26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Asfaltproductie start eind mei

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Asfaltproductie start eind mei

Ceo Global Oil geeft update


Willemstad – De operationele opstart van de asfaltproductie in een deel van de Isla-raffinaderij zal – nog steeds redelijk volgens planning – eind mei van start gaan.

Dat zei de ceo en oprichter van Global Oil Management Group LLC (GOMG), Harry Sargeant III gisteren tijdens een persconferentie die hij had belegd bij Fort Nassau, waarbij ook de ‘president of international affairs’, Matthew Addington, aanwezig was.

F01AsfaltproductieToch is er enige vertraging ontstaan in de voorbereiding, volgens Sargeant ‘omdat men Kerst en Oud & Nieuw erg serieus neemt op Curaçao’. Maar desalniettemin valt de inbedrijfstelling van het deel van de raffinaderij waarin het asfalt geproduceerd gaat worden, nog goed in het vorig jaar gecommuniceerde voornemen om in mei 2024 van start te gaan met de productie,

Voor de productie van asfalt is ruwe olie nodig, en die gaat het Amerikaanse bedrijf onder meer uit Venezuela halen. Sargeant vertelde expliciet, op vragen van deze krant, dat dit is toegestaan op grond van de door de Amerikaanse Office of Foreign Assets Control (Ofac) verstrekte General License 44, en dat de opnieuw aangekondigde sancties van de Verenigde Staten tegen Venezuela hier geen invloed op hebben. Al erkent Sargeant wel dat de geopolitieke situatie altijd kan veranderen.

Mede om die reden zegt hij dat zijn GOMG niet alleen afhankelijk is van ruwe olie uit Venezuela. ,,Al is die olie wel ideaal voor de productie van asfalt”, zo voegt hij hieraan toe. Hij vertelde dat zijn bedrijf ook alternatieven achter de hand heeft, maar welke dit zijn, wilde Sargeant op dit moment niet vertellen.

Vorig jaar juni tekende GOMG een contract, met een looptijd van in eerste instantie vijf jaar, met de overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), die namens het Land eigenaar is van het terrein van de raffinaderij en het gebied eromheen.

Daarna is men begonnen met het treffen van verschillende noodzakelijke voorbereidingen. Die betreffen onder meer het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de raffinaderij, die jaren stil heeft gelegen, en die volgens Sargeant destijds niet op de beste manier is stilgelegd, en er zo voor te zorgen dat de installaties op een voor zowel de medewerkers als voor de omgeving veilige manier kan worden opgestart.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. De heren op de foto lijken mij louche autoverkopers. Met geleend geld een bedrijfje opzetten, jezelf tot CEO verklaren en je maatje tot President. Uiteraard zijn de apen uit Forti diep onder de indruk. Ze klungelen wat aan met de raffinaderij terwijl ze meer en meer geld eisen van de regering van Curacao. En op een dag is het stil in het kantoor en blijken de vogels gevlogen. Baardaap Pikkie Paljas zal dan komen uitleggen dat het iedereen en zijn moeder der schuld is, behalve die van hem. Uiteraard zijn de kolonisten van Nederland ook schuldig. Na een poosje zal hij weer met een vodje papier staan te wapperen en roepen hoe goed hij wel is.

  Geen van de parlementsleden hebben het besef en benul om Pikkie Paljas te vragen waarom de oliesjeiks van Dubai niet staan te dringen om een gloednieuwe raffinaderij te komen plaatsen op de kale rots in de zee. Het heeft 127.000 gekost om in Dubai te mogen feestvieren, maar het heeft niks maar dan ook niks opgeleverd.

  Maar ach de gobiernu staat nu Karnaval te vieren en Alejandra van Huppeldepup roept dat alles goed gaat, dus waarom zou er iets veranderen?

 2. Ideetje!! Laat alle ministers verplicht gehuisvest worden (gedurende de asfaltproductie en zware-olie raffinage deal Pisas/Maduro) onder de rook van de Isla. In ieder geval moet Cooper met zijn porch op het noordoosten gericht worden. Een koel briesje passaat-wind voor alle ministers. Cijntje woont in het midden en krijgt de opdracht direct te schieten met zijn persoonlijke vuurwapen als zijn collega’s dreigen de ramen dicht te doen of het huis te verlaten.. Pisas blijft in zijn riante villa op Coral Estate en mag de poort niet uit totdat zeker is dat zijn kabinet in ademnood komt en afsterft en kan worden begraven in het asfalt-meer. De verkiezingen komen eraan!

 3. Niks asfalt.
  Bitumen productie. Daar gaat het dus om. Dat is een heel ander verhaal. De zware zwavelrijke olie van Venezuela gebruiken voor de productie van bitumen.
  Maar dan nog steeds moet de raffinaderij wel werken… En deels opstarten kan niet echt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties