29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 17:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Premier ontmoet consul Amerika

- Advertentie -
Pisas uitgenodigd voor een officieel bezoek aan VS | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Premier Gilmar Pisas (MFK) is uitgenodigd om ‘een officieel bezoek te brengen aan de Verenigde Staten’. Dat meldt hij op sociale media na een bezoek van de Amerikaanse consul-generaal op Curaçao aan de minister-president.

Het betrof een kennismakingsontmoeting, hoewel consul-generaal Allen Greenberg vrijwel gelijktijdig afscheid heeft genomen.
Uit de gepubliceerde foto’s kan worden opgemaakt dat het er geanimeerd aan toe ging.

Eerst een officieel deel met jas en das in regeringscentrum Fort Amsterdam (Fòrti), maar daarna – zonder jas en das – met een ritje op Bándabou, richting Westpunt eindigend met een maaltijd bij Playa Fòrti (tweemaal Fòrti dus).

In zijn aantekeningen merkt Pisas op dat hij als minister-president is uitgenodigd om de Amerikaanse USFOL-basis (Forward Operating Location) op luchthaven Hato van Curaçao te bezoeken, maar ook voor een officieel bezoek aan de VS. Directie Buitenlandse Betrekkingen valt onder de minister van Algemene Zaken, Pisas dus, maar Buitenlandse Zaken is een Koninkrijksaangelegenheid.

- Advertentie -

De ontmoeting tussen Pisas en Greenberg – die werd vergezeld door twee andere Amerikaanse functionarissen – vond afgelopen zondag plaats. ,,Doel van het bezoek van de consul-generaal was om kennis te maken met de minister-president, maar om tegelijkertijd ook te spreken over een aantal zaken.”

Het ging daarbij onder meer over de aanzienlijke investering die gaat plaatsvinden in en rond het gebouw van het consulaat-generaal van de VS in Willemstad. Zoals het Antilliaans Dagblad onlangs berichtte betreft het een investeringsbedrag van 245 miljoen dollar (circa 440 miljoen gulden).

Het is de bedoeling uit te breiden, waarna er meer bezoekers kunnen worden ontvangen, in het bijzonder om de afgifte van aangevraagde visa af te handelen. Aldus de regeringsleider.

,,De bedoeling is ook dat Curaçao geholpen wordt met het weer verkrijgen van de categorie-I-status”, schrijft Pisas, doelend op de huidige FAA-luchtvaartstatus II die het eiland al sinds 2011 heeft. FAA staat voor de Amerikaanse Federal Aviation Association.

Voorts is er gesproken over informatie en voorlichting op het gebied van onderwijsprogramma’s in verband met mogelijkheden om het studeren van Curaçaose jongeren in Amerika voordeliger te maken. De foto’s geven een indruk van de vriendschappelijke ontmoeting.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. Zou Pisas iets in het engels hebben gezegd tegen de amerikanen?

    ….”Hi I is chief of Curaçao, I is also boss and king now! Toch wel”….you guys wanna play domino?

  2. Hoe groot is de kans dat de Amerikanen na afloop tegen elkaar zeggen? How is it possible that this moron is Prime Minister”.

  3. Once you’ve got them by the cohones, their hearts, minds (& approval) will follow. Den Haag, de regeringen van de benedenwinden gehoord, is akkoord.
    Playa Forti is just final grooming (boy!, they really eager for that tasty bone, that FAA 1)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -