32 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Konket (PAR) vraagt naar gevolgen maatregelen

par-logoWILLEMSTAD — PAR-Statenlid Armin Konket wil van de regering weten hoe zij de gevolgen van de vele maatregelen, die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen, wil opvangen.
Aanleiding voor de brief van het Statenlid is de opmerking van demissionair Financiën-minister José Jardim (onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) tijdens een recente Statenvergadering, dat dit jaar tussen 1000 en 1500 personen hun baan zullen kwijtraken.

De uitspraken van Jardim zijn voor Konket aanleiding om in de pen te klimmen en een serie vragen te stellen aan demissionair minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais). Het PAR-lid rekent uit dat gemiddeld zo’n drie personen direct afhankelijk zijn van de banen die door Jardim worden aangehaald.
Konket gaat er dan ook van uit dat tussen 3000 en 4500 personen direct getroffen zullen worden door de te verwachten ontslagen.
Dit is disproportioneel, aldus het Statenlid voor de gele partij.

“De regering heeft aangegeven dat iedereen, naar draagkracht, een bijdrage zal moeten leveren aan het saneren van de huidige situatie.
Ik ben het hiermee eens.
Maar het kan niet zo zijn dat wanneer iemand een bijdrage levert, hij of zij haar dagelijks brood kwijtraakt.
Het is dan ook zeer belangrijk dat de regering haar belofte nakomt om nog dit jaar 270 miljoen gulden in de lokale economie te investeren.
Maar we zitten nu al op tweederde van het jaar en er is nog niets in de economie geïnvesteerd”

, geeft Konket aan.
Het Statenlid wil van de regering weten hoeveel mensen nu al hun baan hebben verloren door de maatregelen en wat er zal gebeuren mocht de overheid niet in staat zijn om het beloofde bedrag van 270 miljoen in de economie te investeren.
Ook vraagt Konket hoeveel mensen door de investering van 270 miljoen een baan zullen krijgen en in welke sectoren dit zal gebeuren.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -