26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesABC-bussen rijden weer

WILLEMSTAD — Bussen van Autobusbedrijf Curaçao (ABC) konden gisterochtend niet worden ingezet, omdat de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor de tweede helft van het jaar niet kon worden betaald. Maar na overleg met de Ontvanger kon de autobelasting gisteren alsnog worden voldaan. Dit bevestigt ABC-directeur Riles Paulina.

- Advertentie -

Volgens Paulina kiest ABC ervoor om de mrb in twee termijnen te betalen.
Maar toen het busbedrijf in de afgelopen dagen probeerde de belasting te voldoen, ging dit niet omdat het personeel van de Ontvanger in staking was.
Toen gisterochtend de mrb nog niet kon worden betaald, was het bedrijf gedwongen om de bussen te laten staan.
Maar volgens Paulina is het de functionarissen in de loop van de ochtend gelukt om na overleg met de Ontvanger, ondanks de actie, toch de mrb voor de tweede helft van dit jaar te betalen.

Rond een uur of elf gisterochtend konden volgens Paulina, die zich op dit moment in Nederland bevindt, alle bussen normaal worden ingezet.

—————————–

Inflatie blijft dalen

WILLEMSTAD — De inflatie op Curaçao daalt nog altijd. Gemeten over twaalf maanden tot en met mei 2013 zijn de prijzen op Curaçao met 2,6 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorige maand was de inflatie nog 2,8 procent.

De prijzen zijn in mei van dit jaar met 0,5 procent gedaald ten opzichte van april.
De grootste impact werd veroorzaakt door de prijsdaling van elektriciteit met 8 procent. Daarnaast had ook de prijsstijging van benzine met 5 procent een grote impact.

Vervolgens heeft ook het nieuwe tarievenstelsel voor de omzetbelasting (ob), die per 1 mei dit jaar van kracht is geworden, een rol gespeeld bij de prijsontwikkeling in mei.
De invloed hiervan was met name merkbaar in de prijsontwikkeling van de voedselgroep ‘aardappelen, groenten en fruit’ (-3,5 procent) en de productgroepen ‘dranken’ (+1,3 procent) en ‘rookwaren’ (+1,9 procent).

——————————–

Mediastilte rondontslag voorzitter

WILLEMSTAD — Het bestuur van de Nationale Algemene Politiebond (NAPB) vergaderde gistermiddag over het ontslag van voorzitter Ronaldo Abrahams. De vicevoorzitter van de bond, Ruisandro Cijntje, zegt dat het ontslag intussen met Abrahams zelf intern is besproken.
Informatie over het resultaat van die vergadering wordt echter pas morgenochtend bekendgemaakt.

Volgens Cijntje is de vergadering goed verlopen, maar hij kan verder niet veel hierover vertellen vanwege een mediastilte tot morgenochtend.
De bestuursleden zijn het met elkaar eens dat de situatie tijdens een persconferentie bekendgemaakt moet worden.
De vicevoorzitter kon wel bevestigen dat – naast het ontslag van Abrahams – ook een circulerende brief over de handelingen van Abrahams werd besproken.

Zo staat onder meer in de brief dat Abrahams een kantoor in het gebouw van NAPB ten onrechte beschikbaar heeft gesteld aan iemand die niets te maken heeft met de bond.
En dat hij in datzelfde gebouw afluisterapparatuur heeft laten installeren, waardoor hij achter bepaalde informatie is gekomen die hem in zijn privéleven negatief heeft beïnvloed.
De brief meldt verder dat de bestuursleden van de bond boos zijn en het ontslag van de voorzitter eisen.
De brief is echter niet ondertekend.
Abrahams zelf wil nog geen commentaar geven over de situatie.

De persconferentie is gepland voor morgenochtend bij het hoofdkwartier van de vakbond.

——————————-

Ban Topa den Punda in teken van ‘awareness’

WILLEMSTAD — De achtste editie van de maandelijkse Ban Topa Den Punda Street Fair vindt zaterdag 6 juli plaats. De Ban Topa zal in het teken staan van ‘awareness’, bewustzijn.

Aanwezig zijn onder meer jongerenorganisatie JCI-IOBA met presentaties over water en aarde; er is een foto-expositie van de MCB over de Van Houtenschool en ook is de Wabi-club aanwezig met een aantal oldtimers.
Er zijn kraampjes met handicrafts en tweedehands boeken en een en ander wordt omlijst door dans en muziek.
Voor al het laatste nieuws, foto’s, en speciale acties omtrent de Ban Topa Den Punda zie: http://www.facebook.com/ILoveDushiPunda.

——————————

Ban Topa voorCBV-leden bij iCars

WILLEMSTAD — Leden van de vakbond CBV kunnen tijdens een Ban Topa aanstaande zaterdag van negen uur ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags bij iCars, Isa Service Station te Saliña, informatie krijgen over alle voertuigen die iCars te bieden heeft.

De leden worden niet alleen in de gelegenheid gesteld om de merkauto’s zoals Mercedes-Benz en Volkswagen te bezichtigen, maar kunnen ook een speciale korting krijgen op alle nieuwe auto’s.
Ook bestaat de mogelijkheid om een lening aan te vragen tegen een aantrekkelijke rente.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via de telefoonnummers 888-3377/461-0128.

————————-

Curgas werkt achterstand in

WILLEMSTAD — Gasdistributeur Curgas heeft haar bezorgtijden voor de gasflessen verruimd.
Distributiewerknemers werken doordeweeks langer door om de bestellingen af te leveren. Ook distribueert Curgas in het weekeinde aan huishoudens. Dit doet het bedrijf om de achterstand van zo’n 1700 bestellingen weg te werken.

Sinds januari dit jaar streeft het bedrijf ernaar om bestellingen binnen vijf werkdagen te leveren.
De laatste tijd haalt Curgas dit niet.
Dat komt doordat het bedrijf enkele werknemers heeft moeten ontslaan vanwege hun betrokkenheid bij illegale gasverspreiding.
Curgas heeft daarom nieuwe werknemers in dienst moeten nemen om een aanvang te maken met de achterstallige bestellingen.
Binnenkort wordt de distributielijst voor de weekeinden in de lokale media gepubliceerd, zodat bewoners weten wanneer ze hun tuinen open moeten houden en de honden moeten weghouden zodat de Curgas-werknemers zonder problemen het terrein op kunnen.

Daarnaast vraagt het bedrijf aan zijn cliënten om pas een nieuwe fles te bestellen als een gasfles volledig opgebruikt is.
Halflege flessen worden namelijk niet door Curgas meegenomen.

——————————-

Problemen betaalautomaten Hato

WILLEMSTAD — De CAP (Curaçao Airport Partners) betreurt het ongemak rond het niet-functioneren van de betaalautomaten bij de parkeerplaats van de luchthaven. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Er is iets mis met het systeem van de muntautomaten.
De vervangende onderdelen van de automaten zijn inmiddels besteld en worden vandaag verwacht.
Het probleem zal naar verwachting dit weekeinde opgelost zijn.
Om het ongemak van wachtrijen tegen te gaan zet de luchthaven de uitgangspoorten tijdens piekuren open zonder dat er betaald hoeft te worden.

———————————

In Goede Hoop ingebroken

inbraakWILLEMSTAD — In een woning aan de Fosfaatweg in Goede Hoop werd zondagnacht ingebroken, terwijl het echtpaar aan het slapen was.

Een onbekend aantal daders vernielde de keukendeur van de woning en zij namen een televisietoestel en andere waardevolle spullen mee. Een rol koperdraad en een fles wijn werden later in de tuin gevonden.
De dader(s) was waarschijnlijk van plan om die later te gaan halen.
Een gebruikte pikhouweel en een heggenschaar zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

——————————-

Keti koti bij JPF

Dancers during the Keti Koti celebrations.
Dancers during the Keti Koti celebrations.

WILLEMSTAD — Na jaren was er bij de Surinaamse vereniging JPF drukte te constateren.
De keti koti-viering op maandag 1 juli werd goed bezocht.
Na het officiële gedeelte, waaronder de kotomisie-show, werden de benen flink losgegooid op de tonen van DJ Cat uit Suriname.
De sfeer zat er goed in en velen kijken al uit naar de volgende activiteit.
Volgens het bestuur van vereniging JPF smaakte het naar meer.

 

 

—————————–

Calorieën tellen met McDonald’s

Calorieën tellen met McDonald’sWILLEMSTAD — Op de menuborden van McDonald’s op Curaçao is sinds begin juni het aantal calorieën per product te zien.
Het initiatief werd voor het eerst geïmplementeerd in Brazilië, in maart van dit jaar en draagt bij aan de transparantie-standaarden van de fastfoodketen.

“Door dit in te voeren blijven we onze communicatie verbeteren.
Het is een nieuw, zichtbaar en makkelijk menubord waarmee klanten beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen”

, zegt Lina Pereira van Arcos Dorados Curaçao en Aruba.
McDonald’s moedigt ook aan om fruit en groenten te eten en heeft ook een stukje fruit geïntroduceerd als onderdeel van het Happy Meal.

——————————

Arubaanse kleuren op Curaçaose nationale dag

Arubaanse kleuren op Curaçaose nationale dagORANJESTAD/WILLEMSTAD — De nationale dag van Curaçao werd afgelopen dinsdag, 2 juli, gevierd.
Onder de gasten voor de feestelijkheden was ook Aruba.
De voorzitter van het parlement, Paul Croes (AVP) nam de honneurs voor Aruba waar.
Het publiek reageerde enthousiast op de dansgroep Kids 2 Kids die in kleurrijke jurken ons land vertegenwoordigden met op de achtergrond de vlag van Curaçao.
Het is de 29ste keer dat de dag van de vlag gevierd werd en dit jaar vond het officiële gedeelte op Barber plaats.
Croes toonde zijn sympathie namens het parlement aan ons buureiland en feliciteerde de dansgroep met hun mooie optreden.

——————————-

Visser gered op Klein Curaçao

  WILLEMSTAD — De Kustwacht kreeg vannacht rond half twee een melding van een visser die onwel was geworden. Hij bevond zich aan boord van het bootje Dulce, ter hoogte van Klein Curaçao.

De visser werd aan boord van de Super-RHIB genomen om naar Curaçao gebracht te worden.
De visser werd aan boord van de Super-RHIB genomen om naar Curaçao gebracht te worden.

De Kustwacht nam daarop meteen contact op met de arts van reddingsorganisatie Citro.
Na een telefonische diagnose stelde deze vast dat de man medische hulp nodig had.
Hierbij werd een Super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht, ingezet om de man op te halen.
Met de arts van de Citro aan boord voeren zij naar Klein Curaçao en waren rond half vier ter plaatse.
De visser werd daar door de arts behandeld en daarna aan boord van de Super-RHIB genomen om naar Curaçao gebracht te worden.
Rond kwart voor vijf voer de boot de Caracasbaai binnen, waar ze opgewacht werden door familieleden van de man.
De Kustwacht is te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is gratis.

————————-

Zeilschip ‘Simón Bolívar’ meert aan

zeilschip bolivarWILLEMSTAD — Venezuela viert morgen, op 5 juli, 202 jaar onafhankelijkheid.
In het kader daarvan wordt de jaarlijkse ‘Semana de Venezuela en Curazao’ gevierd en zijn er dezer dagen tal van activiteiten. Zo meerde vanmiddag het trainingsschip ‘Simón Bolívar’ aan aan de Matteywerf in Otrobanda.
Op de foto is het traditionele zeilschip te zien met op de voorgrond enkele Venezolaanse barkjes die aan de Punda-zijde van de Annabaai liggen.
Het schip is vandaag te bezoeken tot 19.00 uur, morgen van 09.00 uur tot 15.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -