeelden ervan lijken er niet op te wijzen dat Carolina een grap maakt. Integendeel. Hij rekent voor dat verkoop op de Nederlandse markt Curaçao ‘1.650 miljard gulden zou opleveren’ (dat moet zijn 1,6 miljard, red.). Ogenschijnlijk bloedserieus vervolgt hij zijn betoog: Stel dat een kilo coke op Curaçao circa 5.000 gulden per kilo opbrengt, dan is de opbrengst hier slechts zo’n 160 miljoen.

Terwijl Carolina onverschrokken aangeeft ‘Ik vraag maar. Ik denk na! Het levert geld op’ laten de beelden instemmende geluiden van andere Statenleden horen; volgens de oppositie afkomstig van Carolina’s fractiegenoten. De leden van coalitiepartner PNP zijn stil. Statenvoorzitter Charetti America-Francisca (MFK) grijpt niet in en laat de door haar partijgenoot uitgesproken woorden voor wat ze zijn.

Parlementslid Ana Maria Pauletta van oppositiepartij PAR vraagt tijdens haar spreekronde nadrukkelijk of de regering afstand wil nemen van de suggestie die Carolina doet. Iets wat Justitieminister Shalten Hato (MFK) dan ook doet. Maar vanaf de voorzittersstoel komt er geen actie; volgens sommigen omdat de meeste aanwezigen in de Statenzaal op dat moment met stomheid geslagen zijn.

Pauletta vindt dat het kabinet-Pisas (MFK/PNP) en de Staten juist een duidelijk signaal moeten afgeven ‘dat wij gelukkig een kustwacht hebben’, want ze vreest dat er buiten het parlement lieden zijn die de bestrijding van de handel in verdovende middelen inderdaad liever beëindigd zien.

Ze krijgt bijval van Giselle Mc William van oppositiepartij MAN. ‘Barbaars’ noemt zij wat MFK-lid Carolina zonder enige blijk van terughoudendheid beweert en zelfs verdedigt. ,,Schandalig dat dit gebeurt. Welke boodschap draag je als MFK hiermee uit richting jongeren en gezinnen? Drugs breken levens en hele families. Welke boodschap is dit aan Nederland? Dat de onderwereld zich inderdaad heeft doorgedrongen tot de bovenwereld. Schandalig!”

De veroorzaker van de consternatie zelf heeft zijn woorden zondag nog niet officieel ingetrokken, hoewel zijn partijgenoot, de bewindsman van Justitie, dat wel doet met de mededeling dat verkoop van drugs verboden is en daarom strafbaar.

Carolina is een verder nauwelijks opvallend Statenlid. Hij was nummer 7 op de kandidatenlijst van partijleider Gilmar Pisas, die sinds juni 2021 premier van Curaçao is. Hij behaalde bij de verkiezingen in maart dat jaar 289 persoonlijke stemmen. Vier jaar eerder stond Carolina ook op de MFK-lijst, toen als nummer zes, op dat moment nog aangevoerd door partijoprichter Gerrit Schotte. In februari 2019 werd Carolina beëdigd als volksvertegenwoordiger. De toen kersverse parlementariër verving Schotte, die veroordeeld was en zijn straf uitzat in gevangenis SDKK. Ook in 2016 stond hij al op de MFK-lijst.

Carolina begon zijn politieke loopbaan bij Frente Obrero Liberashon 30 di mei (FOL), de partij van Anthony Godett die niet meer bestaat, en stond in 2012 en 2010 als tweede op de FOL-lijst. Hij was naar verluidt voorheen politieagent en had later zijn eigen schoonmaakbedrijf, dat nu wordt geleid door zijn echtgenoot.

Het fragment waarin te zien is dat Carolina zijn pleidooi houdt ‘om de onderschepte verdovende middelen aan Nederland te verkopen’, waarmee de Landskas van Curaçao zou worden gespekt, ging afgelopen weekend viraal via sociale media waaronder Whatsapp. Het bleek geen ‘fake’. De verbijstering is groot.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

  1. @ John dat is al gedaan, maar na mijn inziens doe zij er niets mee daarom hier ook nog maar een extra zetje meegeven voor die heren in die zwarte toga en witte bef, begrepen John !.

  2. Ik heb een bewijs in handen dat Carolina al die 289 persoonlijke stemmen gekocht heeft voor 500 gulden per stuk, zelfs zijn losse zwarte niet op de loonlijst staande werkers die regelmatig langs de weg staan te maaien en schoon te maken hebben 500 gulden gehad voor hun stem, wanneer word deze oplichter een aan de tand gevoeld door Justitie ????.

  3. Blijkbaar is iedereen vergeten dat in de periode rond de inauguratie van dit kabinet, de financier van PNP, een zekere Miles in Sto. Domingo door de Drugs Enforment Agency is opgepakt. Geen enkele journalist die daar een follow up heeft gegeven.

  4. @Maria, “Waarom zoveel heisa over de uitspraak van statenlid Carolina?”. Inderdaad, Carolina was ooit Frente Obrero en iedereen die de geschiedenis een beetje kent weet dat altijd als Frente Obrero in de regering zat, de scanner op HATO zogenaamd kapot was.

    Nu staat Godett op de lijst van de partij van Lou Martinez en de naam van Lou Martinez wordt regelmatig met drugs geassocieerd, maar het OM doet geen onderzoek.

    Het trieste van dit allemaal is dat zowel Carolina als van Heydoorn, minister van onderwijs, van de zelfde corrupte partij, MFK zijn. Als dit allemaal niet genoeg is, moeten onze kinderen elke dag een veroordeelde drugsdealer bij Direct TV werken.

  5. Sonia, ga naar de Facebook pagina “verhaal hof van justitie curacao” en kies voor chatbericht sturen. Dan krijg je van mij het document per mail toegestuurd. Please spread the news!!! Delen delen delen!!!

  6. Check de Facebook pagina “verhaal hof van justitie curacao” voor een inleiding. De onderwereld is allang verweven met de bovenwereld en dan in de hoogste regionen. Waarom zoveel heisa over de uitspraak van statenlid Carolina? Immers de criminele rechters zoals Kimberly Lasten, Eunice Saleh, Olejan van Leeuwen, griffier Maartje Molenaar zijn nog steeds in functie toch? Terwijl Shalten Hato en kompanen door mij tot in details met overlegde bewijzen zijn ingelicht. En niet te vergeten Mauritsz de Kort de beschermheer vd onderwereld in toga’s en tevens medepleger van een strafbaar feit. En aangifte doen was ook niet mogelijk. Dan heb je nog hun handlangers Ornelio Martina, Samantha Snel, Chantall Faneyte-Regales, Cheryl Coffi en Simona La Fleur. De rechterlijke macht valt onder de verantwoordelijk- heid van Shalten Hato ook hij doet niets, integendeel hij neemt te pas en te onpas het woord God in zijn mond en misbruik dus de naam van God om zieltjes te winnen en te vertellen hoe trots hij wel niet is op Korsow en hierdoor de bevolking van Korsow te onderschatten. Wat valt er om trots op te zijn??!! Immers hij kan niets ondernemen tegen zijn Goden die hem in het zadel heeft geholpen. Daar hoor ik jullie niet over!!!! Zijn er uitzonderingen in de wet die corrupte criminele elites uitsluiten??!! Vwb de geconfisqueerde drugs die hoeven niet aan NL verkocht te worden maar in eigen land aan de politie. Of zijn jullie je eigen zooitje vergeten over de verdwenen partij drugs uit het politiebureau???!! En o jaa wat was de opgelegde straf nou ook weer……!!!!!Maar iemand die 100 florin steelt krijgt vd rechter een buiten proportionele straf van 9mnd. Angst regeert op dat eiland. Hoezo een rechtsstaat!!!! Hoezo Vrouwe Justitia is geblinddoekt!!! Hoezo rechten van anderen met voeten treden!!! Wat gaan jullie nu doen nu te zijn geïnformeerd???!! Iemand geïnteresseerd om de criminelen binnen de eigen gelederen aan te pakken??!! Stuur dan je email adres via messenger naar mij dan krijg je dit 133 pagina tellende document van mij toegestuurd en kun je lezen hoe de democratische rechtsstaat van dushi Korsow in elkaar steekt. Niet allemaal te gelijk aub!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties