27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 04:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesRuimte voor onderhandeling

WILLEMSTAD — Ghatim Kabbara die tot vanmiddag de tijd had om te reageren op het schikkingsvoorstel voor een afvloeiingsregeling met betrekking tot zijn ontslag als directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), heeft gisteren gereageerd.

Hierdoor lopen de onderhandelingen met de overheidsstichting Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) nog.
Dit laat minister Stanley Palm (Pais) van Economische Ontwikkeling desgevraagd weten.

“Ik heb gisteren van de CTDF-voorzitter (Tarzeno ‘Zeno’ Circkens, red.) begrepen dat de heer Kabbara meer vroeg dan hetgeen hem is aangeboden, maar dat er ruimte is voor onderhandeling. Het bestuur zal het uiteindelijke besluit moeten nemen en ik hoop dat de beslissing binnen een week zal vallen”

, aldus minister Palm.

- Advertentie -

—————–

Venezuela zet Kerkeboom weer uit

 

Glenn Kerkeboom.
Glenn Kerkeboom.

- Advertisement -

MARACAY — De op Curaçao geboren Glenn Marcelino Kerkeboom is gisteren voor de tweede keer uit Venezuela gezet. De 51-jarige man werd woensdag aangehouden in een restaurant in Maracay, 75 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Caracas.

De autoriteiten gaan ervan uit dat Kerkeboom illegaal het land was binnengekomen en actief is in de drugssmokkel.
Hij is gisteren op een vliegtuig naar Amsterdam gezet.

Hij werd in juli 2010 ook al eens Venezuela uitgezet. Kerkeboom ontsnapte in 2008 uit een gevangenis in Nederland, waar hij een celstraf wegens drugssmokkel uitzat. Hij dook vervolgens op in Venezuela, waar men hem uitzette.

——————

Schutter opgepakt

WILLEMSTAD — In verband met een schietpartij in de Hispañolaweg in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag heeft de politie de 36-jarige man F.P. aangehouden voor bedreiging en vuurwapenbezit

Een dertigjarige man verklaarde tegenover politieagenten dat de voor hem bekende P., waarmee hij al een tijd problemen heeft, hem had bedreigd en vervolgens gericht op hem had geschoten. Hij raakte echter niet gewond. De schutter vluchtte daarna weg in een Mitsubishi Mirage.

De agenten zijn op zoek gegaan naar de auto en zagen die op de Cubaweg staan. De schutter zat in de auto en werd direct in de boeien geslagen. De auto, inclusief de spullen die erin lagen, is in beslag genomen voor nader onderzoek.

———————-

Poging brandstichting Coromoto-kerk

comoto kerkWILLEMSTAD — Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd de kerk van Coromoto in brand te steken.
De daders probeerden de deuren van de kerk met een brandende vloeistof te overgieten te steken, maar hun poging mislukte.
Van de daders is nog niets bekend.
Navraag bij betrokkenen leert dat er nog geen aangifte is gedaan.

 

———————–

Sitek vecht ontslag schoolhoofdAlbertus College aan bij rechter

 WILLEMSTAD — Onderwijsvakbond Sitek begint een rechtszaak tegen het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS). De vakbond vecht het ontslag van Ilse Martines-Martha aan en hoopt binnen twee weken een datum te krijgen voor een rechtszitting.

Het schoolhoofd van het St. Albertus College hoeft per 1 augustus niet meer op school te verschijnen.
Haar contract is per 1 oktober 2013 opgezegd.

Martines-Martha werd ontslagen nadat ze volgens het RKCS geen medewerking verleende aan de aangekondigde verhuizing van de school.
De verhuizing, die inmiddels ‘on hold’ is, wekte veel weerstand op bij de ouders.
Volgens het RKCS heeft Martines-Martha de ouders tegen het schoolbestuur opgehitst.

Dit is volgens Sitek niet waar.
De vakbond stelt dat het schoolhoofd is ontslagen om iets dat buiten de school en het onderwijs om is gebeurd.
Er wordt nu gesteld dat zij gewaarschuwd zou zijn en dat ze in de loop der jaren tal van dingen verkeerd zou hebben gedaan.
Maar hiervan is niets op papier te vinden.

————————

Navarro naarSto. Domingo

 WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro is vandaag naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek gereisd voor een werkbezoek.

Het bezoek van Navarro aan Sto. Domingo is op verzoek van de Dominicaanse brigadegeneraal Justo M. Amilcar Fernandez Tejada. Navarro en Tejada wisselden ervaringen uit over de veiligheid van toeristen in beide landen. Navarro ging ook bij de ministeries van Veiligheid en Toerisme op bezoek en komt aanstaande zondag terug naar Curaçao.

————————–

MAN feliciteert Venezuela

 WILLEMSTAD — Het bestuur van de politieke partij MAN feliciteert het Venezolaanse volk met zijn nationale feestdag die vandaag, 5 juli, wordt gevierd.

Op deze dag viert Venezuela het feit dat het in 1811 onafhankelijk werd na een lange strijd tegen de Spaanse kolonisator. Volgens de MAN zijn Curaçao en Venezuela altijd buren en bevriende volkeren geweest. De blauwe partij zegt er dan ook van overtuigd te zijn dat ‘onze voorvaderen’ een steentje hebben bijgedragen aan het einddoel van de bevrijding en emancipatie van het Curaçaose volk. De MAN feliciteert alle Venezolanen die woonachtig zijn op Curaçao, maar ook de Venezolaanse bevolking met hun nationale feestdag.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -