28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 20:54

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaKoninkrijk.nu | Akkoord over nieuwe lening aan Curaçao laat nog even op...

Koninkrijk.nu | Akkoord over nieuwe lening aan Curaçao laat nog even op zich wachten

De premiers Rutte en Rhuggenaath  | Foto Curaçaohuis

Den Haag – Het is Curaçao en Nederland niet gelukt om vóór de Rijksministerraad van vandaag een definitief akkoord te bereiken over de derde tranche aan leningen om de coronacrisis door te komen en de daaraan verbonden zoals het Nederlandse bestuursorgaan dat toezicht op de bestedingen en hervormingen moet gaan houden.

Minister-president Eugene Rhuggenaath die de RMR bijwoonde zei te verwachten dat volgende week alsnog een akkoord kan worden bereikt. ,

,Wij gaan de komende dagen de puntjes op de i zetten”, aldus de premier. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops gebruikte dezelfde woorden.

De bewindsman reist zondag met dezelfde vlucht als Rhuggenaath naar Curaçao waar de politieke onderhandelingen worden voortgezet en hij onder meer met de Raad van Ministers en Statenleden zal spreken. Knops toonde zich net als de premier optimistisch dat nog tijdens zijn verblijf in Willemstad handtekeningen onder een akkoord kunnen worden gezet.

Waar de partijen het nog niet over eens zijn is niet bekend. Tijdens het overleg dat de spoorslags naar Den Haag afgereisde Rhuggenaath donderdag met Knops heeft gevoerd is het kennelijk niet gelukt de laatste plooien glad te strijken. Niettemin putten de premier en de staatssecretaris zich uit in het benadrukken hoe blij ze zijn met het constructieve verloop van de besprekingen.

In de Rijksministerraad is formeel geconcludeerd dat Curaçao aan alle voorwaarden heeft voldaan die verbonden waren aan de tweede tranche aan leningen. Knops noemde dat een ‘een tussenstap’ en ‘mijlpaal’ zodat nu deur openstaat voor de volgende fase.

Hoewel premier Rhuggenaath na afloop van de RMR benadrukte dat het in de maak zijnde akkoord ‘veel beter’ is dan het voorstel dat Nederland begin juli heeft gedaan zeggen Haagse kringen dat er inhoudelijk niet veel is veranderd en dat de wijzigingen vooral van ‘cosmetische aard’ zijn.

Als het lukt het komende week eens te worden krijgt Curaçao een nieuwe lening waarmee het in elk geval tot en met december kan uitzingen.

Bron: Koninkrijk.nu

2 reacties

 1. Bovenstaand artikel en dit artikel levert verwarring op tevens enige verduidelijking.
  In het ene artikel betaald Nederland het 3e steunpakket terwijl de voorwaarden van de 2e tranche niet onherroepelijk zijn afgehandeld en in dit artikel is het steunpakket afhankelijk van besprekingen begin volgende week.
  Waarschijnlijk komt Knops dan ook om zich te vergewissen dat de voorwaarden van de 2e tranche daadwerkelijk door alle partijen worden geaccordeerd.
  Kan nog wel eens en mooie klus worden want wat is een woord of een handtekening op Curaçao waard ??. Volgende week door het parlement ??.
  Het OLO verhaal is aan Curaçao. Willen we hier wel of geen gebruik van maken voor de toekomst van ons land.

 2. “Waar de partijen het nog niet over eens zijn is niet bekend.”

  Het is simpel : waar ze nog niet akkoord over zijn is het toeziend orgaan dat ervoor moet zorgen dat de financiele steun niet verbrast wordt door locale politici op het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties