27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:00

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Deltavariant op Bonaire

OLB roept mensen op om ook de tweede prik te halen | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) roept inwoners op zich te laten vaccineren en om de tweede prik ook te halen. ,,Vooral nu de deltavariant, die veel besmettelijker en ziekmakender is, ook op Bonaire is aangetroffen”, zo laat de afdeling Publieke Gezondheid (PG) weten.

,,We kunnen nu de varianten van het virus in het laboratorium op Aruba laten onderzoeken. Daar is gebleken dat in de afgelopen week 16 monsters zijn onderzocht. In de meeste is de deltavariant aangetroffen en nog maar een enkele alfavariant (de Britse)”, aldus dokter Marian Luinstra-Passchier.

De deltavariant van het Covid-19-virus verspreidt zich volgens haar net als de andere varianten via druppels, maar is veel besmettelijker. Er zijn vaker andere klachten zoals hoofdpijn en minder vaak klachten als hoesten en reuk- en smaakverlies.

- Advertentie -

Mensen die niet gevaccineerd zijn of maar 1 prik hebben gehaald kunnen ernstiger ziek worden door de deltavariant. Ze hebben ook een grotere kans om in het ziekenhuis te belanden. Iemand is pas volledig gevaccineerd wanneer hij de eerste én de tweede coronaprik heeft gekregen. Deze persoon kan nog wel besmet raken, maar is veel beter beschermd tegen ernstige complicaties en ziekenhuisopname dan iemand die maar 1 prik gehad heeft.

Op Bonaire heeft 80 procent van de doelgroep van 18-plussers de eerste coronaprik gehad en 64,8 procent van deze groep heeft twee prikken gehad. Van de jongeren tussen 12 en 18 jaar heeft 20 procent de eerste prik gehad. Omdat ongeveer 15 procent van de volwassenen de tweede prik nog niet heeft gehaald roept de afdeling PG deze groep op om ook de tweede coronaprik te halen.

Een volledig gevaccineerde persoon die twee weken na de tweede prik contact heeft met een besmette persoon, hoeft niet meer in quarantaine te gaan en volledig gevaccineerde inwoners hoeven als ze vanuit Bonaire naar Aruba of Curaçao reizen zich niet te laten testen.

Voor een prikafspraak kan het gratis nummer 0800 0900 gebeld worden. Op zaterdag is er inloop zonder afspraak bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas om de prik te halen. Wanneer de vaccinatiekaart getoond wordt, kan de tweede prik worden bijgeschreven.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

 

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -