25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesKustwacht vervoert gevangenen vanuit Bonaire 

Het moment waarop de verdachten op het eiland aankomen.
Het moment waarop de verdachten op het eiland aankomen.

WILLEMSTAD — In het kader van de samenwerking met de partners in de veiligheidsketen, heeft de Kustwacht Caribisch Gebied gisteren, op verzoek van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN), twee gevangenen van Bonaire naar Curaçao vervoerd. Dit is met de cutter Jaguar gebeurd.

- Advertentie -

 

 

Personeelsleden van het Interne Bijstand Team zijn meegevaren voor de begeleiding en beveiliging.
Deze gevangenen, afkomstig van de JICN op Bonaire, konden om bijzondere redenen niet per vliegtuig vervoerd worden.
De verdachten werden overgeplaatst vanwege slecht gedrag in de Bonairiaanse gevangenis. Eenmaal hier aangekomen, zijn zij naar de penitentiaire inrichting Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) overgebracht.

Een van de verdachten is de moordenaar van het Nederlands stel enkele jaren geleden op Bonaire.

———————————–

Man opgepakt voor mishandeling partner  

WILLEMSTAD — Een politiepatrouille is gisteren naar een restaurant, gelegen aan de F.D. Rooseveltweg, uitgerukt om een 23-jarige verdachte van mishandeling aan te houden.

Aldaar werd de 23-jarige Libanese man F. el J. opgepakt voor de zware mishandeling van zijn 21-jarige Colombiaanse partner op 15 maart jongstleden.

Op de bewuste nacht ging de verdachte zijn vriendin halen.
Onderweg werd ze zwaar mishandeld in de auto.
Doordat de vrouw diverse verwondingen had opgelopen over haar gehele lichaam, besloot de man haar niet naar huis te brengen, maar naar zijn eigen woning, zodat niemand de verwondingen kon zien.
De volgende dag bracht hij haar naar huis.
De vrouw is naar haar huisarts gegaan en is later aangifte gaan doen bij het politiebureau Mahuma/Seru Fortuna.
J. werd in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

——————————————

25-jarige man opgepakt voor vuurwapenbezit  

WILLEMSTAD — De 25-jarige man N.L.S.R. is vanochtend vroeg door agenten van de Dienst Speciale Taken (DST) aangehouden voor vuurwapenbezit in een woning aan de Kaya Mochila in Koraal Specht.

Tijdens de huiszoeking troffen de agenten ook diverse spullen aan die belangrijk zijn voor het onderzoek.
Het gaat hier om zeventien scherpe patronen, zes lege patronen, een holster voor een automatisch vuurwapen, diverse kleine plasticzakken met onder andere hasj, marihuana en cocaïne.
Ook zijn diverse dollarbiljetten in beslag genomen voor verder onderzoek.

—————————————–

Open Dag UDC en CDC    DONDERDAG

WILLEMSTAD — De studenten van The University of the Dutch Caribbean (UDC) en The College of the Dutch Caribbean (CDC) organiseren op 13 april een open dag. Een informatiedag voor studenten, door studenten.

Belangstellenden voor het volgen van een opleiding of cursus worden rondgeleid door studenten van de desbetreffende opleiding. Ook zullen er vakdocenten aanwezig zijn om vragen over het vakgebeid te beantwoorden.
Aanmelding is die dag meteen mogelijk.

Er zijn diverse kraampjes met verkoop van onder andere sieraden en cupcakes. Ook zullen er beautybehandelingen aangeboden worden.
Mensen die geïnteresseerd zijn om eens binnen te kijken in het mooie Landhuis Groot Davelaar kunnen een rondleiding krijgen en het een en ander horen over de geschiedenis die het landhuis heeft doorgemaakt.
Er zal verder een BBQ zijn en een bar om het geheel compleet te maken.
De opendag vindt plaats op Landhuis Groot Davelaar zaterdag aanstaande van tien uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -