28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Kamperen op Aruba na covid

Oranjestad – Het traditionele kampeerseizoen komt eraan. Aruba kampeert tijdens Semana Santa en dit jaar staan de autoriteiten het voor het eerst sinds Covid-19 weer toe.

Vandaag is de laatste dag dat bij het Korps Politie Aruba een vergunning kan worden aangevraagd. Interim-korpschef Irma Gordon doet een dringend beroep op kampeerders om zich aan de voorwaarden te houden die in de vergunning staan.

Kamperen is toegestaan vanaf 10 april om 12.00 uur. Tenten, trailers en objecten die voor dat tijdstip worden geplaatst, zullen door de politie worden verwijderd. De laatste kampeerdag is 24 april. Na het kamperen moeten alle objecten weer van de stranden worden weggehaald. Als dat niet gebeurt, treedt de politie op en de kosten komen voor de vergunninghouder.

Het aanvragen van een kampeervergunning kan tot uiterlijk vandaag, 16.30 uur. Het KPA vraagt om rekening te houden met de volgende punten. Het is niet toegestaan om op het witte zand te barbecueën. Waar barbecueën wel is toegestaan, mag dit alleen met een gas-BBQ. Alle kampeerders worden verzocht om afval in vuilniszakken te stoppen en in kliko’s te doen.

Tenten en trailers moeten in goede conditie verkeren. Ze moeten op minimaal 10 meter afstand van de zee worden geplaatst en op minimaal 5 meter afstand van de openbare weg. Het is niet toegestaan om een kampeerplek te reserveren.

In de vergunning wordt aangegeven wat de locatie is, waar de vergunninghouder mag staan. Tenten en trailers mogen wel op die plek staan, maar niet op andere plekken. De kampeerplek moet beschikken over materialen om eerste hulp te kunnen verlenen. Die materialen moeten in de tent liggen. Het is verboden om materialen in de tent te hebben die niet passen bij het algemene moraal. Motorvoertuigen, fietsen, paarden, honden en winkelwagens mogen niet op het strand komen. Ook is het niet toegestaan om een vuurtje te stoken op de stranden.

De verkoop van eten en drinken of andere producten is alleen toegestaan met een specifieke vergunning. Dat is niet de kampeervergunning. Muziek draaien is toegestaan tot 22.00 uur op weekdagen. In het weekend mag muziek langer aan, zolang het andere kampeerders niet hindert.

Het is niet toegestaan om bomen te kappen bij de kampeerplek. Boten mogen niet aanmeren in de zwemzone. Pallets zijn niet toegestaan op het strand.

Kampeerders mogen geen gebruikmaken van de hutten die op de stranden staan. Deze hutten zijn bedoeld voor mensen die overdag naar het strand willen gaan, maar niet komen kamperen.

De vergunning is op naam van een persoon en mag niet worden doorgegeven aan een andere persoon. De vergunning moet zichtbaar bij de tent hangen, zodat de autoriteiten dit bij een controle kunnen zien. De vergunninghouder is verantwoordelijk voor alle schade die aan de locatie worden aangericht. Wie zich niet aan de vergunningsregels houdt, loopt het risico dat de vergunning wordt ingetrokken en dat een boete wordt opgelegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...