32 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Pisas als een sjeik ontvangen

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Pisas als een sjeik ontvangen

Willemstad – De ambassade en het consulaat-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in de Verenigde Arabisch Emiraten (VAE) meldt vereerd te zijn onlangs als gastheer te hebben kunnen optreden voor premier Gilmar Pisas van Curaçao.

Pisas had een ontmoeting met sjeik Saif bin Zayed Al Nahyan, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken. Pisas en zijn delegatie namen in Dubai ook deel aan de AICE-conferentie van de World Free Zone Organization en ontmoetten lokale belanghebbenden om bilaterale betrekkingen en samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Aldus de Koninkrijksambassade.

Nadat premier Gilmar Pisas (MFK) gastspreker was bij de AICE-conferentie in Jamaica, is hij uitgenodigd om ook bij AICE aanwezig te zijn in Dubai, zo laat het ministerie van Algemene Zaken (AZ) op Curaçao weten. De premier legde verschillende bezoeken af, zoals aan een museum, het Abrahamic House, het Dubai Multi Commodities Centre en het logistiek-bedrijf DP World.

Op aanraden van de Nederlandse ambassade ging hij kijken bij de bedrijven D3 (Dubai Design District), Skyne en de Dubai Electricity and Water Authority. Samen met de minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), bezocht hij Dubai Airport Freezone en de Dubai Integrated Economic Zones. Verder woonde hij een presentatie bij van Dubai CommerCity.

Het gesprek met Saif bin Zayed Al Nahyan was voor de tweede keer. Volgens AZ was de sjeik ‘enorm blij Pisas weer te zien en heeft hij hem beloofd te blijven steunen’. Op het verzoek van de sjeik heeft de premier ook een presentatie bijgewoond van Abu Dhabi Ports.

Bron: Antilliaans Dagblad

20 reacties

 1. Dislect ja.
  Waarom is de politiek zo gebrand op het Papiamento.
  Omdat ze niet willen dat hun domheid zichtbaar wordt.
  Engels spaans en dan nl.
  kan.
  Maar nee een spanglish slang.
  Wat niet wordt ondersteund door onderwijs.
  Dat is het feit.
  Net zo als Tuks Fries Zeeuws limburgs en al die andere sub dialecten.
  Of Drechts. kwartie duppie.
  Ze willen geen slimme landskinderen.
  Maar ja 85% blijft weg… die slaagt en de rest zijn dieven.

 2. Democracy is a bitch.
  De nazi partij is democratische verkozen zijn daarom alle Duitsers verantwoordelijk voor de 2de wereld oorlog of de misdaden?
  Het verveelde is dat democratie misbruikt wordt door enkele en dat de meerderheid er, vaak, in mee gaat.
  Educatie en, algemene, kennis kan, de kans op, misbruik verkleinen.
  De vijand van onderbuikgevoel is redelijkheid geboren uit ontwikkeling.
  En daar zie ik hier bewijs van valse opzet;
  Ik ben van mening dat er veel aan gelegen is om de persoonlijke ontwikkeling te beperken en op die manier de bevolking “ontvankelijk” te maken voor onderbuikgevoelens en dat houd hun aan de macht.
  Als er geen sprake is van “onderbouwde ratio” wat is dan de waarde van de stem?
  Democratie is een systeem met manko, maar wel een systeem wat ik wil verdedigen.
  Zij die de het onderwijs bespelen dat zijn de vijanden van de democratie en de bevolking.

 3. @Yu. De waarheid is soms hard. Gelukkig zit de meeste domheid geconcentreerd in forti.. Maar ja, de kiezers die ze daarin gestemd hebben zijn natuurlijk net zo schuldig.

 4. @Joop! Die drie figuren rechts op de foto zijn officials van de Dubai-Zoo. Er is momenteel een chimpansee kooi die leegstaat, Pik Pisas heeft net een contract getekend om drie maanden te figureren als Chimpansee totdat de originele aankomt. Tegen een ruime vergoeding uiteraard. Wel is gevraagd aan hem om drie maanden zijn lijf niet te scheren.

 5. In derdaad @ Knoek-Koe ik zag net ( 18-04-2023 ) M P Curacao PIK P het wonder wat zich graag als sjeik van curacrim laat horen aanspreken met zijn zicht bare gouden ROLEX kosten a 60 duizend pieter manen drie woorden half gebroken Engels uitspreken en zich maar voor dringen om op de foto te kunnen komen bij een nog niet erkende opdracht betaling van uit NL voor een windmolen project en die opdracht word alleen ondertekend als er een andere regering aan de macht gemeente of Provincie is van NL.

 6. Je land ligt letterlijk bankroet aan de afgrond, maar jij als huis-tuin-en keuken-premier zet de bloemetjes wel effekes buiten, en gaat een beetje OUWEHOEREN in Dubai voor Naf 50.000, waar je werkelijk niets te zoeken hebt als staatsman die de taal van zijn eigen paspoort niet eens beheerst, laat staan business engels! De sjeiks moeten zich rot gelachen hebben: Kijk daar heb je die pipo weer van dat eiland waar niets functioneert, met zijn gebrekkige engels!
  Zucht…….Domme mensen in een positie van autoriteit, het ergste wat je kan hebben.

 7. Wat kunnen mensen toch negatief zijn. @isereenbodem durf je ook de lokale bevolking dom te noemen in hun gezicht, of heb je deze platform nodig om achter te schuilen? Schofterig ben je.
  Ik ben geen fan van Pisas, maar mensen mensen jullie zijn de spiegelbeeld van je gedachten. Succes met jullie negatieviteit.

 8. Mij lijken directe werkbezoeken aan Freezone beheerders in de Caribische regio en Noordamerika effectiever.

  Daar gaat het niet om. Meneer wil luxe vakantie vieren met Oosterse Arabische schoonheden.

 9. Tristu en een berguensa. Armoede en ellende ten spijt; deze Cura-bieren gaan op kosten van het volk interessant doen in Dubai. Voor weer een ‘voetbalveld’ ? Of deze keer gratis palmbomen? Volksverlakkerij en boeverij optima forma

 10. Bij zijn vorige bezoek werd besloten dat in Barber een voetbal stadium gebouwd zou worden, uiteraard totale onzin en om de domme bevolking een worst voor te houden. Het zijn snoepreisjes die veel geld kosten en voor de bevolking geen enkele baat heeft. Dit geld zou bv gebruikt kunnen worden om het asfalt overal te vervangen, het onderwijs te verbeteren, de benzineprijs te verlagen.

 11. Ik heb het vermoeden dat Pik Pisas niet voor niks naar Dubai gaat, er zit een grote ADER onder het gras en dat is de verroeste RdK. Die Arabieren hebben pik en Gerit de Raaf allang zo plat als een dubbeltje over de verkoop van de RdK met bij gebouwen, haven, asfaltmeer en omstreken . Curacrim heeft daar geen geld voor om die te realiseren maar die Arabieren hebben $ genoeg. En Pik en Gerrit + F&F snoepen allemaal uit de suikerpot mee.

 12. We zien het allemaal verkeerd. Pik is inmiddels zo bekend, want laten we wel wezen welk ‘staatshoofd’ tooit zich in een kandora als hij een bezoekje aflegt. De man heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt, en natuurlijk waren ze blij hem weer te zien. Ik hoor ze lachen na afloop.
  Het ‘persbericht’ wat er door AZ is uitgegooid us ongetwijfeld door het MFK mantelpak van Rijn in elkaar geflanst.

 13. Een Premier die uitsluitend Papiaments kan praten maar niet echt goed kan verstaan en denkt fat hij ook een staatsman is. Begrijot hij echt goed wat zijn nederlandse begeleiders hem vertellen. Van al zijn reizen zegt hij dat ze fructifero zijn, maar geen echte rapportage.

 14. Dit soort staatsbezoeken vindt Pik natuurlijk prachtig! Zou hij nu echt denken dat hij iets betekent op de politieke wereldkaart, en dat hij nu één van hen is? Hopelijk houdt hij zijn mond stijf dicht en beperkt hij zich tot : Hi, Bye!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties