33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | OWCS zet eerste digitale stap

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | OWCS zet eerste digitale stap

Willemstad – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) is het eerste ministerie dat binnen de overheid gedigitaliseerd wordt. Dat is vorige week bekendgemaakt door OWCS-minister Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK).

Deze digitalisering heeft ook weer een positieve weerslag op het onderwijs als geheel, zo wordt gesteld. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties was uitgenodigd te spreken omdat zij in Nederland digitalisering in haar portefeuille heeft. Verder spraken onder anderen de directeur van Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) Curt Belfor en de directeur van BlueNap, Giovanni King.

Statenlid en partijgenoot van Van Heydoorn, Ramón Yung, legt uit dat het personeel van het ministerie van OWCS nu is uitgerust met nieuwe laptops, zodat de meeste medewerkers hun dagelijkse taken zonder problemen kunnen uitvoeren en kunnen aansluiten op het nieuwe systeem. En: ,,Met de nieuwe apparatuur kunnen medewerkers op kantoor werken, maar ook indien nodig vanuit huis.”

Er is een dashboard gecreëerd waarop gebruikers met één druk op de knop up-to-date informatie kunnen raadplegen, zoals het aantal scholen, de schoolleiding per school, het aantal leerlingen dat de school bezoekt, hun geslacht en nationaliteit. Ook kinderen van ongedocumenteerden worden meegeteld.

Op het dashboard is informatie beschikbaar over het totaalaantal leerlingen en als het om beroepsopleidingen gaat is er informatie per studierichting. Yung: ,,Hiermee kan meer vraag- en aanbodgestuurd beroepsonderwijs ingericht worden.”
En, zo voegt hij eraan toe: ,,Naast deze beschikbare gegevens biedt de digitalisering het ministerie ook actuele informatie, zodat er op het juiste moment beslissingen kunnen worden genomen wanneer dat nodig is.”

Op dit moment is binnen het ministerie de sector Onderwijs gedigitaliseerd. Eerdaags volgen Sport en Cultuur, waarvoor nog de benodigde financiële middelen moeten worden toegewezen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Is er wel een technische school op het eiland waar jonge mensen een vak kunnen leren : timmerman, automonteur, electro technicus, metselaar, machine bankwerker? Zo ja, dan heb ik niks te zeggen. Zo nee, stop daar dan eens geld in I.p.v. laptops voor nutteloze werkzaamheden door “ knopjesdrukkers “. Je weet op dit eiland niet aan een vakman te komen.

  2. Ik denk dat de meesten bewoners zich wel afvragen, what the helle is deze Sithree ‘Cey’ van Heydoorn van MFK mee bezig? Geld investeren in gebouwen en internet voor personeel terwijl bijna 30% van de leerlingen met honger naar school moeten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties