29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjes

Wandelen en mediteren

- Advertentie -

WILLEMSTAD — Het Yoga Centrum organiseert zondag 21 juli een inspirerende ochtendwandeling in de natuur van Bándabou met een gids.

“Het zal een prachtige korte wandeling in de natuur zijn met een yoga/meditatie sessie op een uniek klein strand”

, zo laat de organisatie weten.
Het is de bedoeling dat belangstellenden badkleding en een handdoek meenemen.
Ook moet er gezorgd worden voor eigen versnaperingen en water.
De wandeling begint om half acht ‘s morgens en is rond twaalf uur afgelopen.
De kosten voor deelname bedragen 25 gulden per persoon.
Opgeven kan op telefoonnummer 528-3029 of via e-mail naar [email protected]

——————

Seamaster wordt definitief niet afgezonken’

WILLEMSTAD — Havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) heeft na overleg met de milieuorganisaties Amigu di Tera en Defensa Ambiental en op advies van Carmabi ‘definitief besloten de Seamaster niet af te zinken’.
Dit liet CPA-huisadvocaat Bertie Braam afgelopen weekeinde tegenover deze krant weten.

Zoals de Amigoe reeds uitvoerig heeft bericht, was CPA van plan het gehavende motorschip, dat al geruime tijd aan de pier bij de vroegere Baya Beachclub aangemeerd ligt, cadeau te doen ter bevordering van de duiksector.
Nadat de milieuorganisaties hiertegen bezwaar hadden geuit en de wetenschappelijk directeur van Carmabi, Mark Vermeij, aan de bel trok, is het voornemen nu definitief van de baan. Vermeij gaf tijdens het overleg met de CPA-directie, het advies om het schip vanwege de grootte niet af te zinken.
Dit omdat het rif van Curaçao steil afloopt naar een grote diepte en er geen beschikbare ‘zandstroken met voldoende ruimte’ voorhanden zijn die eventueel geschikt zouden zijn als duiklocatie.

“Het is dus duidelijk geworden dat het schip gewoonweg te groot is en dat het daarom naar de ‘scrapyard’ (schroot) moet.
Wat er nu wel door CPA wordt overwogen, is om wellicht een kleiner vaartuig alsnog aan de duiksector cadeau te doen ter bevordering van het toerisme”

, aldus de CPA-advocaat.
In de nabijheid van het CPA-hoofdkantoor in de haven liggen er al jaren drie kleine vaartuigjes aangemeerd waar de eigenaren geen verantwoordelijkheid voor willen nemen.

“De verwachting is dat CPA hierop beslag zal laten leggen omdat er natuurlijk geen liggelden worden betaald”

, aldus Braam.

——————–

Zegelserie voor 25 jaar Freewinds

zegel serieWILLEMSTAD — Freewinds gebruikt Curaçao al 25 jaar als thuishaven.
Om dit te vieren heeft postbedrijf Nieuwe Post een speciale postzegelserie op de markt gebracht. In die 25 jaar heeft het cruiseschip het eiland meer dan 716 keer aangedaan, terwijl het ook voor een economische stimulans heeft gezorgd die in de miljoenen loopt.
Het schip is ook het toneel van diverse benefietconcerten ten behoeve van de Curaçaose samenleving.
De postzegelserie werd gisteravond officieel door Kenneth Pieter, medewerker van minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) aan Freewinds-kapitein Mike Napier overhandigd.
Op de foto een van de zegels uit de serie, die verkrijgbaar zijn bij het Service Center van Nieuwe Post aan het Waaigatplein.

—————–

‘Ban Chèlèlè’ in het teken van Elis Juliana

WILLEMSTAD — De komende ‘Ban Chèlèlè’ bij NAAM, aanstaande zaterdag, staat in het teken van de onlangs overleden Elis Juliana.

juliana (dichter)Zijn naaste vrienden Lusette Verboom, Lucille Berry–Haseth, Diane Henriqeuz, Eddy Ayoubi en Guineta de Palm zullen met elkaar klessebessen over het rijke culturele erfgoed dat Juliana heeft achtergelaten.
Zo wordt er onder meer dieper ingegaan op het diverse werk van Juliana.
De cultuurkenner, schrijver en dichter heeft de Curaçaose cultuur enorm verrijkt.
Een van de vragen die aanstaande zaterdag centraal zal staan is dan ook hoe kunnen we het erfgoed van Juliana voor een groot publiek toegankelijk maken?

Gespreksleiders zijn Richenel Ansano en Giovanni Abath.

Speciaal voor deze editie zal NAAM de expositie ‘Elis Juliana, Piedra di Mulina’ open stellen. Deze is vanaf vijf uur ‘s middags te bezichtigen. Ook zal er onder het publiek een boekenpakket van Émpi worden verloot.

In tegenstelling tot de eerdere edities bedraagt de entree 10 gulden per persoon, dit is inclusief twee drankjes en een beker soep.
DJ Sandro zorgt voor de muzikale intermezzo.
Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden door Radio Hoyer 1 tussen 18.30 en 20.00 uur.

—————–

Informatieweek RBC over hypotheken

rbc-bankWILLEMSTAD — De RBC Royal Bank organiseert deze week, tot en met 12 juli een Hypotheek Informatieweek. De hypotheekadviseurs van de bank geven de hele week informatie over de financiering en antwoord op vragen. Dit is vrijblijvend en gericht op de persoonlijke situatie van de klant. De bank laat tevens weten haar hypotheekcampagne te verlengen tot 31 augustus.

Dit betekent allereerst een lagere rente. Daarbij betaalt de klant geen afsluitprovisie.
Dat is een bedrag dat banken in rekening brengen bij het afsluiten van een hypotheek.
Meestal is dit ongeveer 1 procent van de hypotheeksom.
Het loont de klant te kiezen voor een bank waar geen afsluitprovisie betaald hoeft te worden.
De afsluitprovisie wordt immers meegenomen in de hypotheeksom.
Gedurende de looptijd betaalt men dus ook rente over het bedrag.
RBC hanteert deze afsluitprovisie ten tijde van haar hypotheekcampagne niet.
Voor het maken van een afspraak met de RBC Hypotheekadviseur in het kader van de Hypotheek Informatieweek kan contact opgenomen worden met Janine Kroes op telefoonnummer 763-8322 of per email: [email protected]

—————–

Man aangehouden voor mishandeling Leon

WILLEMSTAD — Een man is gisteren aangehouden voor de zware mishandeling van Bernardo ‘Benchi’ Leon (87) op de Sta. Rosaweg. Het gaat hier om een bekende voetballer ‘Pito’ M.. De auto die is gebruikt om weg te vluchten is ook in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het slachtoffer werd zondag door twee mannen mishandeld ter hoogte van de wijk Labadera. De politie trof hem bewusteloos aan naast zijn Toyota Hilux pick-up.
Hij ligt nog in het ziekenhuis voor medische behandeling.

——————

Vriendelijke groenteboer

Vriendelijke groenteboerWILLEMSTAD — Aan de Caracasbaaiweg net voorbij tankstation Gasora staat een vrolijke container waar verse groente en fruit aan de man wordt gebracht.
Elke dag weer kunnen de broodnodige vitamines en mineralen bij deze groenteboer worden gekocht.
Maar er is meer… bij deze kraam is ‘vriendelijkheid’ ook in de aanbieding.
Je kunt er namelijk ‘groeten’ kopen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -