26 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Modernisering onderstand

‘Re-integratieproject 500 jongeren’

Willemstad – Het systeem van toekenning van een onderstandsuitkering op Curaçao wordt gemoderniseerd. Dat gebeurt in de vorm van een goedgekeurd pilotproject binnen het landspakket.

Het landspakket en de daaraan gekoppelde uitvoeringsagenda’s zijn voorwaarde voor de liquiditeitssteun van Nederland. ,,Het huidige systeem van de onderstand functioneert niet”, zei Glenda Aniceta, waarnemend sectordirecteur bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), gisteren tijdens een persconferentie met SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP). ,,Modernisering is dus nodig.”

Achterliggende gedachte van het verbeteren van de toekenning en uitkering van de onderstand is dat gegarandeerd kan worden dat ‘wie de steun echt nodig heeft, die ook werkelijk krijgt’. Maar om de hervormingen werkelijk door te kunnen voeren, moet allereerst de betreffende landsverordening worden aangepast. Tegelijkertijd zullen ontvangers van onderstand geholpen worden bij het re-integreren op de arbeidsmarkt door hun kansen op een baan te vergroten.

SOAW is een ander pilotproject gestart dat erop is gericht om jongeren aan een baan te helpen. Inmiddels hebben 500 jongeren in de leeftijd van 18 jaar tot 30 jaar die onderstand ontvangen, een oproep gekregen zich te melden voor een verplicht traject. Na een evaluatie van hun talenten en belangstelling, maar ook mogelijke obstakels, begint een periode van vorming. Aniceta zegt dat de groep in vier categorieën is opgedeeld afhankelijk van de mogelijkheden om een baan te vinden.

,,Categorie vier staat het dichtst bij de arbeidsmarkt. Als ministerie zullen wij bemiddelen en als iemand bijvoorbeeld een eigen bedrijf kan beginnen, helpen we daarbij.” Wie minder kansen heeft, begint met klusjes voor de gemeenschap, zoals schoonmaakwerkzaamheden, in de landbouw of in de zorg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

 1. De dames hebben beiden geen enkel benul. Het is al jareen een puinhoop bij SOAW.
  Idd @Eclapas, functie elders zit er dus voor beiden niet in.

 2. De meeste van deze figuren hebben hun baan aan de politiek te danken en dan is hun kostje gelijk gekocht, een baan voor het leven en een goed pensioen.

  De meesten blijven uiteraard vastgeplakt aan die functie want ergens anders komen ze niet aan de bak.

  Deze mevrouw Glenda Aniceta, waarnemend sectordirecteur, dan is de vraag waar is de sector directeur? Die is er meestal niet want de waarnemend sectordirecteuren mogen allemaal een periode waarnemen en zo een tijd om de beurt het salaris van een directeur delen.

  Deze mensen over onderstaand trekkers horen praten is als de duivel horen praten.

  Het was duidelijk dat deze vrouw en Larmonie Cecilia geen benul hadden van waarover ze spreken, dit plan is ook gedoemd om te mislukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...