27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Kort Nieuws

HomeNieuwsKort Nieuws

kortjesRuimte voor onderhandeling

WILLEMSTAD — Ghatim Kabbara die tot vanmiddag de tijd had om te reageren op het schikkingsvoorstel voor een afvloeiingsregeling met betrekking tot zijn ontslag als directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), heeft gisteren gereageerd.

Hierdoor lopen de onderhandelingen met de overheidsstichting Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) nog.
Dit laat minister Stanley Palm (Pais) van Economische Ontwikkeling desgevraagd weten.

“Ik heb gisteren van de CTDF-voorzitter (Tarzeno ‘Zeno’ Circkens, red.) begrepen dat de heer Kabbara meer vroeg dan hetgeen hem is aangeboden, maar dat er ruimte is voor onderhandeling. Het bestuur zal het uiteindelijke besluit moeten nemen en ik hoop dat de beslissing binnen een week zal vallen”

, aldus minister Palm.

—————–

Venezuela zet Kerkeboom weer uit

 

Glenn Kerkeboom.
Glenn Kerkeboom.

MARACAY — De op Curaçao geboren Glenn Marcelino Kerkeboom is gisteren voor de tweede keer uit Venezuela gezet. De 51-jarige man werd woensdag aangehouden in een restaurant in Maracay, 75 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Caracas.

De autoriteiten gaan ervan uit dat Kerkeboom illegaal het land was binnengekomen en actief is in de drugssmokkel.
Hij is gisteren op een vliegtuig naar Amsterdam gezet.

Hij werd in juli 2010 ook al eens Venezuela uitgezet. Kerkeboom ontsnapte in 2008 uit een gevangenis in Nederland, waar hij een celstraf wegens drugssmokkel uitzat. Hij dook vervolgens op in Venezuela, waar men hem uitzette.

——————

Schutter opgepakt

WILLEMSTAD — In verband met een schietpartij in de Hispañolaweg in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag heeft de politie de 36-jarige man F.P. aangehouden voor bedreiging en vuurwapenbezit

Een dertigjarige man verklaarde tegenover politieagenten dat de voor hem bekende P., waarmee hij al een tijd problemen heeft, hem had bedreigd en vervolgens gericht op hem had geschoten. Hij raakte echter niet gewond. De schutter vluchtte daarna weg in een Mitsubishi Mirage.

De agenten zijn op zoek gegaan naar de auto en zagen die op de Cubaweg staan. De schutter zat in de auto en werd direct in de boeien geslagen. De auto, inclusief de spullen die erin lagen, is in beslag genomen voor nader onderzoek.

———————-

Poging brandstichting Coromoto-kerk

comoto kerkWILLEMSTAD — Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd de kerk van Coromoto in brand te steken.
De daders probeerden de deuren van de kerk met een brandende vloeistof te overgieten te steken, maar hun poging mislukte.
Van de daders is nog niets bekend.
Navraag bij betrokkenen leert dat er nog geen aangifte is gedaan.

 

———————–

Sitek vecht ontslag schoolhoofdAlbertus College aan bij rechter

 WILLEMSTAD — Onderwijsvakbond Sitek begint een rechtszaak tegen het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS). De vakbond vecht het ontslag van Ilse Martines-Martha aan en hoopt binnen twee weken een datum te krijgen voor een rechtszitting.

Het schoolhoofd van het St. Albertus College hoeft per 1 augustus niet meer op school te verschijnen.
Haar contract is per 1 oktober 2013 opgezegd.

Martines-Martha werd ontslagen nadat ze volgens het RKCS geen medewerking verleende aan de aangekondigde verhuizing van de school.
De verhuizing, die inmiddels ‘on hold’ is, wekte veel weerstand op bij de ouders.
Volgens het RKCS heeft Martines-Martha de ouders tegen het schoolbestuur opgehitst.

Dit is volgens Sitek niet waar.
De vakbond stelt dat het schoolhoofd is ontslagen om iets dat buiten de school en het onderwijs om is gebeurd.
Er wordt nu gesteld dat zij gewaarschuwd zou zijn en dat ze in de loop der jaren tal van dingen verkeerd zou hebben gedaan.
Maar hiervan is niets op papier te vinden.

————————

Navarro naarSto. Domingo

 WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro is vandaag naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek gereisd voor een werkbezoek.

Het bezoek van Navarro aan Sto. Domingo is op verzoek van de Dominicaanse brigadegeneraal Justo M. Amilcar Fernandez Tejada. Navarro en Tejada wisselden ervaringen uit over de veiligheid van toeristen in beide landen. Navarro ging ook bij de ministeries van Veiligheid en Toerisme op bezoek en komt aanstaande zondag terug naar Curaçao.

————————–

MAN feliciteert Venezuela

 WILLEMSTAD — Het bestuur van de politieke partij MAN feliciteert het Venezolaanse volk met zijn nationale feestdag die vandaag, 5 juli, wordt gevierd.

Op deze dag viert Venezuela het feit dat het in 1811 onafhankelijk werd na een lange strijd tegen de Spaanse kolonisator. Volgens de MAN zijn Curaçao en Venezuela altijd buren en bevriende volkeren geweest. De blauwe partij zegt er dan ook van overtuigd te zijn dat ‘onze voorvaderen’ een steentje hebben bijgedragen aan het einddoel van de bevrijding en emancipatie van het Curaçaose volk. De MAN feliciteert alle Venezolanen die woonachtig zijn op Curaçao, maar ook de Venezolaanse bevolking met hun nationale feestdag.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties