27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Lokaal Nieuws

kortjes
Automobilist crasht bij rotonde Julianadorp

Door Persbureau Curaçao

WILLEMSTAD – Een automobilist verloor gisteren de macht over het stuur op de rotonde bij Julianadorp. Hij knalde eerst tegen een grote steen en daarna tegen een lantarenpaal. De klap was zo hard dat de airbags van de auto openvlogen, waardoor de verwondingen van de chauffeur meevielen. Een klein sneetje in zijn neus. De auto kwam er minder goed vanaf; die raakte total-loss.

————-
Havenmeester en HVI betrokken bij MAC onderzoek

- Advertentie -

naar incident met ferry Krioyo op Fuikdag

WILLEMSTAD — Havenmeester Marlon Laroche is door de Maritieme Autoriteit van Curaçao (MAC)benaderd om deel te nemen aan het onderzoek naar het incident met de ferry Krioyo Blue Curaçao op Fuikdag. De havenmeester heeft tevens Rudsel Henriquez als inspecteur van de Haven Veiligheid Inspectie (HVI) toegevoegd aan het onderzoeksteam.

Laroche laat weten dat het onderzoek ‘meteen vandaag zal starten’. Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld valt het incident in de Fuikbaai – omdat het binnenwater betreft – onder de bevoegdheid van MAC omdat de ferry onder Curaçaose vlag vaart. De MAC-scheepvaartinspectie voert tevens inspecties uit van vaartuigen die voor commerciële doeleinden worden ingezet. MAC-directeur Jan Sierhuis liet eerder al tegenover de Amigoe weten dat het incident vanuit juridisch perspectief onder de definitie ‘scheepsramp’ valt en als zodanig wordt onderzocht. Het streven is om het onderzoek binnen twee weken af te ronden. HVI-inspecteur Henriquez licht toe dat het onderzoek samen met de scheepvaartinspectie verricht zal worden en dat hij vandaag een ontmoeting zal hebben met Benjamin Allee van MAC, om een plan van aanpak te bespreken.

———-
Verdachte overval op Bonaire opgepakt

- Advertisement -

Nederlands verzoek

WILLEMSTAD — De lokale man I. is op Bonaire opgepakt in verband met zijn betrokkenheid bij een of meerdere overvallen gepleegd in Nederland.

Een rechtshulpverzoek hiervoor is onlangs aan het lokale Openbaar Ministerie ingediend. In verband met hetzelfde onderzoek zijn tevens twee huiszoekingen op het eiland bij Noord Sta. Rosa en in de Kaya Harmonia en op Bonaire verricht. Er zijn hier op het eiland geen aanhoudingen verricht.

———–
Bonèchi di Erasmo voor Asjes

Bonèchi di ErasmoWILLEMSTAD — Fundashon pa Skol Humanista na Papiamentu (FSHP) heeft gisteren een Nieuwjaarsborrel gehouden. Tijdens de bijeenkomst zijn premier Ivar Asjes en linguïst Marta Dijkhoff in het zonnetje gezet. Zij kregen de zogenaamde ‘Bonèchi di Erasmo’ (de kap van Erasmus). De Bonèchi di Erasmo is de hoogste onderscheiding die FSHP uitkeert aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Tijdens de Nieuwjaarsborrel waren er ook presentaties van Ka’i òrgel ‘El Aguila’, magiër Tom Presti, poëzie en verhalen en liedjes van leerlingen van SKAIH. Op de Foto | FSHP-voorzitter Oswin Martina, premier Asjes, oprichter Frank Martinus Arion, Marta Dijkhoff en minister van Onderwijs Irene Dick.

——–
Nieuwe petitie tegen fluoridering van drinkwater

WILLEMSTAD — Bezorgde burgers hebben online een petitie geopend tegen de fluoridering van kraanwater.
De petitie, aangemaakt door Lyn Nederlof, stelt dat het belangrijk is dat de fluoridering stopt vanwege het gevaar voor de gezondheid.

Een te hoge concentratie van fluoride kan verschillende ziektes veroorzaken. Ook is het bewezen dat fluoridering cariës niet voorkomt. Wij zijn de mensen, wij moeten zeggenschap hebben over wat ze aan ons drinkwater toevoegen”, aldus de petitie.

Vanmorgen hebben al 192 mensen de petitie getekend. Het doel is om 200 handtekeningen te verzamelen.
De petitie zal aan de regering worden aangeboden.
Minister Ben Whiteman van Gezondheid (PS) blijft er echter bij dat fluoridering van het drinkwater effectief is om cariës tegen te gaan.
Het aantal volwassenen op Curaçao met cariës is hoog, daarom moet de huidige dosis verhoogd worden binnen de daartoe geldende richtlijnen van de World Health Organization (WHO).

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -