27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Zwemmen voor een goed doel

- Advertentie -

WILLEMSTAD — De allereerste FINathon, een zwemmarathon om aandacht en fondsen te genereren voor de bescherming van de haai, vond vanochtend plaats.
zwemmen voor goed doelDie werd georganiseerd door Ocean Encounters in samenwerking met Lions Dive & Beach Resort, de Dolphin Academy , Hemingway Beach & Bar Restaurant en Curaçao Triathlon Association.
Bij bescherming van de haai valt te denken aan het beëindigen van het ontvinnen van haaien voor haaienvinnensoep, de volledige bescherming van bedreigde haaiensoorten en onderhandelen over een internationaal beleid om de toekomst van alle haaiensoorten te verzekeren.

—————–

Festival del Caribe 2013

Een impressie van de ambiente die de Curaçaose delegatie naar de Cubaanse straten bracht.
Een impressie van de ambiente die de Curaçaose delegatie naar de Cubaanse straten bracht.

WILLEMSTAD — Curaçao was goed vertegenwoordigd tijdens het jaarlijkse cultuurfestijn Festival del Caribe in de Cubaanse stad Santiago. Onder leiding van Fundashon Stripan ging een Curaçaose delegatie van 2 tot en met 10 juli naar het Spaanstalige eiland. Zowel kunstenaars als cultuurliefhebbers maakten deel uit van de delegatie.

Zo traden Grupo Hoben Stripan en Konchemba op tijdens het festival, maar ging ook een groepje kunstschilders en studenten van Morgaine Parris mee. festival del carib-2

Daarnaast liet voetbalteam Porta Blanku zijn talenten zien en vertegenwoordigde de Arubaanse Grupo di Betico ons zustereiland op het festival.

Festival del Caribe is het grootste culturele festival van het Caribisch gebied. Elk jaar staat er een land centraal.
Dit jaar stond Colombia in de spotlights.
Verschillende kunstvormen werden extra belicht.
De presentaties vonden plaats in theaters, uitgaansplaatsen, op straat, in galeries, instituten en musea van Santiago de Cuba.
Daarnaast konden bezoekers ook diverse lezingen bezoeken en workshops volgen

—————

Ramen en deuren dicht

Isla documenten GOINGWILLEMSTAD — Bewoners onder de rook van de Isla wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden tijdens rook- of geuroverlast, die door olieraffinaderij Isla veroorzaakt wordt.
Dat meldt het ministerie van Milieu en Natuur in een persbericht.

Woensdag is er een begin gemaakt met de opstart van de olieraffinaderij, die afgelopen zondag stil kwam te liggen.
Morgen wordt getracht de cat cracker aan de praat te krijgen.
Het ministerie volgt de werkzaamheden bij de Isla nauwlettend en zal indien nodig de gemeenschap informeren bij storingen.

—————

Unesco-seminar over ICT en educatie

WILLEMSTAD — Het regionale kantoor van Unesco op Curaçao organiseert in september een seminar voor het onderwijsveld met de titel ‘ICT & Education’. Het seminar is bedoeld voor docenten en ondersteunend personeel van het Funderend en Secundair Onderwijs en heeft als doel ervaringen uit te wisselen over het gebruik van ICT in het onderwijs. In totaal kunnen 180 deelnemers aan het seminar meedoen.

Het ICT-seminar zal bestaan uit verschillende lezingen en workshops, verzorgd door buitenlandse en lokale experts op het gebied van ICT in het onderwijs en lokale docenten die zelf ervaring hebben met ICT in het onderwijs en dit met hun collega’s willen delen.

Internationale sprekers zijn onder anderen Bob Hofman en Marieke van Osch. Bob Hofman is eigenaar van ICT&E, is voorzitter van iEARN (international Education and Rescue Network, Nederland) en is al enkele keren op Curaçao geweest. Marieke van Osch is een onderwijsvernieuwer die ook keynote spreker was op de ICT & Onderwijsconferentie die in 2006 op Curaçao plaatsvond. Ze richt zich nu vooral op educatieve apps.

Tijdens de workshops zullen het digitale schoolbord, de resultaten van het One Laptop Per Child-project (OLPC), en verschillende andere ICT-applicaties in de klas de revue passeren. “Kinderen komen niet vaak genoeg in aanraking met ICT.
Bij sommige scholen is wel genoeg hardware aanwezig maar die wordt vaak niet gebruikt, meestal als gevolg van problemen met de computerprogramma’s”, geeft het organiserend comité aan.
Het is de bedoeling om met het seminar het gebruik van ICT-hulpmiddelen binnen het onderwijs te stimuleren door praktische tips aan te reiken.

De workshops worden in de tweede en derde week van september gehouden en zijn verdeeld over vier middagen van 14.30 tot 17.45 uur. De lezingenserie vindt op 21 september plaats. Locatie, tijden en het definitieve programma hiervoor worden later bekend gemaakt.

————

Inschrijven voor dans-vakantieplan

WILLEMSTAD — Journey to Significance is een organisatie die zich richt op het stimuleren van talenten onder jongeren. Volgende week organiseert ze een vakantieplan waarin dans en persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Dansstijlen als Hiphop, Housedancing, Lyrical R&B en Streetdance komen aan de orde. De workshop persoonlijke ontwikkeling wordt gegeven door Gerald Chirino. Het vakantieplan begint elke dag om half negen ‘s morgens en eindigt om één uur ‘s middags en vindt plaats bij Salsation Dance Company. Deelname kost 150 gulden, inclusief al het materiaal. Voor reserveren telefoon 516-5265 of 514-6883.

—————-

Cursus Paleontologie

WILLEMSTAD — Curassavica start in augustus een cursus Paleontologie.

Dit is de wetenschap die zich bezighoudt met het leven in vroegere geologische perioden, gebaseerd op het bestuderen van fossiele resten van planten en dieren.
De cursus Paleontologie is een vervolg op de cursus Geologie van Curaçao, maar kan ook als op zichzelf staande cursus gevolgd worden.

Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn Paleontologie – de geschiedenis van het leven op aarde; het ontstaan van leven – de theorieën; de ontwikkeling van het leven – Lyell, Hooker, Huxley, Darwin, Wallace en hun visie op de geschiedenis van het leven; de studie van gesteentelagen – (bio)stratigrafie en de geologische tijdschaal; het proces van fossilisatie – wat vinden we eigenlijk terug; een reis door de (geologische) tijd – een kennismaking met de bewaard gebleven resten van de meest karakteristieke organismen; massa-extincties – rampen als drijfveer voor vernieuwing en excursies – het ‘bevroren’ leven op Curaçao: lokale fossielen en het verhaal wat ze vertellen.

Docent is geoloog Leon Pors. De cursus start op donderdag 28 augustus en wordt vervolgens ook op de donderdagen 5, 12 en 19 september van 18.00 tot 20.30 uur gegeven. Op de zaterdagen 7 en 21 september is er een excursie van 8.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt. De cursus wordt afgesloten met een certificaat. Deelname kost 280 gulden (exclusief OB) per persoon, inclusief materiaal, snacks, koffie/thee en een lichte lunch tijdens de excursies.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via de cursuspagina op de website www.curassavica.com.

————

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -